Neler Yeni

M1 MacBook Pro Sizce Alınır Mı?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Birusru program vs hepsi sadece Windows destekli Windows cihaz alırsan macos da kurabilirsin m1 işlemci i7 11.nesil ile hemen hemen aynı i7 12700h M2 yi eziyor mesela
Windows cihaz alırsam Mac OS kurmakla uğraşmam zaten Windows olarak işimi görür.

Alternatif olarak Matebook D16 alabilirim İ7 12700H tabanlı taşınabilir bir cihaz o da. Pil ömrü falan nasıl olur bilmiyorum ama 😅

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,363
İsim
Bilal Tepe
Windows cihaz alırsam Mac OS kurmakla uğraşmam zaten Windows olarak işimi görür.

Alternatif olarak Matebook D16 alabilirim İ7 12700H tabanlı taşınabilir bir cihaz o da. Pil ömrü falan nasıl olur bilmiyorum ama 😅
Aynı model bende var istersen uyguna bırakırım 😀 gaming laptopta geçiş yapcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

İstediğin bilgiyi sorabilirsin

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

İstediğin bilgiyi sorabilirsin
D16 12700H mı var? Pili ne kadar gidiyor en merak ettiğim şey o.

Bir de işlemci yükte 90 derecelere vuruyor mu?

Büyük ihtimalle sıfır cihaz alırım.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,363
İsim
Bilal Tepe

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Kullanım amacı ona yakın şeyler olacak render falan da alırım arada.

Ama bilgisayarla ilerde her şeyi yapmak isteyebilirim sonuçta MacBook pahalı bir cihaz alırsam baya uzun süre kullanırım. İlerde ne yapmak istesem yapamam mesela?

Pro fandan dolayı daha güçlü. Bir de uzun render işleri yaparsam ısınma olmasın diye Pro almak istedim.

Ağırlık hariç bir dezavantajı var mı Pro nun?
Açıkçası mac alacağıma aynı miktardaki paraya daha fazla güçte bir çok model var. Elimdeki 11800H işlemci bile mac i tokatlıyor. Ama işte fark şurda çıkıyor. Benim bilgisayarım prizde bu gücü 3-4 saat veriyor. Mac 10 saat veriyor.

ama bence her türlü windows alınmalı genel işler için. Spesifik işler için ihtiyacınız varsa mac e yönelmelisiniz.

Öğrencilik için mac hiç tavsiye etmiyorum. Bir çok crackli program kullanılıyor üniversitelerde, macte çok sorun yaşarsın.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Açıkçası mac alacağıma aynı miktardaki paraya daha fazla güçte bir çok model var. Elimdeki 11800H işlemci bile mac i tokatlıyor. Ama işte fark şurda çıkıyor. Benim bilgisayarım prizde bu gücü 3-4 saat veriyor. Mac 10 saat veriyor.

ama bence her türlü windows alınmalı genel işler için. Spesifik işler için ihtiyacınız varsa mac e yönelmelisiniz.

Öğrencilik için mac hiç tavsiye etmiyorum. Bir çok crackli program kullanılıyor üniversitelerde, macte çok sorun yaşarsın.
Mac de crack olmuyor mu ki oluyor diye biliyorum ben? Crack yoksa asla almam zaten onlarca korsan yazılım kullanıyorum.

Pil ömrü önemli benim için o yüzden Mac alayım demiştim. MacBook Pro ile tek şarjla sabahtan akşama kadar film izlenebiliyormuş mesela, testlerde adam yarım saat render alıyor %15 şarjı azalıyor. Normal bir Windows cihaz olsa büyük ihtimalle o render işinde pilin yarısı falan biterdi 😀

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,532
İsim
Olcay akbulut
Kullanım amacı ona yakın şeyler olacak render falan da alırım arada.

Ama bilgisayarla ilerde her şeyi yapmak isteyebilirim sonuçta MacBook pahalı bir cihaz alırsam baya uzun süre kullanırım. İlerde ne yapmak istesem yapamam mesela?

Pro fandan dolayı daha güçlü. Bir de uzun render işleri yaparsam ısınma olmasın diye Pro almak istedim.

Ağırlık hariç bir dezavantajı var mı Pro nun?
hocam apple bilgisayarlar, tasarım, prodüksiyon, kurgu gibi işler için uygundur yani şöyle;

quadro serisi bir nvidia kart ile neler yapılıyorsa apple cihazlarda daha çok o alanlarda kullanılıyor koray birand takip edebilirsiniz

Top Bottom