Yanlış bilgi.PCIe galiba ekran kartı gibi dik takılan; NVMe ise anakart yüzeyine takılan çeşidi diye biliyorum ama bazılarında ikisi birden yazıyor, onlar nasıl oluyor anlamıyorum.
Hepsi m2 slotuna takılıyor hızları ile ilgili pcie arayüzü ile bağlananlar daha hızlı oluyor nvme ler genelde 2100mb falan desteklerler pcie 3.0 lar 3500mbye kadar falan desteklerler pcie4.0 ssdler ise 5000mbye kadar olanlar var hepsi m.2 slotuna takılıyor.PCIe galiba ekran kartı gibi dik takılan; NVMe ise anakart yüzeyine takılan çeşidi diye biliyorum ama bazılarında ikisi birden yazıyor, onlar nasıl oluyor anlamıyorum.
Hepsi m2 slotuna takılıyor hızları ile ilgili pcie arayüzü ile bağlananlar daha hızlı oluyor nvme ler genelde 2100mb falan desteklerler pcie 3.0 lar 3500mbye kadar falan desteklerler pcie4.0 ssdler ise 5000mbye kadar olanlar var hepsi m.2 slotuna takılıyor.
https://www.hepsiburada.com/gigabyt...FOF5Q1oDOh-FUyQyPzeBmNrFAV6o06NBoCqZYQAvD_BwE şöyleler artık hepsi m.2Artık hepsi aynı slota takılıyor olabilir. Eskiden PCIe SSD'yi hep ekran kartını takma yerinin altında bulunan slota takılacağını gösteriyorlardı 4 sene önce falan.
Alıntıyı görüntüle
Bu öyle bişi değil m2 to pcie dediğimiz şey anakartında az m2 slotu bulununlar için pcie kartının üstündeki m2 slotuna ssd takıp pcie kartna takabilirler.Artık hepsi aynı slota takılıyor olabilir. Eskiden PCIe SSD'yi hep ekran kartını takma yerinin altında bulunan slota takılacağını gösteriyorlardı 4 sene önce falan.
Alıntıyı görüntüle
Bu öyle bişi değil m2 to pcie dediğimiz şey anakartında az m2 slotu bulununlar için pcie kartının üstündeki m2 slotuna ssd takıp pcie kartna takabilirler.
ama pcl 4.0 nvmelerde varHepsi m2 slotuna takılıyor hızları ile ilgili pcie arayüzü ile bağlananlar daha hızlı oluyor nvme ler genelde 2100mb falan desteklerler pcie 3.0 lar 3500mbye kadar falan desteklerler pcie4.0 ssdler ise 5000mbye kadar olanlar var hepsi m.2 slotuna takılıyor.
mesela bu anakarta pcl 4.0 m.2 ssd takabilirmiyimHepsi m2 slotuna takılıyor hızları ile ilgili pcie arayüzü ile bağlananlar daha hızlı oluyor nvme ler genelde 2100mb falan desteklerler pcie 3.0 lar 3500mbye kadar falan desteklerler pcie4.0 ssdler ise 5000mbye kadar olanlar var hepsi m.2 slotuna takılıyor.
Evet üstteki m2 slotuna takabilirsin.mesela bu anakarta pcl 4.0 m.2 ssd takabilirmiyim
MSI X570-A PRO 4400Mhz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI PCIe 4.0 ATX Anakart | ITOPYA
MSI X570-A PRO 4400Mhz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI PCIe 4.0 ATX Anakart En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile X570-A PRO ITOPYA'da.www.itopya.com
3.0 ıda alttakine mi takacağımEvet üstteki m2 slotuna takabilirsin.