Neler Yeni

Lenovo LOQ 83GS007XTR laptopta oyunlarda FPS yüksek ama takılıyor

tahawes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Taha
Herkese merhaba, i5 12450HX işlemci, RTX 4060 115W ve 2x8GB RAM'e sahip bir Lenovo LOQ 83GS007XTR'ye sahibim. Battlefield 2042'de (ve Battlefield V ve Cyberpunk 2077 dahil), FPS 100-120 arasında olmasına rağmen, hala milisaniyeler boyunca sürekli olarak takılıyor ve oyun deneyimimi mahvediyor. Oyunu kapattıktan sonra bile yazarken benzer takılmalar yaşıyorum - belirli kelimeler görünmeden önce kısa bir süre donuyor. Sizce bu bilgisayarı iade etmeli miyim?
Video kaydı atamıyorum yüksek boyutlu diyor.
OCCT ile tüm parçaları 1 saatlik teste soktum hata vermedi. Ramleri Windows'un aracıyla test ettim hata vermedi anlamıyorum neden böyle yapıyor.
1731660090286.png

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Yağız DERELİ
170W adaptör sorunsalı? İşlemciye vantage yazılımı ile 45w limit koyup denediniz mi?

Takılmalar esnasında kullanım miktarlarını gözlemlemek iyi bir seçenek olabilir. Afterburner eklentisi olan riva tuner ile oyun içi göstergeleri kullanıp takip edin. İşlemci ve ekran kartı kaç watt güç tüketiyor, kullanım oranları ne, sıcaklıklar ne durumda... Sonra takılma esnasında bu değerlerin değişimini gözlemleyin ve yorumlayalım.

tahawes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Taha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam afterburneri oyunda bi türlü çalıştıramadım sorun adaptörün 170 watt olmasından olabilir mi cidden

tahawes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Taha
170W adaptör sorunsalı? İşlemciye vantage yazılımı ile 45w limit koyup denediniz mi?

Takılmalar esnasında kullanım miktarlarını gözlemlemek iyi bir seçenek olabilir. Afterburner eklentisi olan riva tuner ile oyun içi göstergeleri kullanıp takip edin. İşlemci ve ekran kartı kaç watt güç tüketiyor, kullanım oranları ne, sıcaklıklar ne durumda... Sonra takılma esnasında bu değerlerin değişimini gözlemleyin ve yorumlayalım.
Hocam afterburneri bir türlü açamadım battlefield oyunları oynuyorum izin vermiyor açılmıyor ama gözlemlediğim gpu kullanımı çok oynuyor %30-50-80-90 yani stabil değil ayrıca fps 150yken %99 fps 30-60-90-120 bu da stabil değil sence ne yapmalıyım driverlar güncel servise göndereyim mi

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Yağız DERELİ
Sorunun hangi sebepten olduğunu anlamak adına aşağıda belirttiğim şekilde test edin.

1) MSI Afterburner Final sürümünü yükleyin. Eklentisi olan "rivatuner"ı da yükleyin: https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards
2) Afterburner oyun içi göstergeleri kullanıp işlemci ve ekran kartı kaç watt güç tüketiyor, kullanım oranları ne, sıcaklıklar ne durumda takip etmeniz gerekiyor.
Bunu yapabilmek için:
- MSI afterburner uygulamasını kapatın.
- Uygulamanın yüklü olduğu yeri bulun (C: Program Files (x86) içinde olması lazım).
- "MSI Afterburner" klasörünün içinde "Profiles" klasörü olacak. Onu silin.
- Aynı yere benim attığım "Profiles" klasörünü atın.
- Afterburner uygulamasını geri açın.
=> BUNU UNUTMA!! Oyun içi göstergeleri göster/gizle kısayolu: CTRL+"

3) Oyun yerine şu benchmarkı yükleyin: https://benchmark.unigine.com/valley
- Başlangıç ayarları aşağıdaki gibi olsun çünkü sisteme böyle daha iyi yükleniyor:
Screenshot_1.png

- Benchmark uygulaması başladıktan 2-3 sn sonra "Space" tuşuna basıp sahneyi duraklatın. Anlık takip için daha iyi olur.
4) Benchmark açıkken sol üstte aşağıdaki gibi göstergeler gözükmüyorsa, kısayol olan CTRL+" tuşlarını tuşlayın.
Screenshot_2.png

