Linux ve Dual Boot Kurulumu

Reaksiyon skoru
1
Herkese merhaba uzun süredir kafamı kurcalayan bir konu var. ben bilgisayar programcılığı 2. sınıf öğrencisiyim ve Linux öğrenmek istiyorum. Şuanda güncel olarak win11 kullanıyorum ama ilerleyen yıllarda Linux işime çok yarayacak ve bende bunu öğrenmek istiyorum. Linux kurmak için Dual Boot kullanmak istiyorum bu ne kadar mantıklı acaba? Normalde sanal makinadan kullanmak istiyordum ama hem ram fiyatları olsun hem de Windows 11 sağ olsun bu işlemi yapamıyorum (16GB (2x8) DDR5 RAM var). Birde Dual Boot iel Linux kurarken bazı ayarları kapatmamız gerekiyormuş bu ayarları kapatınca bilgisayara virüs vs. bir şey bulaşır mı herhangi bir sıkıntı çıkarır mı? bunlarda kafama takılan bir kaç soru şimdiden teşekkürler.

Windows üzerinde Fast Startup özelliğini kapatman gerekiyor.
Anakartının BIOS ayarlarından da Secure Boot'u kapatman gerekiyor. Ancak kuracağın dağıtıma göre değişir büyük dağıtımlar Secure Boot açıkken bile çalışabiliyor.
BitLocker kullanıyor musun bilmem ancak eğer kullanıyorsan onu da kapatmalısın.

Benim aklıma gelenler bunlar, Windows tarafına pek hakim değilim dual boot'da yapmıyorum o yüzden yapan arkadaşlar varsa ve beni düzeltirlerse daha iyi olur.

Geri