AustinYellowM4
80+ Bronze
Dahası
Arkadaşlar PC'ye ssd alacağım fakat eski model Anakarta ssd alsam hızları nasıl olur?
Model bilgisi yok Casper marka PC nin içinde işlemciden 775 soket olduğunu anladım.Model söyler misiniz?
Peki 500 okuma 500 yazma da ne kadar alırım sizce?Anakartın SATA portu varsa SATA SSD takabilirsin.
Ancak LGA 775 anakartlarda en fazla SATA 2 vardır, bu yüzden SSD'nin vaat ettiği okuma ve yazma hızlarına ulaşması mümkün değil.
En fazla 300 MB-s alırsınız. -ki bu değer o kadar da olmaz. 180-210 arası bir değer olacaktır.Model bilgisi yok Casper marka PC nin içinde işlemciden 775 soket olduğunu anladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Peki 500 okuma 500 yazma da ne kadar alırım sizce?
Tahminen 200-250-300 diyebilirim. Ancak günlük kullanım için okuma ve yazma hızlarını pek de önemsemene gerek yok.Model bilgisi yok Casper marka PC nin içinde işlemciden 775 soket olduğunu anladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Peki 500 okuma 500 yazma da ne kadar alırım sizce?
Tahminen 200-250-300 diyebilirim. Ancak günlük kullanım için okuma ve yazma hızlarını pek de önemsemene gerek yok.
SSD'lerin IOPS değerleri harddisklerden kat kat daha iyidir, bu da bilgisayarın daha hızlı çalışması demektir.
Yani sırf okuma yazma hızı düşecek diye SSD'den vazgeçmek çok mantıksız olur.
En fazla 300 MB-s alırsınız. -ki bu değer o kadar da olmaz. 180-210 arası bir değer olacaktır.
Kral anakartı buldum bi bakar mısın?Anakartın SATA portu varsa SATA SSD takabilirsin.
Ancak LGA 775 anakartlarda en fazla SATA 2 vardır, bu yüzden SSD'nin vaat ettiği okuma ve yazma hızlarına ulaşması mümkün değil.
Almayı mı düşünüyorsun yoksa kullandığın anakart bu mu?Kral anakartı buldum bi bakar mısın?
Bu.Almayı mı düşünüyorsun yoksa kullandığın anakart bu mu?