Neler Yeni

Laptop kısa devre yaptı ama çözüm yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Orhan kartal
Merhaba arkadaşlar bilgisayarın tuşuna bastıktan sonra fan 3-4 saniye dönüyor ve kendi kendine kapanıyor Ondan sonra tekrar fan dönüyor ve yine kendi kendine kapanıyor bu döngü bu şekilde devam ediyor ssd ve RAM'i değiştirdim Fakat aynı şekilde devam ediyor Bunun sorunu nedir laptop içindeki şarj soketinden olabilir mi veya gerçekten kısa devre yapmış olabilir mi Lütfen yardım edin ders çalışıyorum çözüm yolu bulamadım teşekkürler

Meeagle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Mustafa ege
İlgilendiği Kategoriler
Fh4
Hocam anakartı bir fırça gibi bişeyle toz varsa süpürün soketleri kontrol edin sıkıntı büyük ihtimal ssd veya ramde

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Orhan kartal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam anakartı bir fırça gibi bişeyle toz varsa süpürün soketleri kontrol edin sıkıntı büyük ihtimal ssd veya ramde
Ram veya ssd yi sıfır taktım ama yinede olmadı, temizlemeyi deneyim ama temizlik nasıl böyle bir şey engel olabilir ki

Nezha

80+ Bronze
Laptoplarda orijinal şarj aleti kullanıyorsanız ve batarya takılıysa donanımlara fiziki müdahalede bulunmadan kısa devre yaptıramazsınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcinin macunu iyi sürülmemiş olabilir fabrikasyon sürecinde. Akmış olabilir anakarta.

Meeagle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Mustafa ege
İlgilendiği Kategoriler
Fh4
Ram veya ssd yi sıfır taktım ama yinede olmadı, temizlemeyi deneyim ama temizlik nasıl böyle bir şey engel olabilir ki
Hocam aldığınız ramler orijinali ile değerleri aynı mı? Eski ramleri takıp deneyin birde. Laptoplar kolay kolay enerji yokken kısa devre yapmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Orhan kartal
Dostlar her şeyi denedim ama hala böyle kafayı yiyeceğim artık.
Çalışan bilgisayar bir anda çalışmaz duruma geldi.
Bu durumda uzun süre çalıştıktan sonra oldu

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Mehmet sunal
Dostlar her şeyi denedim ama hala böyle kafayı yiyeceğim artık.
Çalışan bilgisayar bir anda çalışmaz duruma geldi.
Bu durumda uzun süre çalıştıktan sonra oldu
hangi laptop eğer üst düzey bir laptopsa sıvı metal yüzünden oluyordur belki, birde yaptınızmı bilmiyorum ama bilgisayarınıza takılı herşeyi çıkartıp tekrar açmayı denermisiniz

birde bataryayı çıkartıp direkt gücü anakarta aktarmasını deneyebilirsiniz

Oldw1n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Ömer taha
Merhaba arkadaşlar bilgisayarın tuşuna bastıktan sonra fan 3-4 saniye dönüyor ve kendi kendine kapanıyor Ondan sonra tekrar fan dönüyor ve yine kendi kendine kapanıyor bu döngü bu şekilde devam ediyor ssd ve RAM'i değiştirdim Fakat aynı şekilde devam ediyor Bunun sorunu nedir laptop içindeki şarj soketinden olabilir mi veya gerçekten kısa devre yapmış olabilir mi Lütfen yardım edin ders çalışıyorum çözüm yolu bulamadım teşekkürler
Kardesim suan o durumdaki bir bilgisayarla kesinlikle profesyonel kişilerin disinda oynanmasi, bilgisayarin buyuk hasarlar almasina sebep olur, hatta tamamen çöp olabilir. Muhtemelen kisa devre yapiyor ve senin her denemende daha da kurtarilamaz hale gelebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Orhan kartal
hangi laptop eğer üst düzey bir laptopsa sıvı metal yüzünden oluyordur belki, birde yaptınızmı bilmiyorum ama bilgisayarınıza takılı herşeyi çıkartıp tekrar açmayı denermisiniz

birde bataryayı çıkartıp direkt gücü anakarta aktarmasını deneyebilirsiniz
Bilgisayar eski normal macunlu.

Ana karta kadar Her şeyi söktüm geri taktım ama nafile hala açılıp açılıp geri kapanıyor.

TechGuy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Cemil Ciger
Bir kaç yöntem var onları dene eğer açılmazsa profesyonel birisi baksın.
  • Batarya ve fiş sökülü halde uzun süre (30sn) açma düğmesine basılı tut.
  • Eski RAM'leri dene.
  • BIOS pilini sök 5dk bekle.
Eğer bu yöntemler işine yaramazsa arızalandığını varsayabilirsin. Arıza sebebini görmeden söylemek zor ama statik aldırman yüzünden bir komponente zarar vermiş olabilir. Ama tamiri basittir, işini bilen adam 20 dakikada halleder.

Nezha

80+ Bronze
Vrmlerden birinde sıkıntı vardır düzgün bi anakart tamircisine baktır

Top Bottom