Neler Yeni

Laptop soğutucu önerisi(ACİL)

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Furkan
Beyler sıcaktan pc kapanıyo bi ufak soğutucu desteği yapıcam öneri acil

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Beyler sıcaktan PC kapanıyo bi ufak soğutucu desteği yapıcam öneri acil
Öncelikle laptopun soğutma sisteminin iyice temizlenip tozlardan arındırılmasını öneririm. Onun dışında da vakum soğutucular daha etkili soğutma yapıyor.

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Öncelikle laptopun soğutma sisteminin iyice temizlenip tozlardan arındırılmasını öneririm. Onun dışında da vakum soğutucular daha etkili soğutma yapıyor.
Hocam vakumlu soğutucular daha iyi soğutuyor. Ama, fanlara zarar veriyor diyenler var bu doğru mu ?

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Vakum soğutucuların fanın ömrünü olumsuz etkilediği doğru mu? Zamanında araştırmıştım ama bir zararı yok diyen de var, zarar verir diyen de.
Bana zarar vermediği fikri daha mantıklı geliyor.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Vakum soğutucuların fanın ömrünü olumsuz etkilediği doğru mu? Zamanında araştırmıştım ama bir zararı yok diyen de var, zarar verir diyen de.
Bana zarar vermediği fikri daha mantıklı geliyor.
Nette bazı testler var vakum soğutucular fan devrini bozan bir vakumlama yapmıyor gücü sıcak havayı hızlıca tahliye edecek kadar. Haa bir tane anormal vakum soğutucu vardır deli gibi RPM seviyesi vardır onu bilemem ama şuan piyasadaki vakum soğutucular 5 yıldır aktif piyasada olan ve kullanılan ürünler benim de 4 yıl önceye ait videom var. Olumsuz sonuçla karşılaşmadım

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Güzel bir temizle, kaliteli bir termal macun kullanıp düz zeminde kullan ve undervolt yap. Soğutucuya harcanacak parayı böyle değerlendirmek daha mantıklı. Özellikle undervolt yapmanı kesinlikle tavsiye ederim. Tabii Intel 4-9. nesil mobil işlemciler destekliyor bunu, AMD mobil işlemcilerde henüz destek yok diye biliyorum. Ekran kartında da GTX 1000 ve RTX serisi.

Top Bottom