Neler Yeni

Yardım Laptop'um aşırı ısınıyor ne yapmalıyım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mert Öztürk
Lenovo ideapad gaming 3 laptopun (r5 5600h rtx3050ti) 1.5 sene sonra klavyeden elime sıcaklık geldiği için ısı değerlerini kontrol ettim. Yükte 99 dereceye çıkıyor ve 99da güç kesip sabitliyor. Bu işten anlayan bir arkadaşımla fan temizliklerini yaptık ve 1.5 yıl kadar önce amazondan almış olduğum mx4 macun ile termal macununu da yeniledik. Hiçbir şey değişmedi yine 99 derece oluyor. macunu yanlış sürdüğümüzü düşünüp bir sürü öneri üzerine alkollü mendille güzelce temizleyip incecik macun sürdük ve soğutucu bloğu sıkıca taktığımızdan da eminim. Destek ekibiyle görüştüğümde aksiyon alınabilmesi için önemli olanın sıcaklık değeri değil ısındığında ani fps düşüşü yaşanması gerektiğini söyledi. aksi takdirde garantide bilgisayarınızın bakımlarını yapıp gönderirler ve 20-30 gün boşuna beklemiş olursunuz dedi. 4 fanlı laptop soğutucu aldım ve değişen bir şey olmadı. En son çare olarak sıvı metal macun alıp kullanmayı düşünüyorum öneri ve tavsiyelerinize açığım bu arada değerlerin ekran görüntüsünü de paylaşıyorum. teşekkürler.

Ekran Alıntısı.PNG

TİTAN.

80+ Platinum
Lenovo ideapad gaming 3 laptopun (r5 5600h rtx3050ti) 1.5 sene sonra klavyeden elime sıcaklık geldiği için ısı değerlerini kontrol ettim. Yükte 99 dereceye çıkıyor ve 99da güç kesip sabitliyor. Bu işten anlayan bir arkadaşımla fan temizliklerini yaptık ve 1.5 yıl kadar önce amazondan almış olduğum mx4 macun ile termal macununu da yeniledik. Hiçbir şey değişmedi yine 99 derece oluyor. macunu yanlış sürdüğümüzü düşünüp bir sürü öneri üzerine alkollü mendille güzelce temizleyip incecik macun sürdük ve soğutucu bloğu sıkıca taktığımızdan da eminim. Destek ekibiyle görüştüğümde aksiyon alınabilmesi için önemli olanın sıcaklık değeri değil ısındığında ani fps düşüşü yaşanması gerektiğini söyledi. aksi takdirde garantide bilgisayarınızın bakımlarını yapıp gönderirler ve 20-30 gün boşuna beklemiş olursunuz dedi. 4 fanlı laptop soğutucu aldım ve değişen bir şey olmadı. En son çare olarak sıvı metal macun alıp kullanmayı düşünüyorum öneri ve tavsiyelerinize açığım bu arada değerlerin ekran görüntüsünü de paylaşıyorum. teşekkürler.

Alıntıyı görüntüle
99 derece çok fazla fan temizliği ve macun değişimi yap
İşlemci turbo boostunu kapat
Altına düzgün bir soğutucu al önerim zalmanns3000 yada zalmanns2000

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mert Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
99 derece çok fazla fan temizliği ve macun değişimi yap
İşlemci turbo boostunu kapat
Altına düzgün bir soğutucu al önerim zalmanns3000 yada zalmanns2000
Zaten dediklerinizi yaptım fakat sorun değişmedi malesef

yrdmpls

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Mameti başçık

Alıntıyı görüntüle
knk genelde 1 senede laptoplar cortluyor özellikle laptop konusunda en azından oyun için hp lenovo casper gibi seriler berabat kalitesiz o yüzden laptopunu kapat moruq sök arkadan başla temizliğe macun al kendine kalın yoğun sonra tekrar devreye al laptopu devreden çıkarttıktan sonra pili sök bi 30 dakika bekle sonra başla söküm işlemini yada internette görmüştüm adamın biri tiktokta parça falan ayırıyor laptopları temizliyor hikaye olarak paylaşıyor beceremem diyorsan oraya yolla

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mert Öztürk
Garantiye yollasam ne yapacaklar ki yani laptobu komple değiştireceklerini sanmıyorum başka yolu da yokmuş gibi gözüküyor. Soğutucu blok mu çöp oldu acaba? sıvı metal macun sürsem dereceye ne kadar etki eder ?

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Mert Aksu
Garantiye yollasam ne yapacaklar ki yani laptobu komple değiştireceklerini sanmıyorum başka yolu da yokmuş gibi gözüküyor. Soğutucu blok mu çöp oldu acaba? sıvı metal macun sürsem dereceye ne kadar etki eder ?
sıvı metali sıçrat bakalım ne oluyor kanka :d eski konularıma bakarsan bu forumdaki sıvı metalde en büyük hüsrana uğrayan insan benim, dikkat et akmasın veya açılışta hava boşluğundan sıçramasın sıvı metal.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sıvı metali sıçrat bakalım ne oluyor kanka :d eski konularıma bakarsan bu forumdaki sıvı metalde en büyük hüsrana uğrayan insan benim, dikkat et akmasın veya açılışta hava boşluğundan sıçramasın sıvı metal.
hüsrandan kastım 20klık makineyi çöp etmemden bahsediyorum bu arada.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mert Öztürk
Mesaj otomatik birleştirildi:

hüsrandan kastım 20klık makineyi çöp etmemden bahsediyorum bu arada.
Anladım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,271
Üyeler
162,660
Son üye
alixyoruk
Top Bottom