EnesU*
80+
- Reaksiyon skoru
- 20
Merhaba kullanmakta olduğum laptopun bataryalarında problem vardı bende bu yüzden bakmaya karar verdim. İçini açtım, 4 batarya birbirini bağlı iken laptopu çalıştırdığımda birkaç dk sonra bataryalar 17v verirken 13ün altına düşüyor ardından da kapanıyor. Bu yüzden pillerde bir problem olduğunu düşündüm ve tek tek kontrol ettim ama bataryaları tek tek kontrol ettiğimde herhangi bir dalgalanma veya 3.2v nin altında düştüğünü gözlemlemedim, bu yüzden problemin şarj devresinde olduğunu düşünüyorum ilk olarak pillerde kesin olarak bir problem olmadığını tespit etmek için ayrı olarak hepsini şarj edeceğim bu yüzden elimde olan pillerin türünü ve nasıl şarj edeceğimi bulamam lazım. Sanırsam 4s balance'lı bir şarj devresi kullanacağım ama emin olmam lazım batarya fiyatları malum. ilk sorum ekte bıraktığım fotoğrafta bulunan pillerin isimleri,adlandırması nedir ? ikinci olarak ta bu pilleri nasıl şarj edebilirim? internette 4s charger yazdığım zaman bms isimli devreler çıkıyor kullanacağım devreler onlar mı ? ve son olarak pillerde bir problem gözlemezsem şarj devresini nerden tedarik edebilirim ilgilenecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.