Neler Yeni

Lenovo Loq ve Asus TUF Karşılaştırması

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Utku Baran Saygın
Bütçe
33.000
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda bir laptop alacağım fakat 2 secenek arasında kararsız kaldım Lenovo loq veya Asus tuf 2 sinden birini seçmem lazım Lenovo olan 12450H modeli Asus da ryzen işlemcili modellerinden biri her ikisinde de 4050 var lenovoya daha sıcak bakıyordum az ısınıp serin calismasindan dolayı battery drain sorunundan dolayı asusa yöneldim asusun işlemcisi 90 dereceye kadar çıkmakta işlemciyi 35W sınır konulunca çözülüyor diyolar benim için fan sesi az olursa daha iyi olur bu konuda size danışmak istedim.

NOT:pANEL BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Not kısmında emoji çıktı panel ekran anlamında demek istemiştim yanlış anlaşılmasın.

yusuffi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Yusuf
Laptopta oyun oynarken illa fan sesi olucak zaten. Loq'ta normal kullanımda word olsun video izlerken olsun sessiz moda alman gerekiyor. Yoksa fanları aç kapa yapıp soğutmaya çalışıyor. Anlatması biraz zor. Tuf kullanmadım bilmiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Utku Baran Saygın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptopta oyun oynarken illa fan sesi olucak zaten. Loq'ta normal kullanımda word olsun video izlerken olsun sessiz moda alman gerekiyor. Yoksa fanları aç kapa yapıp soğutmaya çalışıyor. Anlatması biraz zor. Tuf kullanmadım bilmiyorum
Fan sesi olacağını biliyorum bunu dememin sebebi daha önceden MONSTER kullanıyordum fan sesi çok vardı o yüzden belirtmek istedim bunu.

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Musa Topçu
tufda turbo moduna almadığın sürece işlemci ısınmaz işlemciyi o.c olmadan kullanıyorum en ağır işlemlerde 80-85 dereceyi geçmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Utku Baran Saygın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tufda turbo moduna almadığın sürece işlemci ısınmaz işlemciyi o.c olmadan kullanıyorum en ağır işlemlerde 80-85 dereceyi geçmiyor
Fanlar çok ses çıkarıyor mu ses elbet olucak ama çok abartı şekilde çıkıyor mu .

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Musa Topçu

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Musa Topçu

PNSHER

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda bir laptop alacağım fakat 2 secenek arasında kararsız kaldım Lenovo loq veya Asus tuf 2 sinden birini seçmem lazım Lenovo olan 12450H modeli Asus da ryzen işlemcili modellerinden biri her ikisinde de 4050 var lenovoya daha sıcak bakıyordum az ısınıp serin calismasindan dolayı battery drain sorunundan dolayı asusa yöneldim asusun işlemcisi 90 dereceye kadar çıkmakta işlemciyi 35W sınır konulunca çözülüyor diyolar benim için fan sesi az olursa daha iyi olur bu konuda size danışmak istedim.

NOT:pANEL BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Not kısmında emoji çıktı panel ekran anlamında demek istemiştim yanlış anlaşılmasın.
Tuf serisinin turbo modunda çıkardığı ses çoğu laptopun normal modda çıkardığı fan sesinden bile daha sessiz. Tuf kullanmış biri olarak tavsiye ederim. İşlemciyi 45W sınırla kullanmanız yeterli olur. Yazılımı için de armoury crate yerine G-Helper kullanabilirsiniz daha kullanışlı ve seri çalışıyor, Sistem kaynaklarını da daha az kullanıyor.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Qwerty1029384756
LOQ öneririm kendim kullanıyorum.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Qwerty1029384756
Battary drain sorunu son güncelleme ile çözülmüş diyorlar veya varsada cihaza herhangi bir zarar veriyor mu anakart yanma sorunları yaşamış bazı kişiler.
Anakart yanma sorunu Hindistanda üretilenlerde oluyor. Battery draining en fazla 10 15 iner yüzde rahatsız etmez. Çözüldüğü söyleniyor. Şuan batarya şarjda %97. 20ms %100 sRGB panele sahip.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Utku Baran Saygın
Anakart yanma sorunu Hindistanda üretilenlerde oluyor. Battery draining en fazla 10 15 iner yüzde rahatsız etmez. Çözüldüğü söyleniyor. Şuan batarya şarjda %97. 20ms %100 sRGB panele sahip.
Kararsız kaldım bı kere monster alarak hata yaptım bir kere daha yapmak istemiyorum o yüzden iyi bir seçim yapmak istiyorum.

Top Bottom