Neler Yeni

Rehber Linux'ta Oyun Oynamak: Steam, Epic, GOG ve Ubisoft Connect

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Steam'in geliştirmiş olduğu proton sayesinde Linux'ta artık eskiye göre daha çok oyun oynanabiliyor. Hatta Steam Deck de gücünü Proton'dan alıyor.
Bu oyunlardan bazıları Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2, The Witcher 3, Tomb Raider diye gidiyor. Tabi bu oyunları satın almış olmanız gerekiyor.

Öncelikle Proton'u indirelim. Steam>Ayarlar>Steam Play'den alttaki seçeneği aktif hale getirip en yüksek Proton sürümünü seçebilirsiniz.
steamplay.png

Daha sonra yeniden başlatın Steam'i. Linux'ta olmayan bir oyun için indirme butonu aktif hale gelecek. İndirin. İndirme sırasına bakın. Linux Runtime, Proton, Steamworks ve oyunun kendisi sırada olacak. Oyunu indirmek isterseniz bir şey yapmayabilirsiniz. Ama şu anda indirmek istemiyorsanız oyunu ve steamworks'ü sıradan çıkartabilirsiniz.

Bundan böyle Steam oyunlarınızı Linux'ta oynayabilirsiniz.
Hangi oyunların ne düzeyde çalıştığını öğrenmek için protondb.com'a gidin. Oyunu aratın. Altın ve yukarısı ise oyun çalışacaktır.
cpproton.png

Epic ve GOG oyunları nasıl oynanır?

Açık kaynak kodlu Epic Games ve GOG games başlatısı olan heroic games launcher'ı indirmeniz gerekiyor. Bu adresten veya varsa işletim sisteminizin marketinden indirebilirsiniz. Ben POP!_Shop'tan indirdim.
Daha sonra giriş yapın. Ayarlar>Wine bakın. Sürümün Proton 7.0 seçilmesi gerekiyor. Heroic'i Steam'den proton'u indirdikten sonra indirmeniz tavsiye olunur.
Daha sonra normal indirip oynayabilirsiniz. İndirme hızı ne alemde derseniz normal. İnternetiniz neyse o! Benim internetim 8 mgbit 1 mb ile 1.2 arasında indirme yaptı.

cyberpunk.png

Bunlarda oyundan görüntüler. Açıldı ve sorunsuzca oynadım. Hikayede ilk görevi yaptım. Sona uykum vakti geldiydi :D

linuxta cyberpunk.png

linuxta cyberpunk 2.png

Ubisoft Connect'i hiç denemedim. Lutris'ten indirip kurdum ama. Ama hiç oyun indirip kurmadım. Deneyince konuyu güncelleyeceğim.

Top Bottom