Lian Li O11 AIR MINI Kasası tanıtılmış!

@MSI > ASUS AirGuide fan %100 ayarlı değiller kasanın içerisi geniş olduğu için belli noktaya kadar ittirebiliyor hava akışını. Yani burada da fan devreye giriyor. Phanteks P400a ile Phanteks p500a nın arasındaki fark gibisinden konuşuyoruz, mATX veya Full Tower kasaları katmayalım, sadece ATX kasa ile ATX le kıyaslıyorum ben bura da siz diğer ürünlerin büyük veya küçükle kasalarıyla kıyaslama yapıyorsunuz böyle farkı anlayamayız! Zaten O11 Dynamic ile 5000D AirFlow veya 5000X bir karşılaştırması bulunmuyor aynı inceleyen kişilerin de lianli o11 dynamic ürünün sıcaklık değerlerini bir videodan başka bir videodan da Corsair 5000d airflow aratması yapınca çıkıyor onda da içeresindeki parçalar farklı oluyor. Yani kıyaslayabileceğimiz çok bir şey yok her parçayı aynı tutsak bile önü cam kasayı, önü açık kasa ile kıyasladığımızda bu seferde önden hava çeken kasa ile alttan hava çeken kasayı kıyaslıyoruz malum, fizik kurallarına göre önden daha fazla hava çekecektir her türlü alttan çekmesine rağmen, Benim burada bu markayı kötülemek değildi bana bu kasa cam fanüs edası verdiğinden hava akışının kötü olduğunu düşündüğümden 5000X daha mantıklı geliyor. Az çok biliyorum bu kasayı kullanacak insan sıvı soğutma veya custom water kullanması ve üst tarafa monte etmiş şekilde kullanması lazım yani kule tipi soğutma zaten kötü performans vereceğini biliyorum. o11 dynamic "ATX" boyutundaki kasanın yenilenmiş Air modelinin çıkarırsa %100 geçeceğini biliyorum zaten tasarımı da kötü değil fakat bu seferde toz filtresi yok ve deliklerin çapı 1.5mm, phanteks p500a da bile 1mm idi hava akışı olarak evet daha iyi ama bu seferde temizliğini yapmamız gerekecek yani bu kasaya bir toz filtresi lazımdı.

Son düzenleme:
280mm radyatörün hemen hemen sadece mATX ve ufagı kartlarla uyabilecegi söylenmiş TPU'da, yani tam boy anakart kullanıyorsanız kaldınız 240mm radyatörlere AIO'larda falan, bu da nereye kadar performans verir yüksek ısı output'lu CPU'larla tartışılır. Air serisi kasa ama bir gün sıvı sogutma custom yapmak isterseniz o açıdanda kötü, çünkü rezervuar ve pompa plakaları eksik. Gerçi bi şekil yapılır ama çok rahat olmayabilir.

280mm radyatörün hemen hemen sadece mATX ve ufagı kartlarla uyabilecegi söylenmiş TPU'da, yani tam boy anakart kullanıyorsanız kaldınız 240mm radyatörlere AIO'larda falan, bu da nereye kadar performans verir yüksek ısı output'lu CPU'larla tartışılır. Air serisi kasa ama bir gün sıvı sogutma custom yapmak isterseniz o açıdanda kötü, çünkü rezervuar ve pompa plakaları eksik. Gerçi bi şekil yapılır ama çok rahat olmayabilir.
genişleme açısında biraz üzdü işte 360mm radyatör desteği olsaydı keşke üstte ATX anakartla takıp ram ile 60mm arasında boşluk olsaydı radyatör arasında düşünecektim yine üzdü bu sefer şans verecektim olmadı diyelim bir de toz filtresi aradım ne diyeyim Sharkoon TG5 RGB var heryeri kapalı olmasına rağmen içeri fazla toz çekiyor anlamadım gitti çok tozlu yerde duruyorum büyük ihtimal ile ben Corsair klavyemin üstünü de haftada bir tozlanıyor boya fırçası ile tuş aralarını süpürüyorum o derece yani. Toz filtresiz bu kasanın halini düşünemedim bir fan takınca her yerine :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,206
Üyeler
174,076
Son üye
Berdan34
Geri