Neler Yeni

Logo tasarımım nasıl olmuş?

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kuyudan alev çıkması ile kokereçin bağlantısını kuramadım. Daha çok afişe yada broşüre basılacak gibi olmuş. Biraz daha resmiyet ciddiyet kazanması lazım. Ama uzun yol kenarında bulunan işletmelerin tabelası için diğer tabelalardan bu şekilde daha çok fark edilir. Kokoreç acılı mı ? Suat usta acılı kokoreci ile mi ünlü. Neden kırmızı. Neyi neden yaptığını anlatırsan daha çok yardımcı olabiliriz.

griffn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Ömer Toptaş
Bir logo için çok fazla detaya sahip, bu yüzden çok göz yormakla beraber profesyonel bir tasarım olmadığıda bariz belli oluyor. Sadece büyük kullanımlarda iş görecektir, onun dışında siyah beyaz, ve küçük kullanımlarda sıkıntı doğuracağı kesindir. Tasarımda kaçıncı yılınız bilmiyorum ancak tasarım kurallarını öğrenmeniz gerek. Freepik gibi yerlerden görseller alıp birleştirmek tasarım yapmak olmuyor, ancak bu yeteneğiniz ilerleyen zamanlarda gelişeceği için şuanlık bu tarz logolar yapmanızda sorun yok yani piyasaya bu logolar ile çıkmazsanız tabii. Size önerim piyasaya çıkmak için kendinizi biraz daha geliştirmeniz olacaktır.

Reklam kesiti gibi, logoya benzemiyor. Kokoreç olduğunu anlamak için içeri girip sormak lazım. Hem bu dışarıdaki tabelalarda renkleri ne kadar süre dayanacak? Silindiği zaman anlaşılmazmı olacak? Sürekli Masraf çıkacakmı dükkan sahbi için onlarda önemli. Çok detay var bir logo için. Hele yemeksepeti gibi online yerlerde bu logoyu anlamak mümkün değil küçük boyutlarda. Belki reklam için çekilen kısa film için kullanılabilir.

Kuyudan alev çıkması ile kokereçin bağlantısını kuramadım. Daha çok afişe yada broşüre basılacak gibi olmuş. Biraz daha resmiyet ciddiyet kazanması lazım. Ama uzun yol kenarında bulunan işletmelerin tabelası için diğer tabelalardan bu şekilde daha çok fark edilir. Kokoreç acılı mı ? Suat usta acılı kokoreci ile mi ünlü. Neden kırmızı. Neyi neden yaptığını anlatırsan daha çok yardımcı olabiliriz.
Değerli hocalarım sektörde uzman olduğunuz değerli yorumlarınızdan belli. Şuan kariyerimin başındayım eksiklerimin olduğununda farkındayım. Müşterime detayı azaltmamız gerektiğini belirtsemde detaylı bir logo istedi. Logo dijital mecraalarda kullanılıcak şuan için baskı konuşulmadı.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Değerli hocalarım sektörde uzman olduğunuz değerli yorumlarınızdan belli. Şuan kariyerimin başındayım eksiklerimin olduğununda farkındayım. Müşterime detayı azaltmamız gerektiğini belirtsemde detaylı bir logo istedi. Logo dijital mecraalarda kullanılıcak şuan için baskı konuşulmadı.
hocam dijital mecralarda kullanılan boyutlar daha da düşük çözünürlükte, firma istediyse yapacak bir şey yok ancak siz yinede kendinizi bu alanda geliştirin
Mesaj otomatik birleştirildi:

logoyu ne kadara tasarladınız bu arada

griffn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Ömer Toptaş
hocam dijital mecralarda kullanılan boyutlar daha da düşük çözünürlükte, firma istediyse yapacak bir şey yok ancak siz yinede kendinizi bu alanda geliştirin

logoyu ne kadara tasarladınız bu arada
500TL istedim.

logodan ziyade paint 3D gibi
Yorumlarda belirtilmeyen eksikleri yazarsanız sevinirim.

WhoCares

80+ Gold
500TL istedim.

Yorumlarda belirtilmeyen eksikleri yazarsanız sevinirim.
ben beğenmedim bro su kuyusunun üstüne kokoreç koymuşsun logo dediğin kişiye özel firmaya özel olur benim bildiğim yani bu basit bir çalışma ama logo denmez buna amblem derim ben

griffn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Ömer Toptaş

logoyu ne kadara tasarladı
ben beğenmedim bro su kuyusunun üstüne kokoreç koymuşsun logo dediğin kişiye özel firmaya özel olur benim bildiğim yani bu basit bir çalışma ama logo denmez buna amblem derim ben
Hocalarım kuyunun tabikide anlamı var kuyu kokoreç satılıyor dükkanda ve özellikle kuyu ve kokoreçin gösterilmesi istendi

WhoCares

80+ Gold
Hocalarım kuyunun tabikide anlamı var kuyu kokoreç satılıyor dükkanda ve özellikle kuyu ve kokoreçin gösterilmesi istendi
biliyorum kuyu kokoreç i bro benim anlamak istediğimi anladığını umuyorum logo ile amblem arasındaki farkı bildiğini düşünuyorum biraz aratırsan bu logonun veya amblemin farklı versiyonları var zaten :kekw:

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Endüstriyel Tasarım öğrencisiyim. Uzmanlığım yada herhangi bir kazandığım yarışma yok. Tasarımın temelinde bir derdin vardır. Bu dert verilmek istenen mesaj, oluşturulmak istenen algı, dikkat çekme, firmayla özdeşlemesi gibi unsurlar olabilir. Bu dertlere çözüm getirmeye başlayınca tasarım yapmaya başlıyorsun. Tamamen çözümlediğinde yani sorulara cevaplar verebildiğinde tasarımın oluşmuş oluyor.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,383
İsim
Ahmet Sevinç
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,692