Çözüldü✓ Laptopu yeni aldım ve ses açılmıyor.

Reaksiyon skoru
4
Selamlar laptopu bu gün aldım ve ses açılmıyor. Driver boosterdan vs kontrol ediyorum ama güncellenmemiş sürücü yok. Ama aygıt yöneticisinde böyle
1726505489942.png
gibi gösteriyor.

Ses kısmında da böyle
1726505530267.png

Cihaz: IdeaPad Slim 3 15IAH8​

Driver güncelleme için yan uygulama kesinlikle önermem. Sistemdeki donanımlar için her zaman doğru sürümü bulmayabilir. Windows Update otomatik olarak driverları bulması lazım aslında. Bulmadıysa Driverbooster'dan değil de aygıt yöneticisinde üzerinde ünlem işareti olan donanıma sağ tıklayıp güncelle de. Genelde ekran kartı yazılımı güncellerken ses güncellemesi de yapıyor aslında.

Driver güncelleme için yan uygulama kesinlikle önermem. Sistemdeki donanımlar için her zaman doğru sürümü bulmayabilir. Windows Update otomatik olarak driverları bulması lazım aslında. Bulmadıysa Driverbooster'dan değil de aygıt yöneticisinde üzerinde ünlem işareti olan donanıma sağ tıklayıp güncelle de. Genelde ekran kartı yazılımı güncellerken ses güncellemesi de yapıyor aslında.
Hocam hepsini denedim olmadı valla anlamadım. Lenovo sitesinden ayrı şekilde de yükledim.

Hocam hepsini denedim olmadı valla anlamadım. Lenovo sitesinden ayrı şekilde de yükledim.
Sitesinde yazılımlar kısmında ister otomatik ister manuel olarak sürücüleri mevcut. Şimdi baktım. Oradan indirip dener misin?

Maalesef denedim hocam denedim ama önce biyerde silmem falan mı gerekiyor anlamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onuda denedim gözükmüyor maalesef.
Aygıt yöneticisinden ses driver'ına yine sağ tıkla ve kaldır de. Sonra cihazın orjinal sitesinden indirdiğin driver'ı kur. Bir de öyle dene

Kullandığın ürünün sitesinde sorun giderme araçları da var. Sorun sadece ses ise linkini atıyorum.
Hocam çok teşekkürler onlarıda denedim ama olmamıştı.

Ama çok şükür sorun çözüldü, tam olarak nasıl bende bilmiyorum 50 kere sorun gidericileri denedim, sürücüleri yükledim (manuel-oto her türlü denedim) sildim cihazı kaldırdım yeniden algılattım vs ama bir türlü olmadı. En sonunda driver boostera rastgele bir anda güncellemesi geldi ve yaptım düzeldi. :)

Hocam çok teşekkürler onlarıda denedim ama olmamıştı.

Ama çok şükür sorun çözüldü, tam olarak nasıl bende bilmiyorum 50 kere sorun gidericileri denedim, sürücüleri yükledim (manuel-oto her türlü denedim) sildim cihazı kaldırdım yeniden algılattım vs ama bir türlü olmadı. En sonunda driver boostera rastgele bir anda güncellemesi geldi ve yaptım düzeldi. :)
Geçmiş olsun ama yine dediğim gibi driverbooster tarzı driver güncelleme uygulamalarını önermem yeri gelir çeşitli hatalara sebep olur bilginize :)

Geri