Neler Yeni

Laptop Termal Pad Değişimi

SangalB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper Batuhan
Bütçe
1200
Acer Nitro AN515-45 laptobumun içini termal macun değişimi için açmıştım fakat böyle bir manzarayla karşılaştım.İçindeki termal padler erimiş forumlarda araştırdım fakat laptop hakkında pek bir şey bulamadım.Termal padleri takmadan yalnızca GPU ve CPU üstüne termal macun sürüp kapatsam ve laptopu çalıştırsam bir sorun olur mu ?

Ekler

• IMG-20240828-WA0007.jpeg
    IMG-20240828-WA0007.jpeg
    1.8 MB · Hit: 28
  • IMG-20240828-WA0011.jpeg
    IMG-20240828-WA0011.jpeg
    1.8 MB · Hit: 22

Muhammet Emir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Muhammet Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyunlar, Teknolojik Gelişmeler, Borsa, Ticaret, Kripto
Acer Nitro AN515-45 laptobumun içini termal macun değişimi için açmıştım fakat böyle bir manzarayla karşılaştım.İçindeki termal padler erimiş forumlarda araştırdım fakat laptop hakkında pek bir şey bulamadım.Termal padleri takmadan yalnızca GPU ve CPU üstüne termal macun sürüp kapatsam ve laptopu çalıştırsam bir sorun olur mu ?
termal pad in iyisi pahalıdır ucuzuda üzer termal macun gibi değildir iyi para harcamayacaksanız değiştirmenizi tavsiye etmem hocam

SangalB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper Batuhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
termal pad in iyisi pahalıdır ucuzuda üzer termal macun gibi değildir iyi para harcamayacaksanız değiştirmenizi tavsiye etmem hocam
Harcayacağım mecbur çünkü erimişler. Benim asıl sorum 2.fotoğrsftaki haliyle termal pad olmadan kullansam sıkıntı çıkarır mı ?

YazılımKafa

80+ Silver
Onların termal ped olduğuna emin misin? Termal ped in eridiğini hiç duymadım

Muhammet Emir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Muhammet Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyunlar, Teknolojik Gelişmeler, Borsa, Ticaret, Kripto
Harcayacağım mecbur çünkü erimişler. Benim asıl sorum 2.fotoğrsftaki haliyle termal pad olmadan kullansam sıkıntı çıkarır mı ?
laptopun modelini bilmiyoruz transistörlerin ne kadar ısı ürettiğini bilmiyoruz burada kim ne derse sonuç anakartta yanmayla sonuçlanabilir hocam eğer nasılk yapılcağını biliyorsanız iyi bit termal pad alıp kendiniz değiştrebilirsiniz ya da işini bile n birisinden yardım isteyebilirsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Termal ped erimez. Laptopta da termal ped olmaz kolay kolay. Fotoğrafta termal ped görmedim. Termal macun var sadece
erimiş peçeteyle silinmiş termal padsiz halini atmış ve hocam laptopda bayada termal pad olur.

YazılımKafa

80+ Silver
laptopun modelini bilmiyoruz transistörlerin ne kadar ısı ürettiğini bilmiyoruz burada kim ne derse sonuç anakartta yanmayla sonuçlanabilir hocam eğer nasılk yapılcağını biliyorsanız iyi bit termal pad alıp kendiniz değiştrebilirsiniz ya da işini bile n birisinden yardım isteyebilirsiniz

erimiş peçeteyle silinmiş termal padsiz halini atmış ve hocam laptopda bayada termal pad olur.
Termal macunda olabiliyor mosfetlerde vs. Hatta çoğunda termal macun var

Bazıları kalmış üstünde onların da fotoğrafını aşaği koyacağım
Gönder bakalım. Fotoğrafta pede benzetemedim. Gerçi miktara bakınca macuna göre çok fazla orası ayrı mesele

SangalB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper Batuhan
Onların termal ped olduğuna emin misin? Termal ped in eridiğini hiç duymadım

Modelini yukarı yazmıştım AN515-45-R423

Ekler

• IMG20240828225817.jpg
    IMG20240828225817.jpg
    1.5 MB · Hit: 20
  • IMG20240828225813.jpg
    IMG20240828225813.jpg
    1.5 MB · Hit: 21

YazılımKafa

80+ Silver
Evet bu sefer anlaşılıyor ped kullanılmış. Yeni ped alman lazım. Ama kalınlığı aynı olmalı ona dikkat et. Pedlerde kalınlık önemli. Eskisi ile aynı olmalı.

SangalB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alper Batuhan
Evet bu sefer anlaşılıyor ped kullanılmış. Yeni ped alman lazım. Ama kalınlığı aynı olmalı ona dikkat et. Pedlerde kalınlık önemli. Eskisi ile aynı olmalı.
Padler çok pahalı fakat yenisini alsam da kesip yapıştirabileceğimi sanmıyorum mecbur servise göndereceğim benim asıl sorum padler şu an yok sadece macun sürüp çalıştırsam sorun olur mu ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,003,378
Üyeler
158,996
Son üye
asaprocky
Top Bottom