Neler Yeni

Lgs'de çıkan hatalı(?) soru.

eulkiz

80+
Ekran görüntüsü 2022-06-05 150755.png

Kardeşimin lgsden çıkınca bana hatalı dediği soru, kendim çözüp bulamadım ama cevap anahtarı D diyor. Soru hatalı olabilir mi? Hatalıysa da tüm öğrenciler için + puan olarak geçer mi?

alienemre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Yunus Emre Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Bilim,fizik,biyoloji,transhümanizim,oyun,astronomi,ilkler tarihi,evrim.
Alıntıyı görüntüle
Kardeşimin lgsden çıkınca bana hatalı dediği soru, kendim çözüp bulamadım ama cevap anahtarı D diyor. Soru hatalı olabilir mi? Hatalıysa da tüm öğrenciler için + puan olarak geçer mi?
+ puan olarak değerlendirilmez diğer soruların ortalama getirdiği puan artar.

Suwariba

80+ Silver
Alıntıyı görüntüle
hatalı değil ben çözdüm bugün sınavda. kök 108 den büyük oluyo diğer şıklar eleniyo 12 kalıyo. acele yaptım bu soruyu çok anlatamayacağım ama 5 kök 3 ile kök 3 ü topla 6 kök 3 yani kök 108 bundan büyük olcak şıklardakı sayıların kareökü

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ahmet
Soru doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Yanlış ise herkese +puan verilmez. Bu soru iptal edilir. Örneğin toplam 80 soru var ise iptal olduğu için 79 soru üzerinden puanlama yapılır.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Eğer bir hata varsa hatalı soru puanlamaya alınmaz. Diğer soruların puanlaması tekrar hesaplanır.

Burada olan yine öğrenciye oluyor çünkü öğrenci hatalı soruya çok vakit harcayabilir. Başka bir çözüm bulmaları lazım. Bir de hatalı sorular nasıl çıkıyor anlamıyorum. Bunu profesyonellerden oluşan kurul hazırlamıyor mu yani?

Ozgur28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Özgür
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar oyunları, eğitim, sağlık
Alıntıyı görüntüle
soru hatalımı bilmem ama + puan gelmez gelsede bir işe yaramaz değişen bişey olmaz yani

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci

eulkiz

80+
Soru hatalı değilmiş. Topun mavi çizgiyi geçmediğini düşünerek çözmeye çalıştığımdan bulamadım büyük ihtimalle.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Soru hatalı değilmiş. Topun mavi çizgiyi geçmediğini düşünerek çözmeye çalıştığımdan bulamadım büyük ihtimalle.
Evet. Yalnız LGS için baya zormuş soru. Çoğu kişi ikisi arasında bir mesafe sanmıştır Mehmet’in topunu. Mehmet’in topu ikisinden de uzakta (mavi çizgiden ilerde) almayınca şıklardaki hiçbir şık çıkmıyor 😀

Romalu lakaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Emre
Soru doğru köklü sayıları hangi tam sayıların arasında ise öyle düsünüp şıklarda uyanı işaretlemen lazım gerçekten zor

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Deli Çavuş
Kanka cevap d oluyor çünkü 2 taraflı bakmak lazım sol kısımda olmuyor ama sağ kısımda 6 kök 3 ile 7 kök 3 arasında Birtek 12 oluyor.

Top Bottom