Yardım Lian Li SL Infinity Fan Kontrolcü Sorunu

IATLASI

80+ Silver
Reaksiyon skoru
859
Lian li 140 mm SL infinity fan aldım. Trde tekli paket satıldığı için tek tek aldım. Sonra lian li sl kontrolcü aldım ama infinity farklıymış. Sonra araştırmalarım sonucu infinity kontrolcü girişi tek giriş ve 7 pinli. Benim fanlar 2 girişli yani argb ve güç girişi faklı ve sanırım tekli pakette böyleymiş. Bana lütfen çözüm önerecek var mı? Nasıl kontrolcü alıp ve bunun kablosunu bulabilirim. Rgbleri anakarttan sadece düz ayarlanıyor. Lian li programında her şekilde ayarlanıyor. Benim aldığım kontrolcü yü ve benim fanların çıkış kablosunu aşşağıya koyuyorum

Ekler

• image.webp
    image.webp
    573.6 KB · Hit: 33
  • image.webp
    image.webp
    550.7 KB · Hit: 29
SL 140 modelini kullanıyorum onun için kontrolcüye gerek yoktu zaten dönüştürücü kablo çıkıyor içerisinden normal ARGB bağlantısı yapılabiliyor. Bunun kontrolcüleri ise zaten gereksiz pahalı gidip komple set alınmayacağı takdirde lüzumsuz açıkçası.

SL 140 modelini kullanıyorum onun için kontrolcüye gerek yoktu zaten dönüştürücü kablo çıkıyor içerisinden normal ARGB bağlantısı yapılabiliyor. Bunun kontrolcüleri ise zaten gereksiz pahalı gidip komple set alınmayacağı takdirde lüzumsuz açıkçası.
Nasıl yani anlamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İçinden tek çıkan kablo bu 2. Attığım kablo başka çıkmadı

Anakarta bağlayınca ışıkları yanıyor sorun yok ama lian li programıyla kontrol edilmiyor ışıkları istediğim gibi öyle biliyorum. Siz kontrolcüsüz lianli programından yönetebiliyor musunuz?

Komple set yapıyorum zaten. Ama sorun şu ki 140 infinity modeli tek tek satılıyor. Tek satılıncada kontrolcü yok. Hadi kontrolcü buldum diyelim. Kontrolcü girişi 7 pin kablo tek giriş.her 3 lü fan için 7 pinli 1 giriş var. Ama bendeki fanlarsa 4 pwm ve 3 argb kablosu var. Kontrolcü alsamda bağlayamam o kablodan yok.

Son düzenleme:
Nasıl yani anlamadım.

İçinden tek çıkan kablo bu 2. Attığım kablo başka çıkmadı

Anakarta bağlayınca ışıkları yanıyor sorun yok ama lian li programıyla kontrol edilmiyor ışıkları istediğim gibi öyle biliyorum. Siz kontrolcüsüz lianli programından yönetebiliyor musunuz?

Komple set yapıyorum zaten. Ama sorun şu ki 140 infinity modeli tek tek satılıyor. Tek satılıncada kontrolcü yok. Hadi kontrolcü buldum diyelim. Kontrolcü girişi 7 pin kablo tek giriş.her 3 lü fan için 7 pinli 1 giriş var. Ama bendeki fanlarsa 4 pwm ve 3 argb kablosu var. Kontrolcü alsamda bağlayamam o kablodan yok.
O kablo dönüştürücü onu çıkartın kendisi 7 pin zaten. İçinden 7 pini çıkmadı mı? İkinci el aldıysanız koymayı unutmuş olabilirler.

Sıfır ince hesaptan aldım tek kablo çıktı. 4 pwm ve 3 pim argb çıktı

6 adet aldım hepsinden aynı şekilde çıktı

Sıfır ince hesaptan aldım tek kablo çıktı. 4 pwm ve 3 pim argb çıktı
Aynı fandan ikinci el aldım içinden hem o kablodan hem de bahsettiğin 7 pin kablodan çıktı. Sonradan kutudan falan mı kaldırdılar acaba.

Bir uçu fanın yanına takılıyor diğer ucu dediğim gibi

Aynı fandan ikinci el aldım içinden hem o kablodan hem de bahsettiğin 7 pin kablodan çıktı. Sonradan kutudan falan mı kaldırdılar acaba.
Sizinki sl 140 düz olan mı infinity olandan mı

Lian li 140 sl düz olanı varmış birde infinity versiyonu varmış. Sizdeki düz olan mı infinity olan mı acaba

Ekler

• image.webp
    image.webp
    607.6 KB · Hit: 12
Son düzenleme:
Bir uçu fanın yanına takılıyor diğer ucu dediğim gibi

Sizinki sl 140 düz olan mı infinity olandan mı
SL INF 140 aynı model.
1758381271124.webp
Bu üstteki gibi bir kablo daha çıkıyor içerisinden ama acaba marka yeni üretimlerde kaldırdı falan mı yoksa şansa fabrikasyon hatalı mı denk geldi ilginç. Kutunun arka tarafında Package Contents diye bir yer var orada adapter cable diye yazıyor mu?

SL INF 140 aynı model. Alıntıyı görüntüle Bu üstteki gibi bir kablo daha çıkıyor içerisinden ama acaba marka yeni üretimlerde kaldırdı falan mı yoksa şansa fabrikasyon hatalı mı denk geldi ilginç. Kutunun arka tarafında Package Contents diye bir yer var orada adapter cable diye yazıyor mu?

