Neler Yeni

Yardım Laptop soğutucu direkt prize baglı

kyagizzz

80+ Bronze
Abiler ablalar merhabalar. Bir tane laptop sogutucum vardı ve girişi kırıldı. Ben de direk olarak fan kablolarını, telefonun şarj aletinin ucunu kesip birbirine bağladım. Sonra da telefon adaptörüyle prize taktım ve böylece 6 saat kullandım. Bir sorun yaratır mı. Evin tesisatına vs yangın çıkarma ihtimali var mı. Böyle herhangi bir anormallik yok gibi @RevDeisDou

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Abiler ablalar merhabalar. Bir tane laptop sogutucum vardı ve girişi kırıldı. Ben de direk olarak fan kablolarını, telefonun şarj aletinin ucunu kesip birbirine bağladım. Sonra da telefon adaptörüyle prize taktım ve böylece 6 saat kullandım. Bir sorun yaratır mı. Evin tesisatına vs yangın çıkarma ihtimali var mı. Böyle herhangi bir anormallik yok gibi @RevDeisDou
Yav böyle çılgınlıklar yapma :D
Telefon adaptörünün kaç Volt ve kaç Amper olduğunu yazabilir misin acaba ?

kyagizzz

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• IMG_20220203_192020.jpg
    IMG_20220203_192020.jpg
    565.9 KB · Hit: 47
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken
6 saattir çalışıyor yanmamış ise sıkıntı yok ama halen riskli bence yapmayın bölye 😅

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Kullandığınız adaptör 5V 1A.
Genellikle fanlar 12V ile çalışır ve şu an kullandığınız adaptör 5V olduğu için laptop soğutucunuz neredeyse çalışmıyor. 12V bir adaptör bulmanız sizin için daha iyi olacaktır. Bağlantı kısımları çıplak kalmasın, izole bant ile iyice sarın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer Burak Bağdiken
Genellikle fanlar 12V ile çalışır ve şu an kullandığınız adaptör 5V olduğu için laptop soğutucunuz neredeyse çalışmıyor. 12V bir adaptör bulmanız sizin için daha iyi olacaktır. Bağlantı kısımları çıplak kalmasın, izole bant ile iyice sarın.
hocam bu işi biliyor (y)(y):blobdance:

kyagizzz

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normal bant ile sardım. Peki laptoba bağlasam zararlımı? Bu şekilde tesisata vs zarar vermez degilmi?

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Normal bant ile sardım. Peki laptoba bağlasam zararlımı? Bu şekilde tesisata vs zarar vermez degilmi?
Normal bantta olur fakat dikkat edin açıklık kalmamış olsun. Laptop çıkışına da takabilirsiniz bir sorun olmaz. Ev tesisatına gelecek olursak, böyle ufak çaplı adaptörler ev tesisatına zarar veremez, onların zararı anca kendilerine olur :)

kyagizzz

80+ Bronze
Bir de bu fan piranha ve çok eski. Bu

kyagizzz

80+ Bronze
Normal bantta olur fakat dikkat edin açıklık kalmamış olsun. Laptop çıkışına da takabilirsiniz bir sorun olmaz. Ev tesisatına gelecek olursak, böyle ufak çaplı adaptörler ev tesisatına zarar veremez, onların zararı anca kendilerine olur :)
Şöyle yaptım komple birbirine doladım. Sonra da açık kalmiycsk bir şekilde bantladiam. Birlesitirince iki tane bantlı kablo olmuştu. Birini farklı bir yere diğerini farklı bir yere yapıştırdım. Birbirine degmiyorlar yani?

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Şöyle yaptım komple birbirine doladım. Sonra da açık kalmiycsk bir şekilde bantladiam. Birlesitirince iki tane bantlı kablo olmuştu. Birini farklı bir yere diğerini farklı bir yere yapıştırdım. Birbirine degmiyorlar yani?
Birbirlerine değseler bile dediğim gibi zarar verme oranı çok çok düşük ama tabii ki değmesinler. Güzelce ayrı ayrı bantladıysanız o şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz :)

Top Bottom