Neler Yeni

Yardım Laptopu uzun süre 90 derecelerde kullanırsam sorun olurmu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Doruk Palaz
Laptopu uzun süre 90 derecelerde kullanırsam sorun olurmu? Rainbow Valorant gibi oyunlara girdiğimde 90 derecelerin görüyor. 5-6 saat aralıksız bir şey olurmu?
SİSTEM 3070 11800h

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Laptopu uzun süre 90 derecelerde kullanırsam sorun olurmu? Rainbow Valorant gibi oyunlara girdiğimde 90 derecelerin görüyor. 5-6 saat aralıksız bir şey olurmu?
SİSTEM 3070 11800h
Bir şey olmaz.
Yine de soğutmayı başarabilirsen daha güzel olur.
Mesela soğutucun yoksa soğutucu al, almayacaksan da laptopu masadan yüksekte tut yani en kötü altına kitap falan koy.

Benim de kullandığım en etkili yöntem ise laptopu önceden soğutmak. Mesela normalde oyuna girince turbo fan çalışır ya. İşte bu turbo fanı manuel olarak oyuna girmeden 3-5 dk önceden çalıştırırsan bayağı ısısını düşürüyor.

Techno08

80+ Gold
Sorun olmaz. İntel 109 dereceye kadar dayanma garantisi veriyor işlemcilerine ama yine de soğutucu alsan iyi olur, sadece oyundan çıktıktan sonra bilgisayarı hemen kapatma azıcık soğuyunca öyle kapat, 90 derece işlemciye zarar vermez ama 90 dereceyle PC’yi kapatmak zamanla lehimlerin atmasına sebep olur bu da iyi bir şey değil.

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
İşlemciden yana sıkıntı olmaz da işlemci ya da ekran kartı uzun süre o sıcaklıkta kalınca etrafındaki mosfetlerin,kapsitörlerin vs. uzun vadede lehimlerinin boşanmasına sebep olabilir. Direk lehimin erimesine sebep olmaz ama ısınıp soğuyup ısınıp soğudukça genleş büzül olayında bir süre sonra lehimin bozulmasına sebep olabilir, benim laptopta mosfet arızası vermişti ama işlemci soğutucu başlığı işlemcinin etrafındaki mosfetleri saracak şekilde kapatmıyordu. Ha bir de laptopla işiniz bitince direk kapatmayın fanların susmasını bekleyin sıcaklıklar iyice düşsün öyle kapatın, GPU reballing işlemlerinin temel sebebi buymuş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Doruk Palaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun olmaz. İntel 109 dereceye kadar dayanma garantisi veriyor işlemcilerine ama yine de soğutucu alsan iyi olur, sadece oyundan çıktıktan sonra bilgisayarı hemen kapatma azıcık soğuyunca öyle kapat, 90 derece işlemciye zarar vermez ama 90 dereceyle PC’yi kapatmak zamanla lehimlerin atmasına sebep olur bu da iyi bir şey değil.
kesinlikle söylediğin şey yapıyorum. oyundan çıktıktan 5-10 dk sonra pc yi kapatıyorum ki soğusun
Mesaj otomatik birleştirildi:

zamanla sorun yaratabilir
mesela

Top Bottom