Neler Yeni

Lise İngilizcesi ile Oyun Oynanır mı?

Alfha13

80+ Silver
Anlarsın, İngilizceni de geliştirmiş olursun. Ama bazı oyunlarda sıkıntı yaşayabilirsin. Örneğin GTA V gibi oyunlarda kullanılan dil daha basit, anlaması daha kolay, kelimeler genellikle en çok kullanılanlardan oluyor. Fakat Assassin's Creed gibi oyunlarda dil daha üst seviye oluyor; daha farklı kalıplar, daha az kullanılan kelimeler, daha karmaşık yapılar vs. oluyor. A Plague Tale yanlış hatırlamıyorsam ikincisi gibiydi ama çok bir zorluk yaşayacağını sanmıyorum, aman aman üst düzey değil sonuçta.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
Bence oynanmaz

• Beğen

seyfo-dayı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerpeten
Şu an 10. sınıfa gidiyorum İngilizce notlarım ise sınıf 30-50 alıyorsa ben 70-80 alıyorum. Gramer konusunda pek sıkıntım yok ama kelime haznesi olarak sıkıntı var. Bu düzeyde İngilizce ile neler oynanabilir? Oyunları İngilizce oynama isteğim ise mecburi çünkü Geforce NOW'da İngilizce ama güzel oyunlar da var.

Bu düzeyde İngilizce ile Far Cry ve A Plague Tale Innocence anlayabilir miyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@MematiBaş🚬 yani oynanabilir?
Sitcom dizi izlemeniz tavsiye ederim bende 11 dil öğrencisiyim

• Beğen

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII
Anlarsın, İngilizceni de geliştirmiş olursun. Ama bazı oyunlarda sıkıntı yaşayabilirsin. Örneğin GTA V gibi oyunlarda kullanılan dil daha basit, anlaması daha kolay, kelimeler genellikle en çok kullanılanlardan oluyor. Fakat Assassin's Creed gibi oyunlarda dil daha üst seviye oluyor; daha farklı kalıplar, daha az kullanılan kelimeler, daha karmaşık yapılar vs. oluyor. A Plague Tale yanlış hatırlamıyorsam ikincisi gibiydi ama çok bir zorluk yaşayacağını sanmıyorum, aman aman üst düzey değil sonuçta.
GTA V'i hayatsız gibi 8 defa bitirdim aynı şeyi oynadığım için kelime hazinem orada da baya gelişti. Kelime haznesi geliştirmek için Altyazılı dizi vs izlemeyi denedim ama hiç bana göre değil. Okul zamanı dizi izlemeyi genelde yemek yerken yapıyorum o yüzden hem yemek yiyip hem de yazı okumak zor oluyor

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,368
İsim
Arda Gezer
Şu an 10. sınıfa gidiyorum İngilizce notlarım ise sınıf 30-50 alıyorsa ben 70-80 alıyorum. Gramer konusunda pek sıkıntım yok ama kelime haznesi olarak sıkıntı var. Bu düzeyde İngilizce ile neler oynanabilir? Oyunları İngilizce oynama isteğim ise mecburi çünkü Geforce NOW'da İngilizce ama güzel oyunlar da var.

Türkiye'de lisede verilen ingilizce eğitimi ile sokağa bile çıkılmaz bu bir gerçek :blobdance:
Ama ortalamanın üstündeysen temel şeyleri anlayabiliyorsan oynarsın

• Beğen

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Eğer ki b1 civarı bir ingilizcen varsa rahat oynarsın.

• Beğen

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257

oyunlar farketmez de kelimeler önemli %70 anlasan önemli yerlerinin çoğunu anlamassın.

• Beğen

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
  • Beğen

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,569
İsim
Ahmet Tulumcu

yanlış anlama ama okuldaki ingilizce notları ile ingilizceni seviyeni öğrenemen
kelime haznen iyiyse iyi kötü anlarsın zaten ve eğer anlamazsan türkçe yama kurarsın öyle oynarsın

• Beğen

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII
yanlış anlama ama okuldaki ingilizce notları ile ingilizceni seviyeni öğrenemen
kelime haznen iyiyse iyi kötü anlarsın zaten ve eğer anlamazsan türkçe yama kurarsın öyle oynarsın
GeForce NOW'da türkçe yama kurulamıyor keşke kurulsa sıkıntı olmuyacak

Top Bottom