Neler Yeni

Yardım Laptop soğutucu direkt prize baglı

kyagizzz

80+ Bronze
Abiler ablalar merhabalar. Bir tane laptop sogutucum vardı ve girişi kırıldı. Ben de direk olarak fan kablolarını, telefonun şarj aletinin ucunu kesip birbirine bağladım. Sonra da telefon adaptörüyle prize taktım ve böylece 6 saat kullandım. Bir sorun yaratır mı. Evin tesisatına vs yangın çıkarma ihtimali var mı. Böyle herhangi bir anormallik yok gibi @RevDeisDou

kyagizzz

80+ Bronze
Birbirlerine değseler bile dediğim gibi zarar verme oranı çok çok düşük ama tabii ki değmesinler. Güzelce ayrı ayrı bantladıysanız o şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz :)
Cok tesekkur ederim zaten yavaş dönüyor. Prize bağlıyorum. Laptoba bağlamaya korkuyorum

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Kullandığınız adaptör 5V 1A.
Genellikle fanlar 12V ile çalışır ve şu an kullandığınız adaptör 5V olduğu için laptop soğutucunuz neredeyse çalışmıyor. 12V bir adaptör bulmanız sizin için daha iyi olacaktır. Bağlantı kısımları çıplak kalmasın, izole bant ile iyice sarın.
Aşırı boş bilgi. Laptop üzerinde bulunan portlardan USB 3.0 ve 3.1 dışında 5V güç çıkışı sağlar. Dolayısıyla senin adaptöründe, şehir hattından gelen elektriği 5V olarak giriş veriyor. Gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Cok tesekkur ederim zaten yavaş dönüyor. Prize bağlıyorum. Laptoba bağlamaya korkuyorum
Laptop o fanı yerden yere vurur merak etmeyin :) prize bağlı tutabilirsiniz tercih sizin. Prize ne kadar bağlı olsa da adaptörün gücü kadar fan döneceği için bir problem olmayacaktır. Koskoca ev elektriği diyoruz ama işte 1 adaptör o elektriği çok küçük bir parçaya bölüp zararsız hale getirebiliyor. Geçmiş olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aşırı boş bilgi. Laptop üzerinde bulunan portlardan USB 3.1 dışında 5V güç çıkışı sağlar. Dolayısıyla senin adaptöründe, şehir hattından gelen elektriği 5V olarak giriş veriyor. Gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Laptop üzerinde bulunan portların 5v güç çıkışı sağladığı bilgisine sahibim. Genellikle fanların 12v ile çalıştığını dile getirmek istedim sadece. Laptopa bağlamak istemediği için 12V luk bir adaptör önerisinde bulundum.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Bu da körü körüne oluyor işte. Üreticiler neredeyse çalışmayan fanları mı soğutmak için satıyor yani :p

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Bu da körü körüne oluyor işte. Üreticiler neredeyse çalışmayan fanları mı soğutmak için satıyor yani :p
Bilgisayarın modeli monster olduğu için deli gibi ısınıyordur :D 12V olsaydı daha performanslı çalışırdı en azından. Zamanında kendi fanlarımı 12V kesmediği için 15V a bağlayıp coşturmuştum :D

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Bilgisayarın modeli monster olduğu için deli gibi ısınıyordur :D 12V olsaydı daha performanslı çalışırdı en azından. Zamanında kendi fanlarımı 12V kesmediği için 15V a bağlayıp coşturmuştum :D
Tamamdır şimdi oldu :) Aynen öyle daha performanslı desek daha doğru olur. İleride benim laptopta olan Termal Metal soğutma yaygınlaşır da temenni kurtuluruz..

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Tamamdır şimdi oldu :) Aynen öyle daha performanslı desek daha doğru olur. İleride benim laptopta olan Termal Metal soğutma yaygınlaşır da temenni kurtuluruz..
Arkadaş özellikle elektrik tesisatından korktuğu için çok ortalığı karıştırmak istemedim :) Laptoptaki bu ısı sorunundan gerçekten inşallah hepimiz bir gün kurtuluruz.

kyagizzz

80+ Bronze
Arkadaş özellikle elektrik tesisatından korktuğu için çok ortalığı karıştırmak istemedim :) Laptoptaki bu ısı sorunundan gerçekten inşallah hepimiz bir gün kurtuluruz.
Açıkçası deli gibi ısınmıyor fan 1000rpm imiş..5v güç çekiyorsa bu 500rpm yapar. Bu fanla beraber forzada 80-85 arası islemcim

Fanin tam gücünü almak için 12 valtlik adaptör bağlamam lazım. Bunun dışında ne yapabilirim. Hızlı USB girişlerine bağlasam ne olur?

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Açıkçası deli gibi ısınmıyor fan 1000rpm imiş..5v güç çekiyorsa bu 500rpm yapar. Bu fanla beraber forzada 80-85 arası islemcim

Fanin tam gücünü almak için 12 valtlik adaptör bağlamam lazım. Bunun dışında ne yapabilirim. Hızlı USB girişlerine bağlasam ne olur?
Hızlı usb girişleri (3.0, 3.1) 9v güce sahip diye biliyorum. Bunun dışında dediğim gibi 12v adaptör bulursanız takabilirsiniz :)

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,103
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
Kullandığınız adaptör 5V 1A.
Genellikle fanlar 12V ile çalışır ve şu an kullandığınız adaptör 5V olduğu için laptop soğutucunuz neredeyse çalışmıyor. 12V bir adaptör bulmanız sizin için daha iyi olacaktır. Bağlantı kısımları çıplak kalmasın, izole bant ile iyice sarın.
Yanlış bilgilendirme dostum. Bu kasa fanı değil, 5V ile çalışır ve sorun çıkarmaz.
Bizzat kendim bu işlerin içerisindeydim, oradan biliyorum.

Fana o güç yeterli. 12V güçte evet daha fazla performans alırsınız ancak kısa süre sonrasında dumanlar yükselip kullanılamaz hale gelecektir. Bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin eğer kabloları düzgün bir şekilde birleştirdiysen.

kyagizzz

80+ Bronze
Yanlış bilgilendirme dostum. Bu kasa fanı değil, 5V ile çalışır ve sorun çıkarmaz.
Bizzat kendim bu işlerin içerisindeydim, oradan biliyorum.

Fana o güç yeterli. 12V güçte evet daha fazla performans alırsınız ancak kısa süre sonrasında dumanlar yükselip kullanılamaz hale gelecektir. Bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin eğer kabloları düzgün bir şekilde birleştirdiysen.
Çok teşekkür ederim

Top Bottom