Laptopum saçmalamaya başladı

Reaksiyon skoru
4
Asus tuf a15 laptopum var myasustan bios güncellemesi yaptım ve bilgisayar tam anlamıyla saçmalamaya başladı. Boştayken kendi kendine 70 dereceye çıkıyor fan açıyor bios güncellemeden önce chromeda ders videosu izlerken 50-55 derece arasındaydı ve fan açmıyordu windows 11 kullanıyorum onarım sürümü de kurdum gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.

Asus tuf a15 laptopum var myasustan bios güncellemesi yaptım ve bilgisayar tam anlamıyla saçmalamaya başladı. Boştayken kendi kendine 70 dereceye çıkıyor fan açıyor bios güncellemeden önce chromeda ders videosu izlerken 50-55 derece arasındaydı ve fan açmıyordu windows 11 kullanıyorum onarım sürümü de kurdum gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.
Bios güncellemesi yapınca bazı ayarlar sıfırlanmıştır. Asusun Armoury Crate programı yoksa yükleyin onun içinden işlemci fan ayarı profilleri var .
Onu ortadaki ayarların birine normal moda falan alın.

Bazı durumlarda laptoplarda ani ısı fırlamalarında işlemci fanı açar arada, yüksekte çalışır çalışır otomatik devri düşer sonra. Bunlar normaldir. ( Bu ayrı bir durum) siz ilk söyledim şeye bir bakın. Asus Program konusuna.

Bios güncellemesi yapınca bazı ayarlar sıfırlanmıştır. Asusun Armoury Crate programı yoksa yükleyin onun içinden işlemci fan ayarı profilleri var .
Onu ortadaki ayarların birine normal moda falan alın.

Bazı durumlarda laptoplarda ani ısı fırlamalarında işlemci fanı açar arada, yüksekte çalışır çalışır otomatik devri düşer sonra. Bunlar normaldir. ( Bu ayrı bir durum) siz ilk söyledim şeye bir bakın. Asus Program konusuna.
Hocam ghelper kullanıyorum dediğinizi yaptım ama sonuç alamadım

Hocam ghelper kullanıyorum dediğinizi yaptım ama sonuç alamadım
Anladım orda işlemciye limit koyma veya turbo boostu kapatma gibi şeyler uygulanabilir. Bazı kişiler öyle çözmüş. Dengeli mod gibi seçenekler orda da var .

Ekran görüntüsü alıntıdır. Bu şekilde denenmiş. Sorun olmamış isterseniz denersiniz kolay gelsin.

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    29.5 KB · Hit: 7
Hocam cpu boostu açık kullanıyorum önceden de açıktı yapmıyordu böyle. Boostu kapatınca fark edilir yavaşlama oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,197,154
Üyeler
190,162
Son üye
derick rose
Geri