Neler Yeni

Laptop işlemci sıcaklığı 99 derece oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Mert Öztürk
Arkadaşlar lenovo ideapad gaming 3 r5 5600h rtx 3050ti 16gb ram laptopta şimdiye kadar oynadığım en ağır oyun GoW ve 99 derece oluyor işlemci ekran kartım ise 80-85 aralığında. Orijinal ayarlarda dlss performans modunda 80-100fps alıyorum fakat işlemci sıcaklığı beni çok korkutuyor. Termal macun değişimini taze yaptım ve arctic mx4 kullandım. Sebebi ne olabilir ısı değerleri mormal midir?

NedoxBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Nedox Bey
Arkadaşlar lenovo ideapad gaming 3 r5 5600h rtx 3050ti 16gb ram laptopta şimdiye kadar oynadığım en ağır oyun GoW ve 99 derece oluyor işlemci ekran kartım ise 80-85 aralığında. Orijinal ayarlarda dlss performans modunda 80-100fps alıyorum fakat işlemci sıcaklığı beni çok korkutuyor. Termal macun değişimini taze yaptım ve arctic mx4 kullandım. Sebebi ne olabilir ısı değerleri mormal midir?
Fan alabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Yiğit Can Kocaman

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mete C. E.
Fanım var aslında ama ısı değerini fark ettirmiyor.
Genel olarak fanlı stand işe yaramaz, işe yarayanlarda yükseltme standı görevi görenler,
Coolermaster u3 plus var, 3 fanlı. Standı işe yarar, fanlar hikaye.
+ hemen her laptopun ısı alma ve verme yeri farklı yandan alıp arkadan atan bir ürüne 0.1 derece anca etki eder.
Alüminyun yükseltme standı kullanın.

Fpsten kayıp verip oynamayı deneyin, gow için gayet iyi ve o sisteme fazla değerler.

Bünyamina

80+ Platinum
Neden macun değişimi yaptın yükteyken kaç derece idi yaptıktan sonra yükte kaç derece oldu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Mert Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neden macun değişimi yaptın yükteyken kaç derece idi yaptıktan sonra yükte kaç derece oldu ?
99dereceydi 1 yıldır değişmemişti. Değiştirdim bu sefer 99a hemen değil de 95ten yavaş yavaş çıkıyo ama yine 99 oluyo
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genel olarak fanlı stand işe yaramaz, işe yarayanlarda yükseltme standı görevi görenler,
Coolermaster u3 plus var, 3 fanlı. Standı işe yarar, fanlar hikaye.
+ hemen her laptopun ısı alma ve verme yeri farklı yandan alıp arkadan atan bir ürüne 0.1 derece anca etki eder.
Alüminyun yükseltme standı kullanın.

Fpsten kayıp verip oynamayı deneyin, gow için gayet iyi ve o sisteme fazla değerler.
Olmadı öyle bir şey yapıcam artık

Ryzen controllerdan işlemci sıcaklığı kaçla sınırlandırmamı önerirsiniz?

Bünyamina

80+ Platinum
99dereceydi 1 yıldır değişmemişti. Değiştirdim bu sefer 99a hemen değil de 95ten yavaş yavaş çıkıyo ama yine 99 oluyo
Normalde 90 dereceye ulaştığını biliyorum ama yaz ayındayız birde ne bileyim fanlar ne durumda acaba tertemiz mi bu sıcaklık bana aşırı fazla gelmedi bir sorun olur mu bilemiyorum benim laptop eski bir şeydi 100 dereceleri geziyordu sobalı odada hoşuma gittiği için fanın önünü de kapatıyordum bir şeyde olmuyordu tabi bunları yaparken küçüktüm :D
Dlss açmışsın kapalıyken ne durumda sıcaklık acaba ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Mert Öztürk
Normalde 90 dereceye ulaştığını biliyorum ama yaz ayındayız birde ne bileyim fanlar ne durumda acaba tertemiz mi bu sıcaklık bana aşırı fazla gelmedi bir sorun olur mu bilemiyorum benim laptop eski bir şeydi 100 dereceleri geziyordu sobalı odada hoşuma gittiği için fanın önünü de kapatıyordum bir şeyde olmuyordu tabi bunları yaparken küçüktüm :D
Fanlar tertemiz çok şaşırdım stress testinde 85-90 derece oluyo gowda 99 oluyo anlamadım bu çelişkiyi

Dlss açmışsın kapalıyken ne durumda sıcaklık acaba ?
Dlss kapalı şekilde kontrol edicem birazdan

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mete C. E.

Olmadı öyle bir şey yapıcam artık

Ryzen controllerdan işlemci sıcaklığı kaçla sınırlandırmamı önerirsiniz?
5600h’nin maks çalışma sıcaklığını bilmiyorum 99’da durduğuna göre ya 100’dür ya da 105.
95’e sınırlayın.

Bünyamina

80+ Platinum
Fanlar tertemiz çok şaşırdım stress testinde 85-90 derece oluyo gowda 99 oluyo anlamadım bu çelişkiyi

Dlss kapalı şekilde kontrol edicem birazdan
Stres testinde ekran kartına yük binmediği için işlemciye yapıyorsan sadece ondan kasanın içi biraz soğuk olduğu için normaldir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Mert Öztürk
Acaba termal macunu fazla sürmüş olabilir miyim ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,362
Üyeler
161,274
Son üye
muslaf
Top Bottom