Lenovo LOQ 15ARP9 laptop kendi kendine kapanıyor.

GGII

80+
Reaksiyon skoru
7
Laptop bazen kendi kendine rastgele sanki elektirik kesilmiş gibi kapanıyor Olay görüntüleyicisinde Kernel power 41 (63) hatası var. Isıdan olduğunu düşünmüyorum çünkü bazen çok ısınmasına rağmen kapanmıyor bazende açılalı 10 15 dk olmasına rağmen kapanıyor. Daha önce kapanıp hiç açılmadı servise gönderdim anakartı düzeltip gönderdiler. Ondan 1 ay sonra olmaya başladı fakat rastgele olduğu için servis sorun yok diyip geri gönderebilir. Bu sorun nedir neyden kaynaklanıyor olabilir? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Ryzen 7 7435HS

RTX4060

1756212913799.webp

Aynı sorun lenovo ideapad laptobumda olmaya başladı bütün videoları izledim tek usbden format atmayı denemedim daha. Ek olarak bu sorun bilgisayarı windowsdan sıfırladıktan sonra olmaya başladı sürekli critical process died hatası alıyorum bazen ise sorunsuz açıp oyun oynayabiliyorum saatlerce

• Beğen
Reaksiyonlar: GGII
Aynı sorun lenovo ideapad laptobumda olmaya başladı bütün videoları izledim tek usbden format atmayı denemedim daha. Ek olarak bu sorun bilgisayarı windowsdan sıfırladıktan sonra olmaya başladı sürekli critical process died hatası alıyorum bazen ise sorunsuz açıp oyun oynayabiliyorum saatlerce
Bende yakın zamanda format attım ondan olabilir mi?
Siz servis ile iletişime geçtiniz mi?

Bende yakın zamanda format attım ondan olabilir mi?
Siz servis ile iletişime geçtiniz mi?
Siz nasıl format attınız aynı benim gibi windows üzerinden mi ben servis ile iletişime geçmedim çünkü garantim bitti. Bilgisayarcıya vermeden önce son çare olarak usbden format atarım düzelmezse veririm.

Lenovo Vantage uygulamasından ısı kipini kontrol edin. Isı kipi sessiz kipte ise sıcaklık artsa bile fanlar sessiz modda olduğu için hızlanmayacaktır bu da ısınmaya ve ani kapanmaya yol açabilir.
Isı kipinin hangi ayarda olduğunu hızlı anlamanın yolu bilgisayarınızı güç tuşu rengine bakmaktır. Mavi ise sessiz moddadır, beyaz ise dengeli moddadır, kırmızı ise performans modundadır (fan hızının yüksek olduğu mod). Güç modları arasında hızlı geçmek isterseniz Fn+Q tuş kombinasyonunu kullanın.

Lenovo Vantage uygulamasından ısı kipini kontrol edin. Isı kipi sessiz kipte ise sıcaklık artsa bile fanlar sessiz modda olduğu için hızlanmayacaktır bu da ısınmaya ve ani kapanmaya yol açabilir.
Isı kipinin hangi ayarda olduğunu hızlı anlamanın yolu bilgisayarınızı güç tuşu rengine bakmaktır. Mavi ise sessiz moddadır, beyaz ise dengeli moddadır, kırmızı ise performans modundadır (fan hızının yüksek olduğu mod). Güç modları arasında hızlı geçmek isterseniz Fn+Q tuş kombinasyonunu kullanın.
Normalde
LOQ'larda bence üretim hatası var satın kurtulun.
Sorunu çözmeden satamam. Bide satıp alınca aradaki farkı verecek bütçem yok şuan.
Aşağıdaki linkten Lenovo Tanı UEFI Bootable Sürümünü indirip USB'ye yazın ve USB'den sistemi açarak tanılama yaptırın.

Diagnostic testi yaptım herhangi bir sorun yok.

• Üzgün
Reaksiyonlar: Senr
Isı kipini dengeliye alın ve görselde ok ile gösterdiğim yeri işaretleyin.
LA1 çipi bilgisayarın kullanım durumuna göre fan hızını kendi ayarlayacaktır.

1756226871512.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca CoreTemp indirin ve görev çubuğu ayarını açarak anlık olarak bilgisayarın ısınma durumunu kontrol edin.

cmd'yi yöneyici olarak açın. Ardından aşağıdaki kodları sırası ile çalıştırın.

sfc /scannow

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

İkinci komut biraz uzun sürebilir. Bitmesini bekleyin. Eğer bir noktada uzun süre takılma olursa veya sonuçta hata verirse bildirin.

Son düzenleme:
Isı kipini dengeliye alın ve görselde ok ile gösterdiğim yeri işaretleyin.
LA1 çipi bilgisayarın kullanım durumuna göre fan hızını kendi ayarlayacaktır.

Alıntıyı görüntüle

Ayrıca CoreTemp indirin ve görev çubuğu ayarını açarak anlık olarak bilgisayarın ısınma durumunu kontrol edin.

cmd'yi yöneyici olarak açın. Ardından aşağıdaki kodları sırası ile çalıştırın.

sfc /scannow

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

İkinci komut biraz uzun sürebilir. Bitmesini bekleyin. Eğer bir noktada uzun süre takılma olursa veya sonuçta hata verirse bildirin.
1. böyle zaten
2.hwmonitör yüklü ordan bakıyorum ama dediğim gibi bazen çok ısınması rağmen kapanmıyor.
3.yaptım bi hata yok.

Geri