Neler Yeni

Laptop soğutucu işe yarar mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa sezer
Benim bir laptop var fanı bozulmaya çok yakın fan çalışınca çok gürültülü çalışıyor ve fan hava çıkış yerinden hiç hava gelmiyor ve laptop ısınmadan dolayı çok kasıyor oyun oynanmıyor yani. Bende fanı değiştirmeye imkanım yoktu. Normalde 1 fanlı laptop için 6 fanlı alüminyum notebook soğutucu sipariş ettim sizce oyun oynatır mı? Ürünün satıcısına fan kaç RPM dedim 1600-1800 arası dedi galiba tek fanı o kadar RPM.

(Fanı temizledim fakat hava çıkışını temizleyemedim + termal macun değişti + yeni ssd takıldı)

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Benim bir laptop var fanı bozulmaya çok yakın fan çalışınca çok gürültülü çalışıyor ve fan hava çıkış yerinden hiç hava gelmiyor ve laptop ısınmadan dolayı çok kasıyor oyun oynanmıyor yani. Bende fanı değiştirmeye imkanım yoktu. Normalde 1 fanlı laptop için 6 fanlı alüminyum notebook soğutucu sipariş ettim sizce oyun oynatır mı? Ürünün satıcısına fan kaç RPM dedim 1600-1800 arası dedi galiba tek fanı o kadar RPM.

(Fanı temizledim fakat hava çıkışını temizleyemedim + termal macun değişti + yeni ssd takıldı)
Aslında bunun yerine direkt laptopun içerisindeki soğutucuyu değiştirseniz daha mantıklı olabilir.
Onun dışında laptopun altı ızgaralı bir yapıysa laptop soğutucuları işe yarayabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa sezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında bunun yerine direkt laptopun içerisindeki soğutucuyu değiştirseniz daha mantıklı olabilir.
Onun dışında laptopun altı ızgaralı bir yapıysa laptop soğutucuları işe yarayabilir.
2013 model laptop sıfır fan bulmak zor birde beni ikna ettiler soğutucu al diye ama laptopun alt tabanı full ızgaralı

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
2013 model laptop sıfır fan bulmak zor birde beni ikna ettiler soğutucu al diye ama laptopun alt tabanı full ızgaralı
Bende laptop altı soğutucu kullanıyorum. Yani alınabilir ancak ben öyle çok yüksek bir fark görmedim. Denemekte fayda var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa sezer
Normalde fan açıyor laptop fakat soğutmuyor ve çok gürültülü çalışıyor laptop ısınınca da oyun oynanmıyor sizce bu soğutucu laptopun fan açmasını önleyip oyun oynamamı sağlar mı 6 fanlı bir soğutucu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende laptop altı soğutucu kullanıyorum. Yani alınabilir ancak ben öyle çok yüksek bir fark görmedim. Denemekte fayda var.
Kaç fanlı ve bu rpm dedikler her fan için mi yoksa tüm ganlar için mi

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Normalde fan açıyor laptop fakat soğutmuyor ve çok gürültülü çalışıyor laptop ısınınca da oyun oynanmıyor sizce bu soğutucu laptopun fan açmasını önleyip oyun oynamamı sağlar mı 6 fanlı bir soğutucu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kaç fanlı ve bu rpm dedikler her fan için mi yoksa tüm ganlar için mi
Çok iyi soğutup fan açmamanı sağlayacağını düşünmüyorum. Sonuçta laptopun kendi orijinal soğutucusu bakır borular ile soğutmayı sağlıyor.
Fan hava çıkışını temizleyemedim dediniz. Bence onu temizlemeyi deneyin.
RPM dedikleri her fan içindir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mustafa sezer
Çok iyi soğutup fan açmamanı sağlayacağını düşünmüyorum. Sonuçta laptopun kendi orijinal soğutucusu bakır borular ile soğutmayı sağlıyor.
Fan hava çıkışını temizleyemedim dediniz. Bence onu temizlemeyi deneyin.
RPM dedikleri her fan içindir.
Hmm peki ürün gelsin denerim her fan 1800 rpm toplam 6 fan alüminyum kasa

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme

Huseyın_cano

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Ahmet Kaya

işe yarar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,389
Üyeler
163,488
Son üye
tyiklhmni987
Top Bottom