xxmesronxx
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 58
- İsim
- Mert Öztürk
Lenovo ideapad gaming 3 laptopun (r5 5600h rtx3050ti) 1.5 sene sonra klavyeden elime sıcaklık geldiği için ısı değerlerini kontrol ettim. Yükte 99 dereceye çıkıyor ve 99da güç kesip sabitliyor. Bu işten anlayan bir arkadaşımla fan temizliklerini yaptık ve 1.5 yıl kadar önce amazondan almış olduğum mx4 macun ile termal macununu da yeniledik. Hiçbir şey değişmedi yine 99 derece oluyor. macunu yanlış sürdüğümüzü düşünüp bir sürü öneri üzerine alkollü mendille güzelce temizleyip incecik macun sürdük ve soğutucu bloğu sıkıca taktığımızdan da eminim. Destek ekibiyle görüştüğümde aksiyon alınabilmesi için önemli olanın sıcaklık değeri değil ısındığında ani fps düşüşü yaşanması gerektiğini söyledi. aksi takdirde garantide bilgisayarınızın bakımlarını yapıp gönderirler ve 20-30 gün boşuna beklemiş olursunuz dedi. 4 fanlı laptop soğutucu aldım ve değişen bir şey olmadı. En son çare olarak sıvı metal macun alıp kullanmayı düşünüyorum öneri ve tavsiyelerinize açığım bu arada değerlerin ekran görüntüsünü de paylaşıyorum. teşekkürler.