Sistemimde Gigabyte Eagle RTX 3060 12 GB ve AMD Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Ayrıca işlemci soğutucusu olarak nzxt kraken 120mm ve kasa olarakta h510 elite kullanmaktayım. Malum yazın sistemler sıcak çalışır fakat ben 3 yazdır kullandığım sistemimde bu yaz anormal olduğunu düşündüğüm ısı artışlarına şahit oldum. son 3 aydır ağırlıklı olarak oynadığım 3 oyun var CS, Rainbow six, ve Warframe. CS ve Rainbow da aşırı derecede sıcaklık artışı olmamasına rağmen grafik ayarlarını orta - düşük arası kullandığım ve yaklaşık 180 - 200 fps arası aldığım warframe de ekran kartı sıcaklığım Asus armoury crate de gösterildiğine göre 86, işlemci sıcaklığımda 64 derece. yaklaşık 1 ay önce termal macunumu değiştirdiğimden dolayı işlemci sıcaklığını normal olarak görüyorum ama ekran kartı sıcaklığı bana biraz fazla geldi. sırf bu sıcaklık değerlerini düşürmek için 1 haftadır kasanın cam kapağını çıkarıp odamdaki vantilatörü olabildiğince kasaya yaklaştırıyorum ve ancak o zaman sıcaklıkları 78 79 derecelere düşürebiliyorum. Belki bilgisayarımda bir virüs vardır düşüncesiyle 3 gün önce kullandığım 2 ssd yide tamamen sıfırladım ve temiz kurulum yaptım. Kasa yapısı gereği sıvı soğutucu ön paneldeki 2 adet fanın arkasına montajlandı. Geçen yaz olmayan fakat bu yaz olan problemlerden biride altaki fanın hizasına dokunduğumda elime hissedilebilir bir ısı gelmemesine rağmen sıvı soğutucunun önünde kalan fanın hizasına dokunduğumda camdan elime çok yüksek bir ısı geliyor. Sıvı soğutucu radyatörünün tozlandığını düşünüp söktüm ve iyice toz aldım fakat bir yardımı olmadı. son olarak asıl bilgisayarımı formatlama nedenim olan çok büyük bir sorunla da tekrar bu yaz karşılaştım. bilgisayarda oynadığım herhangi bir oyunda ( düşük veya yüksek sistem gereksinimli olması fark etmiyor ) nadiren de olsa ekranım siyah ekran oluyor ve monitör sanki ekran kartı bağlı değilmiş gibi "sinyal yok" uyarısı veriyor. masaüstünden gelen seslerde bir kesinti olmuyor fakat fan devirleri kısa süre içinde yükseliyor ve eğer ben kapatmazsam sistem kendini psu dan kapıyormuş gibi aniden kapatıyor. birkaç kez pc kendini kapatmadan önce sıcaklık değerlerini görüntüleme şansım oldu fakat anormal sıcaklık artışları olmadığını gördüm. Tüm bu sorunlar normalmi yoksa ben mi paranoyaklık yaptım yardımcı olursanız sevinirim