Neler Yeni

Çözüldü✓ Laptopum iyi ama oyunlarda fps'im çok düşük

Xayrx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Kerem Ahmet yavuz
Asus ROG STRİX g15 laptopum var 16gb ram varken 50 fpsleri alıyordum oyunlarda bu sorunu yaşatmaya başlamıştı şimdi 32 yaptım hala demvam ediyor fpslere göre ram yükseltmesi yapmadım kendi isteğimle yaptım . ne olduğunu bilen var mı?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Asus ROG STRİX g15 laptopum var 16gb ram varken 50 fpsleri alıyordum oyunlarda bu sorunu yaşatmaya başlamıştı şimdi 32 yaptım hala demvam ediyor fpslere göre ram yükseltmesi yapmadım kendi isteğimle yaptım . ne olduğunu bilen var mı?
Cİhaz özelliklerin neler, oynadığın oyun nedir?

Xayrx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Kerem Ahmet yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cİhaz özelliklerin neler, oynadığın oyun nedir?
Ryzen 7 6800h-RTX 3060 115W-32 GB 4800 MHZ DDR5 RAM -MİCRON 1 TB M2 SSD var valo oynuyorum fpsim 240 fakat cs2 giriyorum 80 oluyor cyberpunkta 40a kadar düşüyor ki böyle fpsler almıyordum apexde aynı şekil 165 sabit aldığım oyunda 80de geziyor ve drop giriyor bazen

ByDolph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Yunus Kocabay
Ram in çok bir etkisi olmaz + aldığın değerler normal laptop olduğu için

Xayrx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Kerem Ahmet yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram in çok bir etkisi olmaz + aldığın değerler normal laptop olduğu için
normal değil işte :d önceden alığım fpsleri alamıyorum bundan 5 gün önceye kadar 100 fps alıyordum cyberpunkta ki rtx açıkken yapıyordu bunu kapalı şekilde 40ı bile geçmiyor

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Merhabalar, @eren28tr nin dediği gibi sıcaklık değerlerini kontrol et ve bilgisayarın kontrol programından cihazı performans moduna almayı unutma. Varsayılan değerler için laptop üreticileri dengeli mod gözüyle bakıp ekran kartının çekeceği watt değerini sınırlayabiliyor.

mars0009

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yağız Aydoğan
6800H’da var mı bilmiyorum cihazın işlemcinin ekran kartını kullanıyor olabilir mi? Güç tasaruf modunda kalmış olabilir veya işlemci ısındığı için frekans kısıyor turbo boostu kapatıyor olabilir. Denetim masasından güç ayarlarına gir, kullandığın güç planının ayarlarından işlemci soğutma ilkesini ve minimum işlemci kullanımını kontrol et.

Xayrx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Kerem Ahmet yavuz
Merhabalar, @eren28tr nin dediği gibi sıcaklık değerlerini kontrol et ve bilgisayarın kontrol programından cihazı performans moduna almayı unutma. Varsayılan değerler için laptop üreticileri dengeli mod gözüyle bakıp ekran kartının çekeceği watt değerini sınırlayabiliyor.
hocam kontrol ettim gpum max 140 w a kadar çıkıabiliyor ve mux switch kilidim açık en yüksek wat değerlerim şu an açık
Mesaj otomatik birleştirildi:

6800H’da var mı bilmiyorum cihazın işlemcinin ekran kartını kullanıyor olabilir mi? Güç tasaruf modunda kalmış olabilir veya işlemci ısındığı için frekans kısıyor turbo boostu kapatıyor olabilir. Denetim masasından güç ayarlarına gir, kullandığın güç planının ayarlarından işlemci soğutma ilkesini ve minimum işlemci kullanımını kontrol et.
bakıyorum

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,389
İsim
Eren
stabil her zamanki gibi aynı işlemci max 88 gpuda 83

en fulde bu sıcaklıklar
Fanları turbo moda aldınmı

hocam kontrol ettim gpum max 140 w a kadar çıkıabiliyor ve mux switch kilidim açık en yüksek wat değerlerim şu an açık

bakıyorum
Birde ddu ile ekran kartı drıverını kaldırıp yeniden yükle.

Xayrx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Kerem Ahmet yavuz

bakıyorum
min işlemci kullanımı %6

Fanları turbo moda aldınmı

Birde ddu ile ekran kartı drıverını kaldırıp yeniden yükle.
yapmıştım tekrar yapabilirim

ByDolph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Yunus Kocabay
normal değil işte :d önceden alığım fpsleri alamıyorum bundan 5 gün önceye kadar 100 fps alıyordum cyberpunkta ki rtx açıkken yapıyordu bunu kapalı şekilde 40ı bile geçmiyor
Oyun yanlis ekran kartini kullaniyor olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,205
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom