Neler Yeni

Lens batma ve bulanıklık sorunu

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,150
İsim
Ensar
Şimdiye kadar Elegance Comfort, Biofinity, Air Optix Plus HydraGlyde ve Biomedics 55 kullandım.
En rahat ettiğim ve uzun kullandığım Elegance Comfort lensti. Ama uzun saatler kullanıyordum ve gün sonuna doğru biraz kuruluk oluyordu. Sonra Biofinity, Air Optix Plus HydraGlyde ve en son doktorum 8.9 BC (Bundan önce 8.6 yazıyorlardı.) değeri yazdı, Biomedics 55 aldım ama bununla da rahat edemedim. Elegance Comfort dışında diğerlerini neredeyse hiç kullanamadım batma ve bulanıklık sorunları yaşadım.
Gözlük kullanmayı sevmiyorum ne yapabilirim? Lens kullanan arkadaşların önerisi var mı? İlk kullandığım Elegance Comfort lensi mi alsam? Ama yine batarsa boşuna para vermek istemiyorum...

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,877
İsim
Hacı
Lensi ters takmıyorsunuz değil mi?
Bence ilk kullanıp da rahat ettiğiniz lensi alınız.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Hocam ben de yaklaşık 15 yıldır gözlük kullanıyorum bu sebepten lens denemek istedim ve kullanamayınca araştırmaya başladım her lens her göze olmuyormuş bazı gözlere her markadan her çeşit lens takılabiliyormuş lakin bazı gözler (benimki gibi) hiçbir lensi kesinlikle kabul etmiyor, batıyor, kızarıyor, acıdan dokunamadığım için lensi çıkarttırmaya acile gitmem gerekiyor acil doktoru da 3 gidişimin 3.de de bakmadı hatta ben optiğe çıkartıyordum. O yüzden hangisiyle rahat ettiysen onu almalısın 'lens bu ya neyi değişebilir' diyor olabilirsin ben de bilmiyorum neyi farklı yapıyor markalar birbirlerinden ama bir şekilde farklı oluyor 1 marka tutturup ordan devam etmek gerekiyor. Benim gözüme hiçbir lens olmadığı için mecburen gözlük kullanımına geri döndüm ama sen 1 tanesinde rahat ettiğini söylüyorsun bence farklı marka denememelisin bile.

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,150
İsim
Ensar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lensi ters takmıyorsunuz değil mi?
Bence ilk kullanıp da rahat ettiğiniz lensi alınız.
Hayır hocam ters takmıyorum. Elegance Comfort lensi yaklaşık 6 ay kullandım.
Hocam ben de yaklaşık 15 yıldır gözlük kullanıyorum bu sebepten lens denemek istedim ve kullanamayınca araştırmaya başladım her lens her göze olmuyormuş bazı gözlere her markadan her çeşit lens takılabiliyormuş lakin bazı gözler (benimki gibi) hiçbir lensi kesinlikle kabul etmiyor, batıyor, kızarıyor, acıdan dokunamadığım için lensi çıkarttırmaya acile gitmem gerekiyor acil doktoru da 3 gidişimin 3.de de bakmadı hatta ben optiğe çıkartıyordum. O yüzden hangisiyle rahat ettiysen onu almalısın 'lens bu ya neyi değişebilir' diyor olabilirsin ben de bilmiyorum neyi farklı yapıyor markalar birbirlerinden ama bir şekilde farklı oluyor 1 marka tutturup ordan devam etmek gerekiyor. Benim gözüme hiçbir lens olmadığı için mecburen gözlük kullanımına geri döndüm ama sen 1 tanesinde rahat ettiğini söylüyorsun bence farklı marka denememelisin bile.
İlk aldığım lensin BC değeri 8.6'ydı, son gittiğim doktor 8.9 yazdı. Alabildiğin kadar büyük al dedi.
Ben de o yüzden tereddüt ediyorum, acaba göz çapı değişir mi?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,877
İsim
Hacı
Hayır hocam ters takmıyorum. Elegance Comfort lensi yaklaşık 6 ay kullandım.

İlk aldığım lensin BC değeri 8.6'ydı, son gittiğim doktor 8.9 yazdı. Alabildiğin kadar büyük al dedi.
Ben de o yüzden tereddüt ediyorum, acaba göz çapı değişir mi?
base-curve-1024x905.jpg
BC 8.9 olan muhtemelen korneanızın ön kısmına baskı uyguluyor. Bu da batmaya sebep oluyor.
Bence doktorunuzla görüşün. Doktorunuz da onay verirse BC 8.6 olan lens alın.

Conqueror_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Conqueror
Kardeşim yaklaşık 7 senedir lens kullanıyorum hiç marka değiştirmedim hep ACUVUE OASYS kullandım çok şükür bir sorun yaşamadım arada batma kuruluk sorunları bende de oluyor hatta yaklaşık 3 hafta önce böyle bir sorunum oldu gözlükçüm dünyada bundan daha iyi lens markası yok diyerek Air Optix HydraGlyde verdi henüz bunu deneme fırsatım olmadı bir önceki lensten elimde kalanlar var onları kullanıyorum hala.

Yani anlayacağın bu kuruluk vb arada herkeste oluyor benim sana tavsiyem en azından akşam eve gider gitmez lensleri çıkar gözlük tak veya gözlerin çok bozuk değil ise hiç bir şey takma o şekilde durmaya alış çok sorun yaşıyorsan da arada göz damlası kullan

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,877
İsim
Hacı
Kardeşim yaklaşık 7 senedir lens kullanıyorum hiç marka değiştirmedim hep ACUVUE OASYS kullandım çok şükür bir sorun yaşamadım arada batma kuruluk sorunları bende de oluyor hatta yaklaşık 3 hafta önce böyle bir sorunum oldu gözlükçüm dünyada bundan daha iyi lens markası yok diyerek Air Optix HydraGlyde verdi henüz bunu deneme fırsatım olmadı bir önceki lensten elimde kalanlar var onları kullanıyorum hala.

Yani anlayacağın bu kuruluk vb arada herkeste oluyor benim sana tavsiyem en azından akşam eve gider gitmez lensleri çıkar gözlük tak veya gözlerin çok bozuk değil ise hiç bir şey takma o şekilde durmaya alış çok sorun yaşıyorsan da arada göz damlası kullan
Arkadaşın da önerdiği gibi göz damlası kullanınız. Lens kullanırken faydası çok büyük.

Onur052

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur

ACUVUE OASYS kullanıyorum bende 1 ay gözümden hiç çıkarmıyorum çok iyi ya 😁

Conqueror_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Conqueror
Ben her akşam çıkarıp her sabah takıyorum aslında yaptığın iş çok tehlikeli evet üretenler 1 ay çıkarmadan kullanabilirsin diyorlar ama sen onlara bakma sana tavsiyem her akşam çıkarıp her sabah takmandır bu şekilde çok kısa sürede gözlerini mahvedersin.

WhoCares

80+ Gold
bazı lenslerin içinde numara yazar 123 diye yanlışlıkla ters taktı isen batma yapar göz yakmasıda lens suyundan yapiyordu bende değiştirince düzeldi

asmarena6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Berk Era
ya bu lens çıkarmamayı nasıl başarıyorsunuz.

Gece başka yerde kalacaksam nalet olsun diye uyanıyorum. Sabah gözümü balçıkla sıvamışlar gibi uyanıyorum çapaktan.
her akşam çıkarıyorum mecbur yatarken.

Onur052

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur
ya bu lens çıkarmamayı nasıl başarıyorsunuz.

Gece başka yerde kalacaksam nalet olsun diye uyanıyorum. Sabah gözümü balçıkla sıvamışlar gibi uyanıyorum çapaktan.
her akşam çıkarıyorum mecbur yatarken.
Bende bunların hiçbiri olmuyor

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,150
İsim
Ensar
bazı lenslerin içinde numara yazar 123 diye yanlışlıkla ters taktı isen batma yapar göz yakmasıda lens suyundan yapiyordu bende değiştirince düzeldi
Ters olmadığına eminim. Hatta acaba ters mi diye şüphe ettim iki türlü de taktım. Zaten 3 farklı lens denedim. Üçünde de sorun yaşadım.
Lens solüsyonunu değiştim, daha önce (Elegance Comfort kullanırken) Biotrue kullanıyordum, Acuvue Revitalens'e geçtim.

Top Bottom