KOHNELI
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 24
- İsim
- Yusuf KANDEMİR
Sorun belli sadece hd 630 işlemci gpu su yerine nvidia m1200 gpu sunu nasıl kullanabilirim bunu soruyorum, bu işlemci fazla güç tüketiyor bu yüzden ısınıyor bende işlemci gpu su yerine nvidia nınkini kullansın istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
Dahili grafik işlemcisini devre dışı bırakmak için laptopunda mux switch olması gerekiyor ki büyük ihtimalle yoktur. Başka bir yolu ise bilgisayarını bir monitöre bağlayıp kullanırsan nvidia'yı kullanmaya başlar.
Nvidia Aktifleştirme:
1. Nvidia Denetim Masasından Seçme: Masaüstüne sağ tıkla ve "NVIDIA Denetim Masası"nı seç. Sol menüde "3D Ayarlarını Yönet" sekmesini tıkla. Program Ayarları sekmesine geçin. Google Chrome’u seç, eğer listede yoksa, "Ekle" butonuyla chrome.exe dosyasını ekle.
Bulamazsan eğer bu yolu izle "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe". Ardından, "Yüksek Performanslı NVIDIA İşlemcisi"ni seç ve kaydet.
2. Üstteki olmazsa bu %90 olur. Windows arama çubuğuna "Grafik Ayarları" yazıp gir. Uygulamalar için özel seçenekler var onun altında "Göz at" a tıkla ve chrome.exe yi seç. Alta gelecek ve "Seçenekler"e basıp "Yüksek Performans" a ayarla.
Ek. Bazı laptoplarda, BIOS'tan Intel GPU'yu devre dışı bırakma seçeneği olabilir. BIOS'u değiştirmek bazı sorunlara yol açabilir bundan dolayı eminsen dene bu yöntemi.
Yapabileceğin diğer yöntemler:
1. İşlemcinin turbo boostunu kapatmak.
2. Turbo boost kapatınca çok yavaşlıyor dersen throttlestop uygulaması ile kendin watt sınırlaması koyabilirsin.
3. İşlemci termal macun yenilemek. (Aşırı ısındığını kontrol etmek için diğer arkadaşın dediği gibi msı afterburner veya hwinfo kullanabilirsin.)
4. Laptobunu her zaman altı 2-3cm havada kalacak şekilde tutmak.