Ryzen 7 9800X3D 86 Derece Normal mi?

zelimzhh

80+
Reaksiyon skoru
12
Oynadığım oyun
Dying Light 1 -1080P Full ayarlar

Isı ve kullanım değeri;
Ekran kartı 9070XT 70Derece %80 kullanım
işlemci 86Derece %100 kullanım

Kullandığım sıvı soğutma;
Asus ryujin 360 extreme lcd

Kasa;
xigmatik pano s siyah 7Fanlı

Bu değerler normal mi? Yalnızca dying light oyununda 86 dereceye çıkıyor. 2 saat oynadım sabit 80 - 86 civarındaydı.

Oynadığım oyun

Isı ve kullanım değeri;

Kasa;

Bu değerler normal mi? Yalnızca dying light oyununda 86 dereceye çıkıyor. 2 saat oynadım sabit 80 - 86 civarındaydı.
İkisi de değil. 9070xt bendeki pulse idi. Sıcaklık 60'i geçmedi.
Yine işlemci de çok ısınıyor. Maks 75 falan olmalı o sıvı soğutma ile.
80-86 ciddi yüksek değerler.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Mesela yeni dying light ile test etmiş arkadaş. Arctic 360 pro varmış. Sıcaklıklar 55'lerde geziyor.

PBO açık mı acaba kontrol edebilir misiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci için 80-86 dereceler aslında normal dereceler ancak o soğutmanın daha iyi performans sağlamasını beklerdim şahsen.
Ekran kartı için 70 derece max ise gene normal sayılır. Genelde 60-65 civarlarında çalışıyor ekran kartları ancak hava akışı ve oda sıcaklığına göre durum değişebilir.

86yı geçmiyorsa sorun olmaz. Sonuçta %100 işlemci kullanımı her zaman olacak bir şey değil. Ama yazın sıcak havalarında sıcaklık daha fazla yükselecektir.

Boşta sıcaklık ne işlemcinin? %100 dememesi lazım o oyunda.

İşlemcinin bu ekran kartı ile %100 çalışması ve ekran kartının %80 olması anormal geldi. Bu yüzden bu yüksek sıcaklıkları görüyorsunuz diye düşünüyorum. MSI Afterburner yükleyip oyun içinde işlemci çekirdeklerini de gösterip sıcaklık değerlerini gösterme şansınız var mı? Bir çekirdeğe çok yükleniyor sanırım. Oyun motoru kaynaklı olabilir. Yalnızca Dying Light'ta mı yoksa diğer oyunlarda da aynı değerler söz konusu mu?

Bir de oyun crackli mi?

İşlemcinin bu ekran kartı ile %100 çalışması ve ekran kartının %80 olması anormal geldi. Bu yüzden bu yüksek sıcaklıkları görüyorsunuz diye düşünüyorum. MSI Afterburner yükleyip oyun içinde işlemci çekirdeklerini de gösterip sıcaklık değerlerini gösterme şansınız var mı? Bir çekirdeğe çok yükleniyor sanırım. Oyun motoru kaynaklı olabilir. Yalnızca Dying Light'ta mı yoksa diğer oyunlarda da aynı değerler söz konusu mu?

Bir de oyun crackli mi?
Yalnızca dying light oyun steamden

Yalnızca dying light oyun steamden
Bir kaç siteye baktım. Benzer sorunlara sahip olanlar olmuş. Genelde laptop kullananlarda optimizasyon sorunu yaşanıyormuş. Çözüm olarak bir kaç kişi FPS sınırı koyarak işlemciyi rahatlattığını söylemiş. 160 fps'deyse 120'ye sabitlemek. Gözle görülür bir şey olmazsa 100 fps'e düşürmek gibi. Vsync ve FreeSync açılması önerilmiş. Eğer bir maruzatı yoksa arka planda çalışan chrome, opera gibi tarayıcıları veya müziği kapatma önerilmiş. Çünkü oyun işlemcinin tek çekirdeğine alabildiğine bastırıyor olabilir. Bunlar da etki etmiyorsa oyun grafiklerinde bir miktar kısmayı deneyebilirsiniz. (Gölgeleme vs. kapatabilirsiniz.)

Bir de bunları yapmadan kaç fps alıyorsunuz ve MSI Afterburner yükleyerek oyun içindeyken işlemci çekirdek değerlerini gözlemleyebildiniz mi?

Oynadığım oyun

Isı ve kullanım değeri;

Kasa;

Sıvı soğutma arızalı olmasın hocam ekran kartı sıcaklık normal

Geri