Neler Yeni

M2 takacağım bir bakabilir misini?

edd123

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,987
İsim
Mehmet Emin Kılıç

gaclaruhgelio

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Anakartım b450m-s2h destekler mi ve aynı kapasitedeki sata ssdler 100 lira daha ucuz ama neler farkeder bilmiyorum?
M2'ler daha üst düzeydeki SSD'ler diyeyim ben sana oyun yükleme ekranlarında en iyileri SATA 3 ve Nvme. M2 SSD'lerdir. 2'si Genellikle baş başa gider yükleme ekranlarında ama render falan yapacaksan Nvme M2 kendini gösterir.

gaclaruhgelio

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kingston a2000 al geç
Biraz tuzlu be kral.
SATA SSD'lerin okuma yazması daha azdır ama günlük yaşama fazla etki etmez.
Reis şimdi anakart destekliyor nvme almasam boşa gidecekmiş gibi geliyor. Anlıyacağın anakartı alırken fazla ödedik ssd alırken fazla ödüyoruz 😂
Mesaj otomatik birleştirildi:

M2'ler daha üst düzeydeki SSD'ler diyeyim ben sana oyun yükleme ekranlarında en iyileri SATA 3 ve Nvme. M2 SSD'lerdir. 2'si Genellikle baş başa gider yükleme ekranlarında ama render falan yapacaksan Nvme M2 kendini gösterir.

Reis biraz uzağım bu konularada. Nvme ve m2 bunlar aynı kavram dimi

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Aynı kavram değiller. Nvme (Non-Volatile Memory Express) SATA SSD'lere göre daha yüksek okuma-yazma hızları sunarlar.
M2 içinde 2'ye ayrılır SATA ve Nvme. Anakartınız M2 destekliyorsa Nvme SSD takabileceğiniz anlamına gelmez bu önce onu da kontrol etmeniz lazım.

M2 Tanımı :
M.2, form faktörü olarak bilinen şeydir. M.2 konektörünün bağlı olduğu M.2 cihaz türüne bağlı olarak PCI-express 3.0, SATA 3.0 veya USB 3.0 veri yoluna erişimi vardır. Bu form faktörü, çok yönlülüğü ve M.2 cihazlarının boyutu nedeniyle favorimizdir. M.2 SSD sürücüler çok küçük; küçültülmüş boyutları genellikle bir sakız çubuğu ile karşılaştırılır. M.2 SSD’ler, anakarta bağlanmak ve sürücüye güç vermek için kablolar kullanan geleneksel SATA tabanlı sürücüler yerine, doğrudan M.2 soketindeki anakarta bağlanır. Bu, özellikle birden fazla depolama sürücüsü kullanan sistemlerde çok büyük bir avantajdır.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Biraz tuzlu be kral.
Reis şimdi anakart destekliyor nvme almasam boşa gidecekmiş gibi geliyor. Anlıyacağın anakartı alırken fazla ödedik ssd alırken fazla ödüyoruz 😂
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun olmaz bir de anakartın destekliyor M.2 alırsan da SATA girişleri işe yaramaz olacak .D (Şaka)

Top Bottom