SL INF 140 aynı model. Alıntıyı görüntüle Bu üstteki gibi bir kablo daha çıkıyor içerisinden ama acaba marka yeni üretimlerde kaldırdı falan mı yoksa şansa fabrikasyon hatalı mı denk geldi ilginç. Kutunun arka tarafında Package Contents diye bir yer var orada adapter cable diye yazıyor mu?
6 adet aldım 6 sıda hatalı gelmez heralde

Siteden baktım lian li nin orda da 1x 3 argb ve 4 pwm yazıyor kablo olarak

Ekler

• image.webp
    image.webp
    588.5 KB · Hit: 7

6 adet aldım 6 sıda hatalı gelmez heralde

Siteden baktım lian li nin orda da 1x 3 argb ve 4 pwm yazıyor kablo olarak

Yeni üretimlerde kaldırmışlar sağ olsunlar burada açıklamışlar. Yani V2 adı verilen yeni kontrolcüyü almanız gerekiyormuş.

Da benim anlamadığım konudaki fotoğrafta 7 pin demişsiniz ama fanı takmışsınız onu çözemedim. V2 mi kontrolcü?

Bak burda kırmızı yazan yer tekli pakette pwm ve 3 pin argb kablolu çıkıyor yazıyor. 120mm 3 lü pakette sadece o 7 pinli kablo ve kontrolcü çıkıyor

Aynı şey yazıyor benim kutunun arkasında da ama ekstradan 7 pinli kablo var dediğim. Bir yerde hata yapıyor falan olabilir misiniz? Alıntıyı görüntüle
Sitesinden bakıyom benim paketler mi hatalı diye kendi sitesinde yazıyor. Tekli pakette 4 pin pwm 3 pin argb kablo çıkıyor diye bak görselide attım kırmızı yazı. Hatta ben mi yanlış bakıyorum bilmiyorum ama sizde bir lian li sitesinden bakabilir misiniz?

Yeni üretimlerde kaldırmışlar sağ olsunlar burada açıklamışlar. Yani V2 adı verilen yeni kontrolcüyü almanız gerekiyormuş.

Da benim anlamadığım konudaki fotoğrafta 7 pin demişsiniz ama fanı takmışsınız onu çözemedim. V2 mi kontrolcü?
Şansıma sokayım ozmana 😂napıcam ozaman ne gibi çare bulabilirim. Kontrolcüde yok şuan

Yok kontrolcüde şöyle bir saçmalık var. Benim aldığım kontrolcü sl kontolcü ama İNFİNİTY modelinin kontrolcüsü değişmiş. Tek giriş 7 pin yapmışlar. Ondan sadece pwm soketini soktum argb soketi takacak soket yok. O görünen kısma girmiyor.

Ekler

• IMG_2232.webp
    IMG_2232.webp
    92.7 KB · Hit: 7
Son düzenleme:
Bak burda kırmızı yazan yer tekli pakette pwm ve 3 pin argb kablolu çıkıyor yazıyor. 120mm 3 lü pakette sadece o 7 pinli kablo ve kontrolcü çıkıyor

Sitesinden bakıyom benim paketler mi hatalı diye kendi sitesinde yazıyor. Tekli pakette 4 pin pwm 3 pin argb kablo çıkıyor diye bak görselide attım kırmızı yazı. Hatta ben mi yanlış bakıyorum bilmiyorum ama sizde bir lian li sitesinden bakabilir misiniz?

Şansıma sokayım ozmana 😂napıcam ozaman ne gibi çare bulabilirim. Kontrolcüde yok şuan

Yok kontrolcüde şöyle bir saçmalık var. Benim aldığım kontrolcü sl kontolcü ama İNFİNİTY modelinin kontrolcüsü değişmiş. Tek giriş 7 pin yapmışlar. Ondan sadece pwm soketini soktum argb soketi takacak soket yok. O görünen kısma girmiyor.
Zaten bu Lian Li seviyor ilginç işleri :D Yok mu kontrolcüde bi dönüştürücü kablo falan bir şeyler. İlla masrafa sokuyorlar.

Zaten bu Lian Li seviyor ilginç işleri :D Yok mu kontrolcüde bi dönüştürücü kablo falan bir şeyler. İlla masrafa sokuyorlar.
Yok malesef o yüzden yeni kontrolcü almam lazım. Ve kablo. Şimdi 2 seçeneğim var. 1. Si burda buldum ama teslimat tarihi dediği zamada geliyor mu acaba ve güvenilir mi? https://www.jumbum.com.tr/12SLIN-CONT3W?search=Lian li control&description=true

2. Seçenekte benim kasa lianli dynamic evo rgb modeli bunun alt üst yan 140 x3 fan destekliyor ama egzos fan 120 yazıyor sitede garip şekilde. O yüzden 1 adet 120 fan alacam. Bunu alıp içinden kontrolcü ve kabloda çıkıyormuş ama 140 uyumlu mu bilmiyom ama bunu alıp 2 tane fanı satıp kontrolcü ve kabloları ve 1 adette lazım olan 120 fanı almak mı daha mantıklı? https://www.incehesap.com/lian-li-u...beyaz-kasa-fani-g99-12slin3w-00-fiyati-56830/

Geri