Merhabalar Abdullah. İyi akşamlar. Konuyu görünce kullanıcıları ne düşünüyor derken foruma katılayım dedim. Monitörü ilk deneyenlerdenim. Çok monitörlerden anlamasam da, aldıktan sonra disket çağından kalma alışkanlıkla jenerik sürücüleri yerine kendi sürücüleri var mı diye kontrol ettim.Dur bir gelsin monitörü bir göreyim belkii de hiç ayara gerek yoktur. bu arada monitör yeni, üretici güncellemeler de yayınlayabilir onu da takip etmek lazım.
Driver güncellemesi sonrası kendi icc profili ve Windows hdr ayarları geliyor. Monitör default ayarlarında hafif sarı bir renk veriyordu. Renk profillerinden dci-p3 seçtiğim zaman yanımdaki Ipad ekranındaki beyaz tonuna yakın bir görüntü alabildim. Belki daha güzel ayarlar vardır kendi Lenovo Artery yazılımınıda beğendim bayağı kolaylık sağlıyor ayarlara bakarken.
Lenovo Display Control Center – Artery - Lenovo Support TR
support.lenovo.com
Monitörü forumlarda araştırırken tesadüfen görüp aldım. Aslında aklımda HP Omen (Hp markasını severim çünkü eski monitörlerim HP ama bu modeli canlı göremedim) veya Aoc 24g2s (çok övülüyordu ve canlı görünce beğenmiştim) serisi vardı. Bu arada bir sürü monitörü (7500TL bandına kadar Samsung Acer Qhd, Lg Fhd vs vs) kısa zamanda sipariş edip geri gönderdim denemek amacıyla. İçlerinden artısıyla, eksisiyle, fiyatıyla bunu beğendim.
Alan arkadaşlara da hayırlı olsun, güle güle güzel günlerde kullansınlar.