🔥İndirim Lenovo Legion R24E monitör 4.274,05 TL

%140 diyor incelemede Lenovo için, bu seviyede ne kadar üstü olacak daha anlayamadım :D
Ne tam olarak %140 diyor :unsure: Dediğim şey r24e'nin vaadettiği 300 nit değeri sunmaması. Güneş alan bir odada oturuyorsanız parlaklığı size yetmeyebilir. AOC'da böyle bir sorun yok, ve dediğim gibi renk gamutu olarak da daha üstün. İkisi de fiyatına göre iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bunu ben kullanıyorum hoparlörü var
Sitede yok yazıyor, var olan bir model hakkında bilgim yok.

kullanıyorum harika bir makina
tek sorunu 0.5ms yapınca gosting felaket oluyor 1ms de kullanın

Ne tam olarak %140 diyor :unsure: Dediğim şey r24e'nin vaadettiği 300 nit değeri sunmaması. Güneş alan bir odada oturuyorsanız parlaklığı size yetmeyebilir. AOC'da böyle bir sorun yok, ve dediğim gibi renk gamutu olarak da daha üstün. İkisi de fiyatına göre iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sitede yok yazıyor, var olan bir model hakkında bilgim yok.
%140 SRGB işte incelemelerinde Lenovo, AOC gamut olarak daha iyi demiştinya.

Sizin dediğinizi de gördüm evet , yine de AOC kontrast, renk gamutu ve parlaklık açısından daha iyi. İkisine de 1000:1 kontrast oranı yazması bir şey ifade etmiyor doğrusu. Örneğin parlaklığa da 300nit yazmışlar ama 300 nit olmuyor çoğu senaryoda. Riske atılmaya değmez. Muhtemelen sizin gördüğünüz test bu :

1747890671485.webp

R24E'nin 3 farklı incelemesine baktım. Sırasıyla 205, 237 ve 294CD çıkıyor. AOC ise bir incelemede 303CD çıkıyor. Hoş parlaklık değerleri değil. Başka bir inceleme göremedim ben. Giriş seviyesi olarak legion r24e iş görecektir, ancak AOC daha orta segment diyebilirim. Renk gamutu olarak da daha iyi. Hatam varsa düzeltiniz.
parlaklık olarak 300cd konusunda yanlış olduğunu düşünmüyorum. parlaklığı gayet iyi. şayet ki mprt modunu açarsanız 0.5gtg oluyor. oldukça iyi değer ancak parlaklık o zaman 200lere düşüyor gerçekten de. ama o modu sadece cs'de geriye düştüğümde açıyorum :D. onun dışında levelleri var 1 2 3 4ms şeklinde gidiyor. levellerde parlaklık değişmiyor ama ghosting artıyor sanırım arkadaşın dediği gibi. renkleri de baya canlı bence. hdr var ama hdr kapalıyken daha güzel olduğunu düşünüyorum renklerin.

kısacası çok amaçlı kullanacaklar için bence baya ideal bir monitör. hikayeli oyunlarda renk paleti tatmin ediyor, rekabetçi oyunlarda da 0.5ms çoğu monitörün verebildiği bir değer değil. o açıdan hem hikayeli hem rekabetçi oyunlar da oynayan 180hz bana yeter zaten bilgisayarım çok fps vermiyor ki çok da param yok diyenler için baya işlevli bir monitör.

sadece hikayeli oyunlar oynayanlar kaliteli panel yüksek ms olan modellere, rekabetçi oynayanlar yüksek hz düşük ms va panel monitörlere bakabilir bu bütçede. ama benim gibi her şeyden biraz olsun pivot da olsun sağa sola bükeyim istediğim oyunu oynayayım diyenler peşin fiyatına 3 taksit çeksin monitörü.

özellikle bir ihtiyacı olmayanlar için tam bu bütçenin monitörü. asus olsun derseniz pivot özelliği gidecek. pivotlu asus için 1-1.5k fazla vermeniz gerekecek. 240hz olsun derseniz yine en az 1.5k bütçeyi aşıyor falan filan.

ürünün malzeme kalitesi de oldukça sağlam. panel dışında konuşmak gerekirse gövdesi ayakları pivot mekanizmaları falan lenovo kalitesini yansıtıyor. zaten lenovo kaliteli ve sağlam bir marka. panel konusunda lenovonun nasıl olduğunu çok yorumlayamam ama gördüklerimi aktardım. tekrardan sorusu olan sorabilir.

Geri