Neler Yeni

Laptop'a Kahve Döküldü

buraktpl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Burak Topal
iyi akşamlar dostlarım 2 gün önce kardeşim laptopuna kahve döktü, bugün tamirciye götürdüğümüzde minimum 1500tl masrafı çıkar dedi.
sizce bir teşhis koymadan böyle bir fiyat çıkartması normal mi? bi tık şüphelendim dolandırılır mıyız vs.

kahve döküldüğü zaman hemen ters çevirip beklemiş daha sonra açmış fakat parola girme kısmında sürekli 1 harfini spamladığı için giriş yapamamış, ben içini açıp süpürge ile tozları vs. aldım kenarda köşede kalan kahve lekelerini nemli bezle temizledim. sonra dinlenmesi için 1-2 saat bıraktık sonra şarja takıp bekledik, açmaya çalıştığımızda bu sefer hiç çalışmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

son eşgal

Ekler

• WhatsApp Image 2023-04-14 at 20.55.17.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-14 at 20.55.17.jpeg
    307.1 KB · Hit: 76

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Ahmet Yıldırım
Kahve iç aksamlara ulaştıysa anakartta ya da başka bir parçada oksitlenme yapma ihtimali var. Bilgisayarcıya sorunların nerede olduğu hakkında soru sorun söylediği şeylere göre bir fiyat çıkarılabilir.

ConquerorXIV

80+ Gold
iyi akşamlar dostlarım 2 gün önce kardeşim laptopuna kahve döktü, bugün tamirciye götürdüğümüzde minimum 1500tl masrafı çıkar dedi.
sizce bir teşhis koymadan böyle bir fiyat çıkartması normal mi? bi tık şüphelendim dolandırılır mıyız vs.

kahve döküldüğü zaman hemen ters çevirip beklemiş daha sonra açmış fakat parola girme kısmında sürekli 1 harfini spamladığı için giriş yapamamış, ben içini açıp süpürge ile tozları vs. aldım kenarda köşede kalan kahve lekelerini nemli bezle temizledim. sonra dinlenmesi için 1-2 saat bıraktık sonra şarja takıp bekledik, açmaya çalıştığımızda bu sefer hiç çalışmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

son eşgal
yapılmayacak ne varsa yapmışsınız. yani ters çevirmeniz iyi içini açıp bataryayı kesip hiç kurcalamamanız lazımdı

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
kahve dokulen bilgisayar acilmamali. yavas yavas parcalara nufus ediyor sen calisiyor zannediyorsun ama arka planda kahve parçaların altina gidip bozuyor. bezle temizlik olmaz alkolle banyo yaptirilmali parça arisina giren kahve bezle cikmaz. maliyeti bilemem ama yapilamama ihtimali bile olabiliyor bu tür durumlarda

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
TalonStorm
Benimbilgisayarada kahve dökülmüştü. Bataryayı çıkartıp komple ankartı söktüm ve işlemci sogutucusu ramler dahil hepsini yağsız devre temizleyici ile güzelce temizledim ve kuruladım. Benim laptop da açılmıyordu ve temizledikten beridir 2 seneye yakın oldu kullanıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,534
Üyeler
169,575
Son üye
lortes
Top Bottom