Neler Yeni

Laptop mu Masaüstü mü?

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Emirhan Official
(Okuyupta Değerlendirirseniz Sevinirim)
Öncelikle hepinize iyi akşamlar. Oyun ve yazılım için bir bilgisayar almak istiyorum. Min 5-6 yıl idare etsin istiyorum. İlk başta laptop almak aklımdaydı ama bir türlü düzgün bir laptop denk gelmedi. Ben de masaüstü mü toplasam diye düşünüyorum. Evde i3 6006 u işlemcili 8 gb ram li bir laptop var. Okula o laptobu götürüp evde ise masaüstünü kullanırım diye düşünüyorum. Laptop alırsam bütçe 40k civarı olacak ve bu bütçeye rtx 4060 r7 8845hs li bir laptop denk geliyor ama masaüstü toplarsam max 30 k olur ve rtx 4060 ti 16 gb lı bir sistem dizip bu işi kapatırım. Elimde iyi bir full hd monitörüm var. Sizce ne yapmalıyım? Elimdeki laptop işimi görür mü yoksa yeni bir laptop mu alayım?

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yasuo Mehmet
Laptop okulda sadece sunum için gerekliyse ihtiyacını görür. Ben olsam masaüstü alırdım. Laptop 5-6 yıl zor götürecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Emirhan Official
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptop okulda sadece sunum için gerekliyse ihtiyacını görür. Ben olsam masaüstü alırdım. Laptop 5-6 yıl zor götürecektir.
Sunum için ipad var lazım olursa onu kullanırım. Laptop, bilgisayar programlama dersinde veya başka bir yerde kod yazarken işimi görsün yeterli. Şu anda c dilinde basit projelerde yeterli geliyor ama ilerisi için yetersiz gelir mi? 4. sınıfta staj yaparken güçlü bir laptop lazım olur mu?

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Ümit
Bu biraz yaşam tarzınızla alakalı. çok gezen çok dolaşan çok şehir değiştiren biriyseniz laptop daha iyidir.

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yasuo Mehmet
Sunum için ipad var lazım olursa onu kullanırım. Laptop, bilgisayar programlama dersinde veya başka bir yerde kod yazarken işimi görsün yeterli. Şu anda c dilinde basit projelerde yeterli geliyor ama ilerisi için yetersiz gelir mi? 4. sınıfta staj yaparken güçlü bir laptop lazım olur mu?
Hangi programları kullanacaksın? Elindeki laptop giriş ve orta seviye C programlama için yetecektir.

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yasuo Mehmet
Anaconda, VS Code ve TensorFlow
Temel düzey için yeterli orta düzeyi bir miktar kurtarır. Daha üstünü kurtaracağını sanmıyorum. Laptop eski olduğu için batarya durumu iyi değil muhtemelen. Priz bulamazsan sıkıntı olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Emirhan Official
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Temel düzey için yeterli orta düzeyi bir miktar kurtarır. Daha üstünü kurtaracağını sanmıyorum. Laptop eski olduğu için batarya durumu iyi değil muhtemelen. Priz bulamazsan sıkıntı olabilir.
Mecbur bir batarya da alacağım laptoba eğerki masaüstü alırsam. Aslında ben laptop alma taraftarıyım ama 40k ya r7 8845hs rtx 4060 lı bir tek hp victus 16 modeli var. Bu victus un ekranı %62.5 srgb ve ekstra ssd takacak bir slotu yok. 29 kasım indirimlerinde iyi bir laptop düşerse laptop alacağım ama düşmezse masaüstü alacağım.

ZarglesS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Çınar
Zaten laptopum var diyorsun yani okul için yeterli bir laptop o. Masaüstü hem rahatlığı hem yüksek performansı hem güncellemeye açıklığıyla benim için daha önde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten laptopum var diyorsun yani okul için yeterli bir laptop o. Masaüstü hem rahatlığı hem yüksek performansı hem güncellemeye açıklığıyla benim için daha önde.
Monitörün olması da zaten masaüstü alman için bir sebep. Biliyorsun laptopa ekran fiyatı da dahil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Emirhan Official
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitörün olması da zaten masaüstü alman için bir sebep. Biliyorsun laptopa ekran fiyatı da dahil.
Evet masaüstü almak daha mantıklı benim de aklıma yatan o şu anda berbat bir laptop piyasası var.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Alihan YILMAZ
Masaüstü tavsiye ederim.
Laptop ile bir şeyler yazarken elin touchpad'e değebilir ve birden yazılar karışabilir. Bu durum bazen büyük kargaşa lara sebep olabilir. Ve masaüstü ler her zaman daha güçlü donanıma sahip. Laptop, anca kullanım alanın yetersizse tavsiye ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Emirhan Official
Masaüstü tavsiye ederim.
Laptop ile bir şeyler yazarken elin touchpad'e değebilir ve birden yazılar karışabilir. Bu durum bazen büyük kargaşa lara sebep olabilir. Ve masaüstü ler her zaman daha güçlü donanıma sahip. Laptop, anca kullanım alanın yetersizse tavsiye ederim.
şu anki laptobumu da ekstra klavye ve mouse ile monitöre bağlı kullanıyorum o yönden sıkıntı yok

Top Bottom