Neler Yeni

Yardım Laptopun içini açarken dikkat edilmesi gerekenler nedir ?

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,277
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Bana kalırsa en önemlisi arka kapaktaki güvenlik bandının altındaki vidayı unutmamak.

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
914
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
Nasıl yani kanka daha önce açtım temizlik için ama parça takarken dikkat etmem geren bir şey var mı ?
touchpedin flex kablosuna veya bunun gibi kablolara dikkat et parçaları bir anda kaldırma yavasca zorlamadan kaldır !

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,277
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Nasıl yani kanka daha önce açtım temizlik için ama parça takarken dikkat etmem geren bir şey var mı ?
Tamam o zaman ben ilk açacaksan diye öyle dedim. Parça takarken diğer parçalara zarar verme yeter ne diyim :D

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
914
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
Dostlar soru başlıkta kendimden örnek verirsem cihaza ram takmak istiyorum ama bataryayı çıkaramıyorum
nasıl bir yol izlemem lazım?
@Emmree @Perfectshot06
batarya kasaya yapıştırılmıs olabilir yada tamamen sökmediysen bilgisayarı görmediğin yerde vidası olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

marka model bilgisi verirsen daha iyi yardımcı olabilirim

sonuçta laptoplar 1000 farklı şekilde tasarlanıyor anakartı ekranda olan bile var yani gerisini sen düşün

• Beğen
Reaksiyonlar: B1L0

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Kanka vidaları sök, kapağı aç. RAM'i tak sonra vidaları da takıp kapağı kapat.
Öyle aman aman dikkat etmen gereken bir şey yok, başka bir yere dokunma yeter çok hakim değilsen parçalara.
Batarya sökemiyorum demişsin o kısmı anlamadım, yapışık sanırım cihaza. Öyleyse şarjı tamamen bittikten sonra takman daha mantıklı olabilir. Yada bataryanın bağlantı kablosu vardır onu sökeceksin.

TİTAN.

80+ Platinum
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
batarya kasaya yapıştırılmıs olabilir yada tamamen sökmediysen bilgisayarı görmediğin yerde vidası olabilir

marka model bilgisi verirsen daha iyi yardımcı olabilirim

sonuçta laptoplar 1000 farklı şekilde tasarlanıyor anakartı ekranda olan bile var yani gerisini sen düşün
Cihaz Lenovo IdeaPad gaming 3 kanka bataryayı çıkartmıyoruk çünkü geçen açtığımda vidasını göremedim(bağlantı vidası)
Öyle aman aman dikkat etmen gereken bir şey yok, başka bir yere dokunma yeter çok hakim değilsen parçalara.
Batarya sökemiyorum demişsin o kısmı anlamadım, yapışık sanırım cihaza. Öyleyse şarjı tamamen bittikten sonra takman daha mantıklı olabilir. Yada bataryanın bağlantı kablosu vardır onu sökeceksin.
Kanka bataryanın bağlantı yerini bulamadım kablolardan da çıkmıyor

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,277
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Cihaz Lenovo IdeaPad gaming 3 kanka bataryayı çıkartmıyoruk çünkü geçen açtığımda vidasını göremedim(bağlantı vidası)

Kasanın içinin fotusunu atman mümkün mü?
1681699332519.png

Ram için o kadar uğraşmana gerek yok kasayı açıp rami takıp kapatırsın geri genel olarak. Bunun ram slotları burda mesela ek bir şey için uğraşmazsın.

Yeni kasada burda, aynı şekil aç tak kapat yani çok kasmana gerek yok, bataryayla uğraşmanı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum.
1681699440445.png

Son düzenleme:

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
914
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
Discord
.arsek

bataryayı vs çıkarmana gerek yok bütün bileşenlere alt kapağı sökerek ulasıyorsunuz

ilk basta alt kımsın arka tarafındaki yeri çıkarın sonra alt kasayı pena yardımıyla çıkartın tabii ki bütün vidaları sökün önce

TİTAN.

80+ Platinum
bataryayı vs çıkarmana gerek yok bütün bileşenlere alt kapağı sökerek ulasıyorsunuz

ilk basta alt kımsın arka tarafındaki yeri çıkarın sonra alt kasayı pena yardımıyla çıkartın tabii ki bütün vidaları sökün önce
Kasanın içinin fotusunu atman mümkün mü?
Alıntıyı görüntüle
Ram için o kadar uğraşmana gerek yok kasayı açıp rami takıp kapatırsın geri genel olarak. Bunun ram slotları burda mesela ek bir şey için uğraşmazsın.

Yeni kasada burda, aynı şekil aç tak kapat yani çok kasmana gerek yok, bataryayla uğraşmanı gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum.
Alıntıyı görüntüle
Eyvallah dostlar sağolun bu arada @B1L0 bu iki fotoğrafta benim kasam değil ama benzerler sadece söylemek istedim

Edit ramleri satmak için insan buldum elden vericem ramleri nasıl güzelce paketleyebilirim laptoptan çıkma ?

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
Eyvallah dostlar sağolun bu arada @B1L0 bu iki fotoğrafta benim kasam değil ama benzerler sadece söylemek istedim

Edit ramleri satmak için insan buldum elden vericem ramleri nasıl güzelce paketleyebilirim laptoptan çıkma ?
Balonlu Naylon var mı elinde hiç? Ona sarıp gönderebilirsin. Bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Bir de yeni aldığın RAM'in kutusunu atmadıysan onun içine de koyup öyle sarıp gönderebilirsin.

TİTAN.

80+ Platinum
Balonlu Naylon var mı elinde hiç? Ona sarıp gönderebilirsin. Bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Bir de yeni aldığın RAM'in kutusunu atmadıysan onun içine de koyup öyle sarıp gönderebilirsin.
Kanka atmadım ama o kutuyla göndermek istemiyorum çünkü diğer ramlere bir şey olursa diye düşündüm
Naylona sararım

Top Bottom