Furkan Karagülle
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 4
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 18,046
- İsim
- Furkan Karagülle
- İlgilendiği Kategoriler
- Bilim ve Teknoloji
- _furkan.krgl_
Hocam siz daha işin çok başındasınız..benim çok bir bilgim yok b550 anakart almayı düşünüyorum elimde r5 5600x var b550 anakartlarda galiba 1 adet destekliyorumuş işlemci desteklediği kadar b550 anakartada m2 ssd düşünüyorum yanlışsam düzeltin bu konularda bilgili değilim şimdi m2 ssdlerde depolamamı yapılıyor ozaman HDD ne işe yarıyor kusura bakmayın gerçekten söz konusu parçaların cahiliyim :d
SSD, HDD gibi dönen diskte sahip değildir ve 5-6 kat daha hızlıdır. (değişkenlik gösterebilir)
M.2 SSD normal sata SSD'den daha hızlıdır; edit ve render yapanlar için daha uygundur.
Sadece oyun oynayacak birisi, sata SSD tercih edebilir, M.2 de tercih edilebilir. Ancak günümüz oyunlar çok fazla yer kapladığı için nacizen önerim kaliteli bir sata SSD'dir. Sistemde OS için M.2 SSD kullanabilirsiniz. Anakart ve işlemci PCI 4.0 desteklediği için, 4.0 bir SSD de alabilirsiniz ancak emin olun yarı performansını bile kullanmayacaksınız. (oyun, internet vs.)
Ben sizin yerinizde olsaydım, Sisteme 1 adet M.2 SSD alır, 1 adet de sata SSD alırdım. Çünkü bahsi açılmış 250GB 4.0 SSD güncel oyunlardan sadece 5 tanesini depolayabilir.
Umarım bu amatörce olan yazımdan bir kaç bilgi öğrenmenize vesile olmuşumdur.
Saygılar..
Son düzenleme: