Neler Yeni

Logitech G102 LIGHTSYNC hakkında soru

Alqu1st

80+
Reaksiyon skoru
94
reddite baktığımda kullanıcıların bu mouse da artık mercury sensörünün kullanılmadığını dediğini gördüm bu doğru mu? eğer doğruysa şuan şatışta olanlarda kullanılan sensör iyi mi? kötümü?

reddite baktığımda kullanıcıların bu mouse da artık mercury sensörünün kullanılmadığını dediğini gördüm bu doğru mu? eğer doğruysa şuan şatışta olanlarda kullanılan sensör iyi mi? kötümü?
Kendim o fareyi kullanıyorum. Sorduğunuz ilk soru hakkında bir bilgim yok ancak sensör olarak gayet iyi bir sensör tercih edildiğini söyleyebilirim. FPS ve Rekabetçi oyunlarda çok güzel bir iş çıkarıyor. Işıklandırma ve DPI ayarları da benim istediğim seviyede oldukça hızlı ve kablosu çok hafif sensör bakımından beni üzmedi. Bütçeniz belirli bir rakamı aşmıyorsa, kesinlikle tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu fareden önce Razer Deatheader V2 gibi farelere yöneliyordum ancak fiyatları çok artmaya başlayınca sensör ve kalite anlamında en kaliteli farenin bu olduğuna karar verdim pişman değilim. Alalı 5 Ay oldu.

mercury kullanılmıyormuş ve daha kötüymüş belki merak eden olur diye yazdım buraya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kendim o fareyi kullanıyorum. Sorduğunuz ilk soru hakkında bir bilgim yok ancak sensör olarak gayet iyi bir sensör tercih edildiğini söyleyebilirim. FPS ve Rekabetçi oyunlarda çok güzel bir iş çıkarıyor. Işıklandırma ve DPI ayarları da benim istediğim seviyede oldukça hızlı ve kablosu çok hafif sensör bakımından beni üzmedi. Bütçeniz belirli bir rakamı aşmıyorsa, kesinlikle tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu fareden önce Razer Deatheader V2 gibi farelere yöneliyordum ancak fiyatları çok artmaya başlayınca sensör ve kalite anlamında en kaliteli farenin bu olduğuna karar verdim pişman değilim. Alalı 5 Ay oldu.
spin out oluyormu? (düşük sens ile hızlı haraket edince sensörün hızının yetmemesi ve bi anda farklı yere bakması)

Ben herhangi bir sorun yaşamadım.
Sensör olarak çok fazla FPS oyunu deneyimledim diyemem ancak CS:GO, VALORANT ve GTA V tarzı oyunlarda herhangi bir sıkıntısını görmüyorsunuz. Ancak uzun vadede bir deneyim ve kalite elde etmek istiyorsanız benim tercihim fare şu an için şart değilse Razer serilerine yönelmeniz yönünde olur.
(Razer sensörleri dünyanın en iyi optik Fare sensörleri)

Ben herhangi bir sorun yaşamadım.
Sensör olarak çok fazla FPS oyunu deneyimledim diyemem ancak CS:GO, VALORANT ve GTA V tarzı oyunlarda herhangi bir sıkıntısını görmüyorsunuz. Ancak uzun vadede bir deneyim ve kalite elde etmek istiyorsanız benim tercihim fare şu an için şart değilse Razer serilerine yönelmeniz yönünde olur.
(Razer sensörleri dünyanın en iyi optik Fare sensörleri)
g102 ye göre razerlar bütcemi 200 300 tl aşıyor ama bu kalitesiz mouselardan da bıktım

mercury kullanılmıyormuş ve daha kötüymüş belki merak eden olur diye yazdım buraya

spin out oluyormu? (düşük sens ile hızlı haraket edince sensörün hızının yetmemesi ve bi anda farklı yere bakması)
Hayır öyle bir şey ile hiç karşılaşmadım. Kendim şahsi olarak yüksek DPI ayarlarında kullanmayı seviyorum ancak oyunlarda özellikle FPS odaklı düşük DPI Değerlerine çıktığımda öyle bir tepki ile karşılaşmadım. İçinizde herhangi bir şey kalmasın lütfen sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

g102 ye göre razerlar bütcemi 200 300 TL aşıyor ama bu kalitesiz mouselardan da bıktım
Haklısınız hocam. Razer Deatheader en son baktığımda 1.000TL gibi bir bütçedeydi. 2022 Ağustos ayında evde değildim eve geldiğimde alacaktım ki o zamanlar 565TL bandındaydı. Çok fazla arttı. Kaliteli bir şey olsun istiyorsanız, Logitech bence ilk tercihiniz olmalı. Oyuncu faresi olarak iş görüyor. Günlük hayatta oyun oynayan biri iseniz ve oyunlar FPS tabanlı ise sizi üzmeyeceğini düşünüyorum. Sensör bakımından içinizde halan kuşku ve şüpheler varsa Steelseries Rival 3'de ilginizi çekebilir hocam.

G102 ve G203 Lightsync modellerinde Mercury kullanılmıyor AM010 kullanılıyor deniyordu. Bende G102 Lightsync var ve 8000 DPI'a çıkabiliyorum büyük ihtimalle benimki Normal Mercury. Alalı 1 sene oldu. Biraz şans işi. Bence alınmaz ama riske girmeye gerek yok. Daha kaliteli modeller bulunabilir onun fiyatlarına yakın düzeyde.

Geri