Neler Yeni

Laptop power tuşu çalışıyor ama açılmıyor

Gwen04

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Güven Bodur
MSI Alpha 17 C7VG laptop'ım power tuşuna basıyorum beyaz ışık yanıyor fan sesi de var ama pc açılmıyor. Caps lock tuşuna basıyorum ama ışığı yanmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ? Sebebi ne olabilir ?

(Laptop dün çalışıyordu ve hiç bir darbe almadı tek olan şey akşam çalışıyor sabah açmaya çalışıyorum ama açılmıyor)

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Adaptör kablosunu çıkarın. Laptopu kapatın. Power tuşuna 15 saniye basılı tutup bırakın.
Daha sonra; Fn+B basılı iken Power'e 15 saniye basılı tutup bırakın. Sonra Fn+D basılı iken Power'e 15 saniye basılı tutup bırakın. Daha sonra 2 saniye Power tuşuna basılı tutup bırakın.

Gwen04

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Güven Bodur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Adaptör kablosunu çıkarın. Laptopu kapatın. Power tuşuna 15 saniye basılı tutup bırakın.
Daha sonra; Fn+B basılı iken Power'e 15 saniye basılı tutup bırakın. Sonra Fn+D basılı iken Power'e 15 saniye basılı tutup bırakın. Daha sonra 2 saniye Power tuşuna basılı tutup bırakın.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğinizi uyguladım ama hiç bir şey değişmedi.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Bios'a girebiliyorsanız; Legacy boot seçeneği aktif değilse aktif edip deneyin. Aktifse pasif yapıp deneyin.
Birde; üstündeki bütün bağlı olan usb, hafıza kartı ve adaptörü çıkarıp; kapağı açıp bataryayı sökün. Daha sonra 1 dakika power tuşuna basılı tutup bırakıp deneyin. Başka da aklıma bir şey gelmiyor.

Gwen04

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Güven Bodur
Bios'a girebiliyorsanız; Legacy boot seçeneği aktif değilse aktif edip deneyin. Aktifse pasif yapıp deneyin.
Birde; üstündeki bütün bağlı olan usb, hafıza kartı ve adaptörü çıkarıp; kapağı açıp bataryayı sökün. Daha sonra 1 dakika power tuşuna basılı tutup bırakıp deneyin. Başka da aklıma bir şey gelmiyor.
Teşekkür ederim. Bios a girmeye şans bile vermiyor sadece fan çalışıyor birde power tuşunun ışığı. Açılınca caps lock basıyorum onun ışığı çalışmıyor garantisi olduğu için vidaları açamıyorum. Üstünde iki tane usb var oda klavye mouse bluetooth için başka bir şey takılı değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim. Bios a girmeye şans bile vermiyor sadece fan çalışıyor birde power tuşunun ışığı. Açılınca caps lock basıyorum onun ışığı çalışmıyor garantisi olduğu için vidaları açamıyorum. Üstünde iki tane usb var oda klavye mouse bluetooth için başka bir şey takılı değil.
Şuanda power tuşuna basınca fanlarda çalışmıyor şaka gibi bi anda böyle oldu ekran da gelmiyor.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Garanti varsa; servise gitmek gerekiyor gibi bu durumda. Gitmeden önce Msi'a yazın bu durumu. Belki bir çözüm önerirler.

Gwen04

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Güven Bodur
Garanti varsa; servise gitmek gerekiyor gibi bu durumda. Gitmeden önce Msi'a yazın bu durumu. Belki bir çözüm önerirler.
Garantiye yollamadan önce çözebilmek istiyorum bir kere yolladım. Laptopin elime ulaşması 1 ay sürdü.
Yorumların için tekrardan teşekkür ederim.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Ben tşk. ederim; faydam olmadı kusura bakmayın. Sorununuzun en kısa sürede çözümünü temenni ederim.

Top Bottom