Neler Yeni

Linux hakkında bilgi almak istiyorum.

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
Daha önce hiç kullanmadım, tek bildiğim işletim sistemi olması.
1-Bilgi alabileceğim makale-video önerir misiniz.
2-Nasıl kurabilirim ?
3-Hangi sürümünü kurmalıyım ?
4-Windowsdan farkları nedir ?
5-Windowsda ki gibi store uygulaması var mı ?
6-Windows 8.1 kullanıyorum linux a geçsem açılış hızında veya oyunlarda fps artışına katkı olur mu ? (Çoğunlukla lol oynuyorum)

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
1. Dağıtımdan dağıtıma değişir. YouTube amcada 48732723. tane video var.

2. 1. maddeye bakın.

3. Sürüm yoktur Linux'da. Dağıtım vardır. Dağıtımların ise her zaman son sürüm veya LTS son sürüm kullanılması gerekir.

4. 1. maddeye bakın.

5. Evet ama her dağıtımda var mı bilmiyorum.

6. Olabilir.

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1. Dağıtımdan dağıtıma değişir. YouTube amcada 48732723. tane video var.

2. 1. maddeye bakın.

3. Sürüm yoktur Linux'da. Dağıtım vardır. Dağıtımların ise her zaman son sürüm veya LTS son sürüm kullanılması gerekir.

4. 1. maddeye bakın.

5. Evet ama her dağıtımda var mı bilmiyorum.

6. Olabilir.
Dağtımlardan hangisini kurmam daha iyi peki herşeyi youtubedan bakıcaksam bu forumun amacı ne o zaman ?

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Dağtımlardan hangisini kurmam daha iyi peki herşeyi youtubedan bakıcaksam bu forumun amacı ne o zaman ?
Tabii forum da önemli ama her şeyi de forumdan da beklememek lazım. Sonuçta internette de bir sürü çözüm var. İnternetten hızlıca bakmak yerine neden forumda konu açıp cevap bekleyesin ki? İnternett derde çözüm olmadığı zaman forumlar var.

Hangi dağıtım kurman konusuna geleceksek. Yeni başlayanlar için Linux Mint iyidir.

denizxs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Arda Deniz
Hocam eğer sisteminiz kötü ise Linux üzerinde doğru dürüst oyun oynayamazsınız. Sisteminiz hızlı olur fakat, Linux için şuanlık oyun desteği çok az. Mağaza uygulaması dağıtımdan dağıtıma değişir. Kurmasıda aşırı basit.

Ümitcan Uygun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Daha önce hiç kullanmadım, tek bildiğim işletim sistemi olması.
1-Bilgi alabileceğim makale-video önerir misiniz.
2-Nasıl kurabilirim ?
3-Hangi sürümünü kurmalıyım ?
4-Windowsdan farkları nedir ?
5-Windowsda ki gibi store uygulaması var mı ?
6-Windows 8.1 kullanıyorum linux a geçsem açılış hızında veya oyunlarda fps artışına katkı olur mu ? (Çoğunlukla lol oynuyorum)
1- ben
2- Windows kurar gibi, Rufus'a yazdırıp yüklüyorsun. Arch Linux gibi olmadığı sürece grafik kurulum yardımcısı oluyor.
3- Sistemin düşük olduğundan Ubuntu MATE ve Xubuntu tavsiye ederim eğer hoşuna gitmezse ki gidecektir Kubuntu'ya da bakabilirsin
4- macOS ile Windows farkı gibi.
5- Snap Store yüklersin Ubuntu MATE'de ayrıca kendi mağazası var.
6- Açılış hızında çok fark olmaz muhtemelen FPS anlamında olabilir. 8.1 zaten hızlı açılıyor.

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam eğer sisteminiz kötü ise Linux üzerinde doğru dürüst oyun oynayamazsınız. Sisteminiz hızlı olur fakat, Linux için şuanlık oyun desteği çok az. Mağaza uygulaması dağıtımdan dağıtıma değişir. Kurmasıda aşırı basit.
Sistemim imza kısmında yazıyor 2 tane hdd var 1 tanesine kurmayı düşünüyorum. Oyun desteği kısmında sadece lol açsa yeter gibi başka bişi oynamıyorum zaten. Önerebiliceğin dağıtım var mı senin de ?

denizxs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Arda Deniz
Sistemim imza kısmında yazıyor 2 tane hdd var 1 tanesine kurmayı düşünüyorum. Oyun desteği kısmında sadece lol açsa yeter gibi başka bişi oynamıyorum zaten. Önerebiliceğin dağıtım var mı senin de ?
Xubuntu, Mint, elemantaryOS, Debian, EndeavourOS, Manjaro, Lubuntu.

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
1- ben
2- Windows kurar gibi, Rufus'a yazdırıp yüklüyorsun. Arch Linux gibi olmadığı sürece grafik kurulum yardımcısı oluyor.
3- Sistemin düşük olduğundan Ubuntu MATE ve Xubuntu tavsiye ederim eğer hoşuna gitmezse ki gidecektir Kubuntu'ya da bakabilirsin
4- macOS ile Windows farkı gibi.
5- Snap Store yüklersin Ubuntu MATE'de ayrıca kendi mağazası var.
6- Açılış hızında çok fark olmaz muhtemelen FPS anlamında olabilir. 8.1 zaten hızlı açılıyor.
Teşekkür ederim cevabın için. Store uygulamasında netflix varmı acaba ? win 8.1 deki netflix pek iyi değil 10 a göre.

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX

Ümitcan Uygun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Hocam bir de bir dağıtım daha önerebilirim, Archcraft. https://archcraft.io/download.html
Arch Linux tabanlı fakat grafik kurucusu var ve hem çok güzel gözüken bolca temalı hem de çok az hatta neredeyse hiç bile diyebileceğin kadar kaynak kullanan Openbox'u kullanıyor.
İçerisinde mağaza vs. yok ama. Windows'taki gibi bolca uygulama hazır gelmiyor. Sadece lazım olanlar geliyor. Bu yüzden sistemi yormuyor.
İyi yanları:
+ Uygulamayla doldurulmadığından az alan kullanıyor ve daha rahat.
+ Grafik kurucusu bulunuyor
+ Çok az kaynak kullanımına sahip
+ Arkadaşlarına "I use arch btw" diyebiliyorsun
Kötü yanları:
- Mağaza gibi araçlar yok.
- Ubuntu'daki uygulama paket yöneticisine sahip değil. Tabi bu çok kötü bir yan değil ama
- Yeni başladığın için Arch başta seni yorabilir.

Top Bottom