Yardım Lenovo Ideapad Gaming 3 Destek

Kızagan

80+
Reaksiyon skoru
139
Arkadaşlar selam,
Bağlantıdaki laptopu kullanmaktayım. Ram ve depolama yükseltmesi yapmak istiyorum ancak bir kaç sorum var:

- Anakartım maximum kaç GB ram destekliyor?
- Depolama için 2.5'' SSD veya HDD uygun olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

bu sıkıntı bütün düşük model oyuncu laptoplarında var
hatta düz olanlardada var
sebebide pil ömrünü korumak falan filan diye bi bahane
kapatıp açma özelliğini bilerek koymuyolar düşük olanlara
yapacak bir şey yok maalesef
mesela benimkinin g900 modelinde varmış istersek kapatabiliyormuşuz dahili grafiği direk
sadece bizim ülkeyle sınırlı olan bir şey değil yani
A456AE54-0B6A-47D6-915A-21F912D247E9.jpeg
Buradaki Graphics Device ayarı acaba derdimize çare olabilir mi?

baktığıma göre o modelde mux yok ama deneyebilirsiniz
belki vardır bende bilmiyorum
Zaten UMA seçili değilmiş. Bildiğim kadarıyla UMA işlemcinin içinde gömülü olan ekran kartı. Gene fail olduk.

Zaten UMA seçili değilmiş. Bildiğim kadarıyla UMA işlemcinin içinde gömülü olan ekran kartı. Gene fail olduk.
ram alın siz o yine fayda eder
ağır oyunlar oynarken falan varsa monitör yoksa tvye bağlayıp oynarsanız tam performans verir
ben tvye bağlıyorum bende monitör yok

bu video açıklıyor dediğim olayı tam olarak:

her oyunda o kadar fark etmiyor ama yine bağzılarında çok etkisi var

ram alın siz o yine fayda eder
ağır oyunlar oynarken falan varsa monitör yoksa tvye bağlayıp oynarsanız tam performans verir
ben tvye bağlıyorum bende monitör yok

bu video açıklıyor dediğim olayı tam olarak:

her oyunda o kadar fark etmiyor ama yine bağzılarında çok etkisi var
Yalnız şunu ekleyeyim BIOS'tan dahili ekran kartının kullandığı rami 2 GB'den 1 GB'ye çektiğimde bile BFV gibi bir oyunda bana 10 FPS faydası oldu. FPS artışı bir kenara FPS stabilitesi de arttı. Eskisi gibi bir anda 5 FPS'lere çakılma yaşamadım. Anladığım kadarıyla 8 GB'lik bir yükseltme beni paklayacak. ( Ancak 2 GB'den 1 GB'ye düşürdüğümde ara ara forumda yazarken bile drop yiyorum çok tuhaf.)

Yalnız şunu ekleyeyim BIOS'tan dahili ekran kartının kullandığı rami 2 GB'den 1 GB'ye çektiğimde bile BFV gibi bir oyunda bana 10 FPS faydası oldu. FPS artışı bir kenara FPS stabilitesi de arttı. Eskisi gibi bir anda 5 FPS'lere çakılma yaşamadım. Anladığım kadarıyla 8 GB'lik bir yükseltme beni paklayacak. ( Ancak 2 GB'den 1 GB'ye düşürdüğümde ara ara forumda yazarken bile drop yiyorum çok tuhaf.)
o muhtemelen ram azlığından oluyor
8 eklerseniz daha iyi olucaktır

Geri