YasinDereci
80+
Dahası
Pc sadece bios a kadar açılıyo hocam
daha önce konu açılmış bu atılmış bi bak işine yarar belki
Windows kuramıyorumPc sadece bios a kadar açılıyo hocam
Mld m300Anakart ve taktığın M2 SSD marka model bilgileri nedir? Uyumsuzluk problemi de olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Pardon, anakart modelin zaten BIOS ekranında yazıyormuş. Görünen o iki taktığın işlemciye göre M.2 yuvasının durumu değişiyor. Sen Athlon serisi bir işlemci kullandığın için M.2 yuvası sadece SATA modunda kullanılabiliyor. Muhtemelen takmaya çalıştığın SSD ile de uyumlu değil.
Yeni ssd almayı düşünüyorumAnakart ve taktığın M2 SSD marka model bilgileri nedir? Uyumsuzluk problemi de olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Pardon, anakart modelin zaten BIOS ekranında yazıyormuş. Görünen o iki taktığın işlemciye göre M.2 yuvasının durumu değişiyor. Sen Athlon serisi bir işlemci kullandığın için M.2 yuvası sadece SATA modunda kullanılabiliyor. Muhtemelen takmaya çalıştığın SSD ile de uyumlu değil.
Ryzen 3 2200g ile çalışırmı pekiYasin, attığım görseli inceledin mi? Maalesef M.2 yuvan, kullandığın işlemciye bağlı olarak sadece sata modunda çalışabiliyor. Takmaya çalıştığın SSD, Gen3x4 arayüzüne sahip olduğu ve takılı işlemcinde bu arayüzü tanıyan bir kontrolcü olmadığı için sistemde görünmüyor. Yeni almak istediğin SSD de de kuvvetle muhtemel aynı sorunu yaşayacaksın.
Şimdi, ya işlemcini uyumlu bir Ryzen serisi işlemci ile değiştirip elindeki SSD yi kullanmayı denersin, ya da SATA arayüzüne sahip bir SSD alıp kullanmayı denersin, karar senin.
SATA ve NVME SSD arasındaki farkı anlatan bir makale: https://www.kingston.com/tr/blog/pc-performance/two-types-m2-vs-ssd
Direkt gittim 2200g aldım reis eywEvet Yasin, teknik özellikler sayfasında 1. ve 2. nesil Ryzen dahili grafik birimli işlemcilerle çalışabileceği görülüyor
işe yaradı r3 2200 g aldım sorunum ortadan kalktıSonucu da yazarsan sevinirim, umarım işe yarar, iyi geceler.