5) 1-4 tamamsa benchmark ekranındayken göstergeler yardımıyla işlemci ve ekran kartının güç tüketimlerini, kullanım yüzdelerini ve sıcaklıklarını gözlemleyin.
NOT1: İşlemci ve ekran kartı ismini manuel ayarladım. Sizde de 13650hx ve 4060 yazacak ona takılmayın.
NOT2: Tüketilen güç miktarlarının çok değişkenlik göstermemesi gerekiyor. Eğer watt çok zıplıyorsa adaptörün beslemesi yetersiz olabilir. Yukarıda paylaştığım değerlerimi referans olarak kullanabilirsiniz. En azından ekran kartımız aynı.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    235.5 KB · Hit: 101
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    90.4 KB · Hit: 97
  • Profiles.rar
    14 KB · Hit: 11
Son düzenleme:

tahawes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Taha
Sorunun hangi sebepten olduğunu anlamak adına aşağıda belirttiğim şekilde test edin.

1) MSI Afterburner Final sürümünü yükleyin. Eklentisi olan "rivatuner"ı da yükleyin: https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards
2) Afterburner oyun içi göstergeleri kullanıp işlemci ve ekran kartı kaç watt güç tüketiyor, kullanım oranları ne, sıcaklıklar ne durumda takip etmeniz gerekiyor.
Bunu yapabilmek için:
- Uygulamanın yüklü olduğu yeri bulun (C: Program Files (x86) içinde olması lazım).

- Başlangıç ayarları aşağıdaki gibi olsun çünkü sisteme böyle daha iyi yükleniyor:
Screenshot_1.png

- Benchmark uygulaması başladıktan 2-3 sn sonra "Space" tuşuna basıp sahneyi duraklatın. Anlık takip için daha iyi olur.
4) Benchmark açıkken sol üstte aşağıdaki gibi göstergeler gözükmüyorsa, kısayol olan CTRL+" tuşlarını tuşlayın.
Screenshot_2.png

5) 1-4 tamamsa benchmark ekranındayken göstergeler yardımıyla işlemci ve ekran kartının güç tüketimlerini, kullanım yüzdelerini ve sıcaklıklarını gözlemleyin.
NOT1: İşlemci ve ekran kartı ismini manuel ayarladım. Sizde de 13650hx ve 4060 yazacak ona takılmayın.
NOT2: Tüketilen güç miktarlarının çok değişkenlik göstermemesi gerekiyor. Eğer watt çok zıplıyorsa adaptörün beslemesi yetersiz olabilir. Yukarıda paylaştığım değerlerimi referans olarak kullanabilirsiniz. En azından ekran kartımız aynı.
Hocam aynı dediklerini yaptım bu benchmarkta sürekli olarak takılıyordu işlemci kullanımı %15-20 lerdeyken gpu %20-40-60 arası çok nadir %80e geldi o da hemen geri indi Gpu güç kullanımı maks %75 olmak üzere 40-50-70 arası bazen 40ın altında seyretti anlatamadıysam instagram,x veya herhangi bir platformdan video atabilirim buraya boyutu büyük olduğundan atamıyorum
zipe sıkıştırıp drivea yükledim isterseniz bakabilirsiniz videoya

Son düzenleme:

tahawes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Taha
Furmark ile test ettim ekran kartının %95-97 arası kullandı bu sırada max 80w güç tüketti, 115 watt kart için bu normal mi?
furmark.jpg

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Qwerty1029384756

Bunu yapabilmek için:

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Bu yüzdenmi 15-20 dakikada bir 3-4 saniyeliğine donup sonrasında 1-2 saniye ağır bir şey yapıyormuş gibi oluyor imleç?
1731757795169.png

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Qwerty1029384756
benim sürekli takılıyo başkan anlamadım 1 haftadır delirtti beni
Adaptör yetmemezliğinden sanırsam. Bendede 170w adaptör var fakat benim sistem çok daha az güç kullandığından pek rahatsız etmiyor beni.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,501
Üyeler
160,853
Son üye
Thec1xc
Top Bottom