Neler Yeni

Lian Li O11 AIR MINI Kasası tanıtılmış!

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
O11 Dynamic ten gelen cam fanüs eleştiriden sonra galiba böyle bir tasarıma gitmişler tasarım olmuş ama istediklerimi hala veremeyen bir kasa.

Olmasını düşündüğüm özellikler;
1. mesh panel 1.5mm deliklere sahip bu da fazla tozlanmayı artıracaktır ön panel ve üst panele magnetic dust filter olması lazım.
2. 360mm desteği yok.
3. En azından ST120 RGB fan seçenekleri ile gelmesini beklerdim minimum.
Eğer bu özelliklerle gelirse büyük olan O11 Air kabulüm 1600-1700₺ vermeye. Onun haricinde hala 5000d Airflow tercih ederim diye düşünüyorum 1100TL rahatlıkla alınıyor çünkü hem iç genişliği, hem cable management, hemde masada veya yerde kapladığı yer olsun, hava akışının iyi olması ve toz almaması.
incelemesi: https://www.techpowerup.com/review/lian-li-o11-air-mini/

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,640
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Benim çok hoşuma gitti.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim çok hoşuma gitti.
Abi güzel diğeri gibi cam fanüs balık akvaryumu gibi değil ama eksikleride var mesela çok toz çekeceğini %100 eminim haftada 1 silmek zorunda kalacağımı biliyorum bunda da çünkü aşırı kalın delikleri toz filtesi lazımdı bence. bence 2 model olarak çıkarmalıydı biri fansız biri fanlı RGB fan içeren gerçi bunu alıp özel bende fan eklerimde böyle çıkacaksa uygun olması lazım sonuçta temperli camdan daha ucuza maal ediliyor sac metal, ayrıca bunun büyük modeli çıkması lazım çünkü 360mm radyatör sığmıyor. baktığım kadarıyla bu isteklerime getirse istediğim kasa olmuş gibi duruyor. "Önceden herkes al al diyordu sıcaklık korkusundan almıyordum bunda da tozdan korkacam galiba umarım büyük olan modelinde bu yönüde artı yönde kullanırlarda benim gibi kişiler gönlünü fetheder. Sonuçta toz filtresini kişi isterse çıkarabilir full performans istiyorsa ama extra fan filtresini neden para verip alayım ?

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
O11 Dynamic'i cam fanus diye eleştiren nadir kişilerden birisi olabilirsin. pcpartpicker'da en çok build yapılan kasalardan ve en çok tercih edilen kasalardan birisi. O11 Dynamic'te sıcaklıktan korkman kasayı pek tanımadığını gösteriyor. O11 Dynamic'te alta takacağın 3 fanı intake yaptığında o ekran kartının ısınmasının imkanı yok. Zaten öyle bir kasa alan insanın da hava soğutma kullanmayacağını düşünürsek işlemci sıcaklık kısmında da sorun yok.

O11 Air Mini'ye gelelim. Üste 360 desteklemesi gerekirmiş. Neden, çünkü O11 Mini destekliyor. Direkt olarak onun airflow modeli olarak çıkan bir modelin üste 360 desteği olmaması garip.

En sevdiğim kısım ise O11 Mini'deki SFX PSU desteğinin bu kasada ATX olması. Bu kesinlikle çok önemli bir güncellemeydi ve çok yerine olmuş. O11 Mini'yi 900 lirayken bile kimse almıyordu SFX PSU desteği olduğu için.

