Neler Yeni

Ana Konu Lenovo Legion R25i-30 Kullanıcıları

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Akın
Evet arkadaşlar benimde Lenovo monitör'de akşam üzeri geldi. HP Omen 25İ Modelini 3.799 TL'ye 2 Kasımda satın almıştım dileyene görsel atabilirim. Bu modelide sırf merakımdan satın aldım. Beğenirsem ikinci monitör olarak kullanmak planım vardı. 2 Saat inceleyip iade talebi oluşturup tekrar kutusuna paketledim. HP Omen 25İ kullandıktan sonra bu monitör bana acayip sönük ve çok fazla sarımtrak geldi. Bütün ayarları tek tek kurcaladım nafile. HP Omen 25İ mükemmel bir monitör bugün çok iyi anladım. Renk paleti , akıcılık , parlaklık ve HDR ile Müthiş bir kontrast oranı seviyorum seni HP Omen 25İ iyiki seni almışım :love:
Yalnız he ikisininde paneli aynı deniliyor?
İnç farkı görüntü kalitesini düşürmüş olabilir mi?

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,687
İsim
Fatih
Napacaksın simdi? Fotoğraf atar mısın?
Su an atamiyorum, bilmiyorum kisa bir sureligine eve gecicem o ara dusunucem ama degistirmem cok zor evde degilim cunku. Sistem topluyorum yavas yavas onun icin alip kenarra koyacaktim cok iyi firsatti boyle olunca uzdu acikcasi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Aydın Zafer
  • Beğen
Reaksiyonlar: Shaw

thebatman

80+
Yalnız he ikisininde paneli aynı deniliyor?
İnç farkı görüntü kalitesini düşürmüş olabilir mi?
Sevgili arkadaşım kulaktan dolma bilgiler işte bunlar hep. Kağıt üzerinde öyle diyorlar ikiside AUO panel. Örnek veriyorum Philips 58 inç bir tv modeli tam aklıma aynı paneli A101 satılan vestel üretimi Toshiba kullanıyor aynı kod aynı panel BOE idi markası. Şimdi o panel ile Philips çok daha canlı , keskin ve özellikle renkleri çok canlı sunar iken aynı paneli kullanan Toshiba beş para etmez soluk cansız hareketli sahnelerde berbat ötesi görüntü sunuyordu. Şimdi kağıt üzerinde aynı paneli kullanan Lenovo 350 - 400 nit parlaklık demiş. HP ise 400 - 450 nit bir parlaklık demiş. HDR geçtiğinde daha önce hiç bir İPS panel monitörde görmediğim kadar yüksek kontrast yani parlaklık oranı gördüm ve hayran kaldım. HDR filmlerde görüntüsüne aşık olmamak elde değil. Şimdi Lenovo sapsarı cansız bir görüntü sunarken HP ise beyazlar gerçek beyaz renkler çok daha canlı görüntü veriyor.

xserkanx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Serkan
Renk ayarı fabrikasyon sıcakta. Onu değiştirin ekrandaki solukluk ve sarılık kaybolur. Srgb deneyin.

Ekler

• Screenshot_2023-11-25-00-04-41-197_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-11-25-00-04-41-197_com.android.chrome.jpg
    424 KB · Hit: 236

MertMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,057
İsim
Mertcan Ceylan
Hoparlörü biraz garip geldi çok tok bir sesi yok yada ben mi ayar yapmam lazım bilen var mı onun dışında muhteşem bir monitör @Abdullah Hacıgül önerin için teşekkürler aklımda yoktu monitör aldırdın :D

arseyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Akın
Sevgili arkadaşım kulaktan dolma bilgiler işte bunlar hep. Kağıt üzerinde öyle diyorlar ikiside AUO panel. Örnek veriyorum Philips 58 inç bir tv modeli tam aklıma aynı paneli A101 satılan vestel üretimi Toshiba kullanıyor aynı kod aynı panel BOE idi markası. Şimdi o panel ile Philips çok daha canlı , keskin ve özellikle renkleri çok canlı sunar iken aynı paneli kullanan Toshiba beş para etmez soluk cansız hareketli sahnelerde berbat ötesi görüntü sunuyordu. Şimdi kağıt üzerinde aynı paneli kullanan Lenovo 350 - 400 nit parlaklık demiş. HP ise 400 - 450 nit bir parlaklık demiş. HDR geçtiğinde daha önce hiç bir İPS panel monitörde görmediğim kadar yüksek kontrast yani parlaklık oranı gördüm ve hayran kaldım. HDR filmlerde görüntüsüne aşık olmamak elde değil. Şimdi Lenovo sapsarı cansız bir görüntü sunarken HP ise beyazlar gerçek beyaz renkler çok daha canlı görüntü veriyor.
Bu bilgi iyi oldu vazgeçtim lenovodan.
Kağıt üstünde lenovo önde gözükmesine rağmen ucuz olmasında demek ki şüphe ile yaklaşılması gerekiliyor.

MertMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,057
İsim
Mertcan Ceylan
Evet arkadaşlar benimde Lenovo monitör'de akşam üzeri geldi. HP Omen 25İ Modelini 3.799 TL'ye 2 Kasımda satın almıştım dileyene görsel atabilirim. Bu modelide sırf merakımdan satın aldım. Beğenirsem ikinci monitör olarak kullanmak planım vardı. 2 Saat inceleyip iade talebi oluşturup tekrar kutusuna paketledim. HP Omen 25İ kullandıktan sonra bu monitör bana acayip sönük ve çok fazla sarımtrak geldi. Bütün ayarları tek tek kurcaladım nafile. HP Omen 25İ mükemmel bir monitör bugün çok iyi anladım. Renk paleti , akıcılık , parlaklık ve HDR ile Müthiş bir kontrast oranı seviyorum seni HP Omen 25İ iyiki seni almışım :love:
monitörü kullanmadan maşallah baya uzun uzun kötülemişsin :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu bilgi iyi oldu vazgeçtim lenovodan.
Kağıt üstünde lenovo önde gözükmesine rağmen ucuz olmasında demek ki şüphe ile yaklaşılması gerekiliyor.
HP ile aynı fiyata satılıyor :D ayrıca bu arkadaş daha kullanmadan yorum yapmayı seviyor anlaşılan ben monitörü yeni aldım daha adam gibi kullanmadan rahat rahat övemiyorum.

thebatman

80+
monitörü kullanmadan maşallah baya uzun uzun kötülemişsin :D
Şöyle diyim bro 35 yaşında biri olarak hayatım boyunca hep Sony ust düzey TV lerini kullandım. Şuanda LG G3 oled TV kullanıyorum. Görüntü kalitesi konusunda aşıri takıntılı biri olarak bir TV veya monitör 5 10 dk bakip kullanmam yeterli oluyor panel kalitesini anlamak için . Ve ısrarla diyorunki şuana kadar kullandığım en iyi IPS monitor HP omen 25i modelidir. Lenovo bunun tırnağı bile olamaz. Hayatlarinda ilk defa tüplü TV den A101 den hi level LCD TV teknolojisine geçiş yapanlar bu monitör alıp yorumlarını yapıyorlar doğal olarak ne diyim artık yani.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
ahshshsjaks dostum ne kasmışsın be buradaki kardeşlere söyle nasıl renk ayarı yapacağını öğretsinler iki cihaz da aynı fiyat olsa düşünmeden Lenovo alırım bu da benim fikrim ❤️

MertMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,057
İsim
Mertcan Ceylan
Şöyle diyim bro 35 yaşında biri olarak hayatım boyunca hep Sony ust düzey TV lerini kullandım. Şuanda LG G3 oled TV kullanıyorum. Görüntü kalitesi konusunda aşıri takıntılı biri olarak bir TV veya monitör 5 10 dk bakip kullanmam yeterli oluyor panel kalitesini anlamak için . Ve ısrarla diyorunki şuana kadar kullandığım en iyi IPS monitor HP omen 25i modelidir. Lenovo bunun tırnağı bile olamaz. Hayatlarinda ilk defa tüplü TV den A101 den hi level LCD TV teknolojisine geçiş yapanlar bu monitör alıp yorumlarını yapıyorlar doğal olarak ne diyim artık yani.
bende 2 monitör ve bir laptop var iş yerimde çift monitör kullanıyorum ama abdullah bile senin kadar rahat yorum yapmaz 10 dk kullanıp :D aşağı yukarı günüm 4 monitörle geçiyordu artık 5 oldu ama yine de yorum yapmıyorum alel acele

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,610
Üyeler
163,856
Son üye
Rsiarel
Top Bottom