Merhaba. Biraz geç cevap oldu ama görürsün umarım.
Kendi deneyimimden söyleyeyim; straps ve wraps ikisi de işe yarıyor ama amaçları biraz farklı.
Straps, özellikle sırt günlerinde bar elde kaymaya başladığında kurtarıcı oluyor. Row, lat pulldown veya deadlift yaparken hedef kaslar dururken tutuş gidiyorsa, o noktada gerçekten fark ettiriyor. Ama ben her sette kullanmıyorum. Genelde ağır veya son setlerde takıyorum, diğer setlerde çıplak tutuşla devam ediyorum.
Wraps ise bence daha uzun vadeli bir ekipman. Bench, shoulder press gibi hareketlerde bileği daha stabil hissettiriyor. Ağırlıklar arttıkça bilekler daha çabuk sinyal vermeye başlıyor, o yüzden wraps bu konuda daha kalıcı bir destek gibi.
Özetle:
– Straps: Doğru yerde, doğru zamanda kullanılırsa faydalı
– Wraps: Uzun vadede kesin iş görüyor
Ben bunları nasıl ve hangi hareketlerde kullanmak gerektiğiyle ilgili detaylı bir yazı okumuştum. İstersen bi göz at:
Lifting straps nasıl kullanılır? Doğru kullanım teknikleriyle kavrama gücünü artır, deadlift ve çekiş antrenmanlarında performansını yükselt.
thelastpull.com
İndirim varsa ve ürün kalitesi iyiyse, bilinçli kullanmak şartıyla değerlendirilebilir bence.