Bence gayet güzel kasa. Ayrıca toz filtresi olmayan her kasayı gömmen sıktı artık. Kasa alırken ilk önce bakacağın sıcaklık ekran kartı sıcaklığı olmalı. İşlemciler zaten zor bozulan parçalar ve işlemcileri düşük performansta da kullanabilirsin çok ısınsalar da. Çünkü oyuna ana etkileyen faktör işlemci değil, ekran kartı. Ekran kartı sıcaklığında sorun yaşatmayan bir kasaya ben iyi kasa derim. Bunu niye dedim? Şunun için diyorum. 5000D AirFlow ve P500A arasında 11 derecelik GPU sıcaklık farkı var. Düşün ortalama bir ekran kartın var, P500A'dayken 70 derece olan GPU 5000D AF'de 81 derece. Ben bunun olmasını neden istemeliyim. Yani kasadan beklentilerin bana kalırsa biraz yanlış. Ultra Fine Mesh tasarımın haddinden fazla tozlandığını iddia ediyorsun, ben de aynı yapıda kasa kullanıyorum ve öyle tozlanmıyor.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
O11 Dynamic'i cam fanus diye eleştiren nadir kişilerden birisi olabilirsin. pcpartpicker'da en çok build yapılan kasalardan ve en çok tercih edilen kasalardan birisi. O11 Dynamic'te sıcaklıktan korkman kasayı pek tanımadığını gösteriyor. O11 Dynamic'te alta takacağın 3 fanı intake yaptığında o ekran kartının ısınmasının imkanı yok. Zaten öyle bir kasa alan insanın da hava soğutma kullanmayacağını düşünürsek işlemci sıcaklık kısmında da sorun yok.

O11 Air Mini'ye gelelim. Üste 360 desteklemesi gerekirmiş. Neden, çünkü O11 Mini destekliyor. Direkt olarak onun airflow modeli olarak çıkan bir modelin üste 360 desteği olmaması garip.

En sevdiğim kısım ise O11 Mini'deki SFX PSU desteğinin bu kasada ATX olması. Bu kesinlikle çok önemli bir güncellemeydi ve çok yerine olmuş. O11 Mini'yi 900 lirayken bile kimse almıyordu SFX PSU desteği olduğu için.

Bence gayet güzel kasa. Ayrıca toz filtresi olmayan her kasayı gömmen sıktı artık. Kasa alırken ilk önce bakacağın sıcaklık ekran kartı sıcaklığı olmalı. İşlemciler zaten zor bozulan parçalar ve işlemcileri düşük performansta da kullanabilirsin çok ısınsalar da. Çünkü oyuna ana etkileyen faktör işlemci değil, ekran kartı. Ekran kartı sıcaklığında sorun yaşatmayan bir kasaya ben iyi kasa derim. Bunu niye dedim? Şunun için diyorum. 5000D AirFlow ve P500A arasında 11 derecelik GPU sıcaklık farkı var. Düşün ortalama bir ekran kartın var, P500A'dayken 70 derece olan GPU 5000D AF'de 81 derece. Ben bunun olmasını neden istemeliyim. Yani kasadan beklentilerin bana kalırsa biraz yanlış. Ultra Fine Mesh tasarımın haddinden fazla tozlandığını iddia ediyorsun, ben de aynı yapıda kasa kullanıyorum ve öyle tozlanmıyor.
ben bu kasayı gamers nexus dan izleyip %100 intake fan yapıp anca Corsair 5000D AirFlow geçtiğini biliyorum stok olarak ondan olabilir mi eleştirdiğim yer ?

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
Hangi kasayı diyorsun?
5000D Airflow stok kendi fanlarıyla o11 dynamic cam fanüs dediğim kasa 3 fan + %100 devirde ancak geçiyor. Zaten redditte benim gibi insanlar eleştirdiği için yenilenmiş versiyonu çıkarmışlardır tahminen. Çünkü 5000D AirFlow çıktığından beri sürekli bu 2 model kapışıyor çoğu pc toplamacı tarafından. Robeytech izliyorum mesela ben her hafta adam pc topluyor farklı kasalarla çoğu zaman 5000d bazı zamanda lian li topluyor.
bu videodaki CPU load TEMP 12:40 GPU load TEMP: 13:37
bu videodaki 13:07 CPU load TEMP 13:07 GPU load TEMP: 14:25
bakarsan o11 deki fanları 3 fanı 5000D koysak çok rahat geçiyor hava akışında zaten.

