Dostlar soru başlıkta kendimden örnek verirsem cihaza ram takmak istiyorum ama bataryayı çıkaramıyorum
nasıl bir yol izlemem lazım?
@Emmree @Perfectshot06
@Emmree @Perfectshot06
Nasıl yani kanka daha önce açtım temizlik için ama parça takarken dikkat etmem geren bir şey var mı ?Bana kalırsa en önemlisi arka kapaktaki güvenlik bandının altındaki vidayı unutmamak.
touchpedin flex kablosuna veya bunun gibi kablolara dikkat et parçaları bir anda kaldırma yavasca zorlamadan kaldır !Nasıl yani kanka daha önce açtım temizlik için ama parça takarken dikkat etmem geren bir şey var mı ?
Tamam o zaman ben ilk açacaksan diye öyle dedim. Parça takarken diğer parçalara zarar verme yeter ne diyimNasıl yani kanka daha önce açtım temizlik için ama parça takarken dikkat etmem geren bir şey var mı ?
batarya kasaya yapıştırılmıs olabilir yada tamamen sökmediysen bilgisayarı görmediğin yerde vidası olabilirDostlar soru başlıkta kendimden örnek verirsem cihaza ram takmak istiyorum ama bataryayı çıkaramıyorum
@Emmree @Perfectshot06
Cihaz Lenovo IdeaPad gaming 3 kanka bataryayı çıkartmıyoruk çünkü geçen açtığımda vidasını göremedim(bağlantı vidası)batarya kasaya yapıştırılmıs olabilir yada tamamen sökmediysen bilgisayarı görmediğin yerde vidası olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:
marka model bilgisi verirsen daha iyi yardımcı olabilirim
sonuçta laptoplar 1000 farklı şekilde tasarlanıyor anakartı ekranda olan bile var yani gerisini sen düşün
Kanka bataryanın bağlantı yerini bulamadım kablolardan da çıkmıyorKanka vidaları sök, kapağı aç. RAM'i tak sonra vidaları da takıp kapağı kapat.
Öyle aman aman dikkat etmen gereken bir şey yok, başka bir yere dokunma yeter çok hakim değilsen parçalara.
Batarya sökemiyorum demişsin o kısmı anlamadım, yapışık sanırım cihaza. Öyleyse şarjı tamamen bittikten sonra takman daha mantıklı olabilir. Yada bataryanın bağlantı kablosu vardır onu sökeceksin.
Kasanın içinin fotusunu atman mümkün mü?Cihaz Lenovo IdeaPad gaming 3 kanka bataryayı çıkartmıyoruk çünkü geçen açtığımda vidasını göremedim(bağlantı vidası)
Kanka bataryanın bağlantı yerini bulamadım kablolardan da çıkmıyor
bataryayı vs çıkarmana gerek yok bütün bileşenlere alt kapağı sökerek ulasıyorsunuzCihaz Lenovo IdeaPad gaming 3 kanka bataryayı çıkartmıyoruk çünkü geçen açtığımda vidasını göremedim(bağlantı vidası)
Kanka bataryanın bağlantı yerini bulamadım kablolardan da çıkmıyor
Kanka vidaları sök, kapağı aç. RAM'i tak sonra vidaları da takıp kapağı kapat.
Öyle aman aman dikkat etmen gereken bir şey yok, başka bir yere dokunma yeter çok hakim değilsen parçalara.
Batarya sökemiyorum demişsin o kısmı anlamadım, yapışık sanırım cihaza. Öyleyse şarjı tamamen bittikten sonra takman daha mantıklı olabilir. Yada bataryanın bağlantı kablosu vardır onu sökeceksin.
bataryayı vs çıkarmana gerek yok bütün bileşenlere alt kapağı sökerek ulasıyorsunuz
ilk basta alt kımsın arka tarafındaki yeri çıkarın sonra alt kasayı pena yardımıyla çıkartın tabii ki bütün vidaları sökün önce
Eyvallah dostlar sağolun bu arada @B1L0 bu iki fotoğrafta benim kasam değil ama benzerler sadece söylemek istedimKasanın içinin fotusunu atman mümkün mü?
Alıntıyı görüntüle
Ram için o kadar uğraşmana gerek yok kasayı açıp rami takıp kapatırsın geri genel olarak. Bunun ram slotları burda mesela ek bir şey için uğraşmazsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yeni kasada burda, aynı şekil aç tak kapat yani çok kasmana gerek yok, bataryayla uğraşmanı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum.
Alıntıyı görüntüle
Balonlu Naylon var mı elinde hiç? Ona sarıp gönderebilirsin. Bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Bir de yeni aldığın RAM'in kutusunu atmadıysan onun içine de koyup öyle sarıp gönderebilirsin.Eyvallah dostlar sağolun bu arada @B1L0 bu iki fotoğrafta benim kasam değil ama benzerler sadece söylemek istedim
Edit ramleri satmak için insan buldum elden vericem ramleri nasıl güzelce paketleyebilirim laptoptan çıkma ?
Kanka atmadım ama o kutuyla göndermek istemiyorum çünkü diğer ramlere bir şey olursa diye düşündümBalonlu Naylon var mı elinde hiç? Ona sarıp gönderebilirsin. Bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Bir de yeni aldığın RAM'in kutusunu atmadıysan onun içine de koyup öyle sarıp gönderebilirsin.