Laptopta Darboğaz ve Mouse Stuttering

Destiny

80+
Reaksiyon skoru
0
Selam herkese! Monster Abra V12.1.2 kullanıyorum. Cs go gibi genelde online odaklı oyunlar oynuyorum ve laptopta darboğaz sorunu yaşıyorum. Darboğaz sorununun fotoğrafını aşağıya bırakıyorum.

Darboğaz.jpg

Not: Bu sorunun yakalayabildiğim hali. Fotoğraf çekiminden hemen sonra CPU kullanımı %100de, GPU kullanımı %10 altında kalarak 4 fps ile 10 fps arası sabitlendi.

Ayrıyeten aynı bilgisayarda mouse stuttering sorunu yaşıyorum. Oyunda herhangi bir fps düşmesi, takılma veya donma gibi sorunlar olmamasına rağmen fare takılıyor veya fare laglanıyor. İşlemci kullanımım %100 olduğu zamanlar bu sorunu yaşadığımı gözlemledim.

Bilgisayarımın Özellikleri:
-İ5 7300HQ
-GTX 1050
-16 GB 2400Mhz Ram
-1TB 7200Rpm HDD

Kullandığım Fare: Logitech G102 Prodigy

Arka Planda Açık Uygulamalar:
-Monster Kontrol Merkezi
-Sound Blaster Equlaizer
-Oyun Oynadığım İçin Steam

Hocam normal şartlarda Laptoplarda darboğaz olmaz. O işlemci 1050'yi besler.
Her oyunda mı böyle? Ekran kartında bir sıkıntı olabilir. İşlemcin %100'deyken GPU'nun %10'da gezmesi normal değil.
Sürücülerin güncel mi?

garantisi varsa garantiye yolla bende de 1050li nitro 5 var bu kadar fark olmuyor cpu kullanımıyla gpu arasında

Hocam ram değiştirmenizi tavsiye ederim aynı sorun bende de vardı. Macun yenileme temizlik format hiçbiri çözmedi. Ram almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Ramler cl 22ydi yanlış hatırlamıyorsam satarken yazmıyorlar :(

Hocam normal şartlarda Laptoplarda darboğaz olmaz. O işlemci 1050'yi besler.
Her oyunda mı böyle? Ekran kartında bir sıkıntı olabilir. İşlemcin %100'deyken GPU'nun %10'da gezmesi normal değil.
Sürücülerin güncel mi?
Evet sürücülerim güncel hatta yeri geliyor Intel'in bile güncelliyorum. Genelde cs goda yapıyor diyeyim. Başka bir oyunda olduysa 1-2 defa olmuştur o yüzden onları saymıyorum.
garantisi varsa garantiye yolla bende de 1050li nitro 5 var bu kadar fark olmuyor cpu kullanımıyla gpu arasında
Garantisi bitti maalesef ama önceden de bu sorunu yaşadığım için garantiye hem darboğaz hem de mouse stuttering için göndermiştim. Uzun süredir darboğaz yapmıyordu, dün yine başladı. Mouse sorununu da teknik servise söyledim, (ki ta ilk haftalardan beri bu sorunu yaşıyorum) bana uzaktan bağlantı ile markc mouse fix yüklediler ama benim sorunumla bunun alakası yok ki.
Hocam ram değiştirmenizi tavsiye ederim aynı sorun bende de vardı. Macun yenileme temizlik format hiçbiri çözmedi. Ram almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Ramler cl 22ydi yanlış hatırlamıyorsam satarken yazmıyorlar :(
Benim ramlerin ikiside cl17 sorun olur mu?

Geri