Son düzenleme:

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
5000D Airflow stok kendi fanlarıyla o11 dynamic cam fanüs dediğim kasa 3 fan + %100 devirde ancak geçiyor. Zaten redditte benim gibi insanlar eleştirdiği için yenilenmiş versiyonu çıkarmışlardır tahminen. Çünkü 5000D AirFlow çıktığından beri sürekli bu 2 model kapışıyor çoğu pc toplamacı tarafından. Robeytech izliyorum mesela ben her hafta adam pc topluyor farklı kasalarla çoğu zaman 5000d bazı zamanda lian li topluyor.
Bence videoları objektif bir şekilde değil kendi istediğin şekilde yorumluyorsun ama görünen köy kılavuz istemez.
Screenshot_20210912-015856.png

Üstteki yazıya bakacak olursan hepsinde aynı fanların olduğu belirtilmiş test sırasında.

Screenshot_20210912-015938.png

Bu da 3 fanlı O11 ile stok 5000D AF karşılaştırması. 3 fanlı O11 dediği ilk attığım görseldeki fanlı hali.

Anlayacağın, O11'in GPU sıcaklığı 5000D AF'den çok daha iyi. Aynı fanlarla birisi 6 derece daha serin daha ne diyebilirim ki?

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
Bence videoları objektif bir şekilde değil kendi istediğin şekilde yorumluyorsun ama görünen köy kılavuz istemez.
Alıntıyı görüntüle

Üstteki yazıya bakacak olursan hepsinde aynı fanların olduğu belirtilmiş test sırasında.

Alıntıyı görüntüle

Bu da 3 fanlı O11 ile stok 5000D AF karşılaştırması. 3 fanlı O11 dediği ilk attığım görseldeki fanlı hali.

Anlayacağın, O11'in GPU sıcaklığı 5000D AF'den çok daha iyi. Aynı fanlarla birisi 12 derece daha serin daha ne diyebilirim ki?
o11 dediğin dynamic değil xl benim attığım videolara bakınız. Dediğiniz kasa bu kasa https://www.incehesap.com/lian-li-p...-w-e-atx-full-tower-gaming-kasa-fiyati-48648/ ve fansız hali bu para.

En İyi Cevap
3
Arkadaşlar yanlışsam beni mazur görün ama geçen sene itx kasa topladım. Hacmi PS4 kasasından bile daha küçüktü. Apu falan da değildi çift fanlı 1650S li bir kasaydı. Bu miniler çokta cazip gelmiyor neredeyse normal kasayla aynı hacimde. Çok hoş duruyorlar ancak bundan başka bir olayları mı var bilmediğim?

Ayrıca merak eden olursa itx kasa linki verebilirim. Normal kasa fiyatlarında oluyor böyle uçuk olmuyorlar.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
o11 dediğin dynamic değil xl benim attığım videolara bakınız. Dediğiniz kasa bu kasa https://www.incehesap.com/lian-li-p...-w-e-atx-full-tower-gaming-kasa-fiyati-48648/ ve fansız hali bu para.
Knk sen niye böylesin of ya ben uyumaya gidiyorum.

O11 ile O11 XL yapı olarak aynılar zaten. Yine aşağı 3 fan takacaksın intake olarak ve yine 5000D'yi tokatlayacak. Neyse bir şey demiyorum daha. Sen ne alacaksan al da insanları yanlış önerilere yönlendirme yeter.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
Knk sen niye böylesin of ya ben uyumaya gidiyorum.

O11 ile O11 XL yapı olarak aynılar zaten. Yine aşağı 3 fan takacaksın intake olarak ve yine 5000D'yi tokatlayacak. Neyse bir şey demiyorum daha. Sen ne alacaksan al da insanları yanlış önerilere yönlendirme yeter.
ne kadar geniş olursa o kadar hava akışı artar. kardeşim ben tabloya göre konuşuyorum o 11 dynamic deseydi o11 dynamic laf atmam dururdum boşuna air modelini çıkarmıyor rekabet edebilmek için çıkarıyor bu firma çok satsa bile karşısında rekabet edebilecek ürünü yok çünkü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,163
Üyeler
169,081
Son üye
Ahmetylncc
Top Bottom