Neler Yeni

Laptop ssd

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Remzi
merhaba arkadaşlar, Bende Laptop var. içinde. 1 Tb HDD var. ben bunu ssd yapmayı düşünüyorum marnum yavaş ssd biraz daha faydası olacağı düşünüyorum oyüzden yazdım. 2.5 ssd oluyor ve mesela usb lı felan öyle bir şey olur mu 1 tb hdd içinde saten var. dışardan usb ile bağlı ssd olur mu mesela işletimi ssd yüklesem olur mu usb takılı bir şekilde dışardan. bir yardım istedim.

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can
Dvd sürücüsü varsa onun yerine aparat yardımıyla ssd takabilirsin. Usbden de kullanabilirsin ama işletim sistemini usbden çalıştırmak çokta sağlıklı olmaz bana göre.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Remzi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dvd sürücüsü varsa onun yerine aparat yardımıyla SSD takabilirsin. Usbden de kullanabilirsin ama işletim sistemini usbden çalıştırmak çokta sağlıklı olmaz bana göre.
Yani, Usb ile kullanmak kısaca sıkıntı senin dediğin gibi. Bende Dvd sürücüsü var onu çıkartıp aparat alıp onun içine takıp istediğim ssd takabiliyorum deme bu 2.5 ve 3.0 olanlar hangisini dikkat etmem gerek fark ediyor mu ? ssd ve Hdd ayrı olarak tanıcak değil mi mesela 1 tb hdd var ve ssd takılca oda olacak ozaman.

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can
Yani, Usb ile kullanmak kısaca sıkıntı senin dediğin gibi. Bende Dvd sürücüsü var onu çıkartıp aparat alıp onun içine takıp istediğim SSD takabiliyorum deme bu 2.5 ve 3.0 olanlar hangisini dikkat etmem gerek fark ediyor mu ? SSD ve HDD ayrı olarak tanıcak değil mi mesela 1 tb HDD var ve SSD takılca oda olacak ozaman.

Şu tarz bir aparat alıcaksın. Bu aparatlarda genelde 2.5 luk olur, yinede alamdan kontrol edersin. Evet ikisini beraber kullanabilirsin bu şekilde.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Remzi

Şu tarz bir aparat alıcaksın. Bu aparatlarda genelde 2.5 luk olur, yinede alamdan kontrol edersin. Evet ikisini beraber kullanabilirsin bu şekilde.
Çok teşekkürler valla :) hiç aklım gelmedi inan bu aparat ile olacağına iyiki sormuşum valla. Peki ben kaç gb almamı önerirsin. Oyun yok olsa 1 - 2 tane o kadar onun dışında, Video internet takılmaca o kadar. 240 yeter mi yoksa 480 gb mı yükselsem. bilemedim. bide ssd taktığım zaman laptop peformansı artar mı ? şimdi ki hani ile az da olsa ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet ben böyle kullandım. En sağlıklı yöntem bu. CD devri bitti zaten.
Peki zor mu takması felan ? ve performans değişiklik var mı ? hızlı mı mesela internette olsun felan merak ettim de. marnum sende varmış.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Çok teşekkürler valla :) hiç aklım gelmedi inan bu aparat ile olacağına iyiki sormuşum valla. Peki ben kaç gb almamı önerirsin. Oyun yok olsa 1 - 2 tane o kadar onun dışında, Video internet takılmaca o kadar. 240 yeter mi yoksa 480 gb mı yükselsem. bilemedim. bide SSD taktığım zaman laptop peformansı artar mı ? şimdi ki hani ile az da olsa ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki zor mu takması aparatın takması felan ? ve performans değişiklik var mı ? hızlı mı mesela internette olsun felan merak ettim de. marnum sende varmış.
Aşırı derece fark var. Çok memnun kalacaksın. Takması çok kolay. CD ROM yuvasını laptopu ters çevirip vidasını çıkartıp dışarı al. Daha sonra HDD'yi içine yerleştir ve yerine tekrar tak. Ama SSD'yi HDD olan yere takmalısın. Sen yapamayabilirsin bir bilgisayarcıya yanında durarak yaptırabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Remzi
Aşırı derece fark var. Çok memnun kalacaksın. Takması çok kolay. CD ROM yuvasını laptopu ters çevirip vidasını çıkartıp dışarı al. Daha sonra HDD'yi içine yerleştir ve yerine tekrar tak. Ama SSD'yi HDD olan yere takmalısın. Sen yapamayabilirsin bir bilgisayarcıya yanında durarak yaptırabilirsin.
Şimdi benim laptopun içindeki 1 TB HDD, Yerine SSD takılırsa 1 TB HDD olmicak mı yani ? sonuçta aparat var ya, ayrı takıcaz HDD elemesek.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Şimdi benim laptopun içindeki 1 TB HDD, Yerine SSD takılırsa 1 TB HDD olmicak mı yani ? sonuçta aparat var ya, ayrı takıcaz HDD elemesek.
Şimdi laptop içindeki 1 TB HDD'yi çıkar. Yerine SSD koy. Daha sonra aldığın aparatın içine çıkan HDD'yi koyup kullanabilirsin elemene gerek yok ki. Bu aparatlar bu yüzden var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Remzi
Şimdi laptop içindeki 1 TB HDD'yi çıkar. Yerine SSD koy. Daha sonra aldığın aparatın içine çıkan HDD'yi koyup kullanabilirsin elemene gerek yok ki. Bu aparatlar bu yüzden var.
Şimdi Anladım bak kısaca yerleri değiştircez ozaman. değil mi. HDD yerine SSD, HDD yerinede Almış olduğum aparat ile O CD Rom yuvasına takacağım ozaman. bu kadar. peki HDD çııkarmadan direk SSD'yi aparata takarsak ozaman olmaz galiba ?

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,451
İsim
Hamza Ziya Üstün
Şimdi Anladım bak kısaca yerleri değiştircez ozaman. değil mi. HDD yerine SSD, HDD yerinede Almış olduğum aparat ile O CD Rom yuvasına takacağım ozaman. bu kadar. peki HDD çııkarmadan direk SSD'yi aparata takarsak ozaman olmaz galiba ?
Olur fakat hdd yerine takarsanız dönüştürücü olmadan gecikmesiz kullanırsınız diye düşünüyorum

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Orasını bilmiyorum denemedim. Ama en sağlıklısı bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Remzi
Top Bottom