Neler Yeni

Lisede böyle konular niye var ve niye görüyoruz

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Dün yemekhanede arkadaşla oturuyoruz birisi geldi yanımıza oturdu biraz muhabbet ettik ve arkadaş İsveçliymiş ve derslerinde çok zorlandığını söyledi.
Sebebini sorduğumda bana orda 11-12. sınıfta görülen konular (Asal sayılar ve çarpanlara ayırma konusu gibi bir çok konu) olduğunu söyledi.

Ben 12'ye gidiyorum bu arkadaşta 10. sınıfa gidiyor.

Üzüldüm mü üzüldüm mesele sadece konuları erkenden görmek değil gereksiz konuların işlenmesi ayrı bir sıkıntı.
Bizim lisede gördüğümüz zorlukta trigonometriyi adamlar üniversitede öğreniyormuş (Sayısal bölümlerde) Onlarda bu konu var fakat bu kadar zor değil.

İsveç'te Bir yılda çok konu değil bir kaç konu derinlemesine öğretiliyormuş.
Benim tadım çok kaçtı çünkü 4 yıldır onlarca konu öğrendim istemeyerek ama orda yılda 6-7 konu işleniyor ve derinlemesine giriliyor.

WhatsApp Image 2023-09-14 at 19.28.44.jpeg

Bunlar konunun başında çıkan sorular ve beni gerçekten zorluyor. (10. sınıf konusu)

Bu şekilde bir sistemi nasıl buluyorsunuz ?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,419
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Şimdi şöyle, İsveç'te sınava giren kişi sayısı az ve üstüne üstlük meslek ihtiyacı da fazla. Refah yüksek. Onların eleyici bir sınav yapmalarına gerek yok. Lakin bizde sistem bu derecede zorken bile bir soru da bile 20 bin kişi geriye atabiliyor. O yüzden sistemin eleyici ve zor olması gerekiyor.

Ahmet Berat Ak

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
995
İsim
Ahmet Berat ak
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama,pc aksesuarları,fiyat performans ürünler
isveç kendi eğitimine ve ürettiği çocouğa yetiştirdiği öğretmene güveniyor bizim ülkemizde ise bu üçünden hiç birine güvenilmiyor

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bizim matematikçi de aynısını söylemiş, yabancı öğrencilere Türkiye'de bir kere ders anlatmaya fırsat bulmuş, çocuklar avel avel bakmış.
Bizim müfredatımız eskiye göre yumuşatılmış hali bu arada.

Mert

80+ Silver
Attığın sayfadaki soruları yalnızca telefondan bakarak rahatlıkla çözebiliyorum. Yabancıların sistemini bilmiyorum ancak abartacak bir şey yok. Tabii bu konu hukuk tercih edecek birinin ne işine yarar kısmı tartışmaya açık.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bence abartıyorsunuz. Ben Milgisayar Mühendisliği okuyorum. Sadece 1. sınıfta ileri matematik gördük. Trigonometri, türev, integral gibi konular vardı ve lisedeki konulardan bir tık daha ağırdı. 1. sınıftan sonra mesleki dersler görmeye başladık zaten. Üniversitelerde bahsettiğiniz gibi lise düzeyi matematik konularına yoğunlaşmıyorlar. Hele matematik bölümlerinde çok daha ağır konulara giriliyor 1. sınıfta bile. Mühendislik bölümlerindeki matematik konuları daha hafif Matematik bölümlerine göre. Üniversiteye geçip derslerle yüzleştiğiniz zaman lise konularının basitliğini kavrarsınız.

Emrhan_

80+ Bronze
Dün yemekhanede arkadaşla oturuyoruz birisi geldi yanımıza oturdu biraz muhabbet ettik ve arkadaş İsveçliymiş ve derslerinde çok zorlandığını söyledi.
Sebebini sorduğumda bana orda 11-12. sınıfta görülen konular (Asal sayılar ve çarpanlara ayırma konusu gibi bir çok konu) olduğunu söyledi.

Ben 12'ye gidiyorum bu arkadaşta 10. sınıfa gidiyor.

Üzüldüm mü üzüldüm mesele sadece konuları erkenden görmek değil gereksiz konuların işlenmesi ayrı bir sıkıntı.
Bizim lisede gördüğümüz zorlukta trigonometriyi adamlar üniversitede öğreniyormuş (Sayısal bölümlerde) Onlarda bu konu var fakat bu kadar zor değil.

İsveç'te Bir yılda çok konu değil bir kaç konu derinlemesine öğretiliyormuş.
Benim tadım çok kaçtı çünkü 4 yıldır onlarca konu öğrendim istemeyerek ama orda yılda 6-7 konu işleniyor ve derinlemesine giriliyor.

Alıntıyı görüntüle
Bunlar konunun başında çıkan sorular ve beni gerçekten zorluyor. (10. sınıf konusu)

Bu şekilde bir sistemi nasıl buluyorsunuz ?
Senin kontrolünde olmayan bir şey için üzülmek sana daha fazla zarar verir yapacak bir şey yok.

JSezar

80+ Silver
Istersen birde japonların müfredatına bak,bizimkine kolay dersin

Dwayne

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Dwayne Rolly
ben öğrenmeden bitirdim okulu okuyanlar düşünsün :D

brkdrmn7

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
706
İsim
Burak
Keşke simdiki derslerimiz de lisedekiler kadar hafif olsa...

Top Bottom