RTX 3060 86 derece oluyor

ZTen

80+
Reaksiyon skoru
0
Sistemimde Gigabyte Eagle RTX 3060 12 GB ve AMD Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Ayrıca işlemci soğutucusu olarak nzxt kraken 120mm ve kasa olarakta h510 elite kullanmaktayım. Malum yazın sistemler sıcak çalışır fakat ben 3 yazdır kullandığım sistemimde bu yaz anormal olduğunu düşündüğüm ısı artışlarına şahit oldum. son 3 aydır ağırlıklı olarak oynadığım 3 oyun var CS, Rainbow six, ve Warframe. CS ve Rainbow da aşırı derecede sıcaklık artışı olmamasına rağmen grafik ayarlarını orta - düşük arası kullandığım ve yaklaşık 180 - 200 fps arası aldığım warframe de ekran kartı sıcaklığım Asus armoury crate de gösterildiğine göre 86, işlemci sıcaklığımda 64 derece. yaklaşık 1 ay önce termal macunumu değiştirdiğimden dolayı işlemci sıcaklığını normal olarak görüyorum ama ekran kartı sıcaklığı bana biraz fazla geldi. sırf bu sıcaklık değerlerini düşürmek için 1 haftadır kasanın cam kapağını çıkarıp odamdaki vantilatörü olabildiğince kasaya yaklaştırıyorum ve ancak o zaman sıcaklıkları 78 79 derecelere düşürebiliyorum. Belki bilgisayarımda bir virüs vardır düşüncesiyle 3 gün önce kullandığım 2 ssd yide tamamen sıfırladım ve temiz kurulum yaptım. Kasa yapısı gereği sıvı soğutucu ön paneldeki 2 adet fanın arkasına montajlandı. Geçen yaz olmayan fakat bu yaz olan problemlerden biride altaki fanın hizasına dokunduğumda elime hissedilebilir bir ısı gelmemesine rağmen sıvı soğutucunun önünde kalan fanın hizasına dokunduğumda camdan elime çok yüksek bir ısı geliyor. Sıvı soğutucu radyatörünün tozlandığını düşünüp söktüm ve iyice toz aldım fakat bir yardımı olmadı. son olarak asıl bilgisayarımı formatlama nedenim olan çok büyük bir sorunla da tekrar bu yaz karşılaştım. bilgisayarda oynadığım herhangi bir oyunda ( düşük veya yüksek sistem gereksinimli olması fark etmiyor ) nadiren de olsa ekranım siyah ekran oluyor ve monitör sanki ekran kartı bağlı değilmiş gibi "sinyal yok" uyarısı veriyor. masaüstünden gelen seslerde bir kesinti olmuyor fakat fan devirleri kısa süre içinde yükseliyor ve eğer ben kapatmazsam sistem kendini psu dan kapıyormuş gibi aniden kapatıyor. birkaç kez pc kendini kapatmadan önce sıcaklık değerlerini görüntüleme şansım oldu fakat anormal sıcaklık artışları olmadığını gördüm. Tüm bu sorunlar normalmi yoksa ben mi paranoyaklık yaptım yardımcı olursanız sevinirim

gigabyte eagle rtx3060ti var bende de ve yaşadığın her şeyi yaşıyorum hatta dün siyah ekranı yaşadım oyunun sesi gelmeye devam etti tıpatıp aynı. Kasamız da aynı H510 Elite bence bir süre sonra kendiliğinden böyle oluyor olabilir bu eagle modellerde 3.5 yıldır kullanıyorum ve maalesef 1 yıldır böyle baktım düşmüyor camı tekrar taktım termal macun değiştirmeyi düşündüm de ne kadar faydası olur bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

89-90 derecelerde geziyor benim model de

2 yıl sonu termal macun , pedleri değişmesi lazım. 90 100 derecelerde çalışır. Ömrü azalır. 5600 çok ısınan işlemci o da kasayı ısıtıyordur

2 yıl sonu termal macun , pedleri değişmesi lazım. 90 100 derecelerde çalışır. Ömrü azalır. 5600 çok ısınan işlemci o da kasayı ısıtıyordur
Hocam termal macun işini ben yapamam da yaptırsam ne kadara patlar tahmini?

birde ped değişimi

bu sabahtan beri normalde eagle ın olması gereken sıcaklık değerlerine bakıyorum. odam çok hava alan bir oda olmadığından her 2 haftada bir kasanın kapaklarını açar toz filtreleri ve fan yaprakları gibi yerlerin tozunu alıyorum. Sıvı soğutucu radyatörü söküm yapmadan ulaşamayacağım bir yerde olduğundan sadece onun tozunu almıyordum. konuda da belirttiğim gibi geçenlerde tüm sistemi baştan sona temizledim acaba fan montajını mı yanlış yaptım düşüncesiyle normalde bakamın bile saçma olduğu sıvı soğutucu takma rehberlerine baktım :D Ekran kartınıda tıpkı kasanın içinde olduğu gibi düzenli olarak temizliyorum. fakat işlemci için termal macun değiştirmeme rağmen ekran kartı gpu sunun macununu 3 yıldır temizlemedim. sorunun bu nedenle olduğunu düşünmekteyim ama bilmediğim farklı bir sorun varsa öğrenirim düşüncesiyle konuyu açtım. pc nin kendini kapatması olayı çok can sıkıcı çünkü arkadaşlarımla oynadığım rekabetçi maçların tam ortasında pc kapanıyor ve beni sinir hastası yapıyor :((

Hocam termal macun işini ben yapamam da yaptırsam ne kadara patlar tahmini?

birde ped değişimi
Hocam sormadan bilemeyiz. Teknik servis pahalı yapar. İyi usta bilen kişi 500 1000 arası isteyebilir tahminen

ben işlemci için thermal grizzly kryonaut kullandım. aynı macunu ekran kartı için de kullanabilir miyim ?? Ayrıca pc kapanma sorunu için internette arama yaptığımda sorunun çoğunlukla ram lerden dolayı çıktığını söyleyen insanları gördüm ramleri söküp hem ram yuvasını hemde ram soketlerini temizledim fakat sorunlar düzelmedi. gpu termal macununun değişmesi bu soruna da bir çözüm olurmu ?

Son düzenleme:
ben işlemci için thermal grizzly kryonaut kullandım. aynı macunu ekran kartı için de kullanabilir miyim ??
Ekran kartı işlemi bır vida fazla sikarsaniz sorun yaşarsınız. Metal sıvı macun dışında normal termal termal macun kullanabilirsiniz. İnternetten bakın yapabilcekseniz açın icini

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,413
Üyeler
185,722
Son üye
zorr0_35
Geri