M2 ve SSD Arasındayım

Windows açılma hızı ve oyun yükleme hızları arasında aşırı bir fark yok. Ev kullanıcısı için SATA SSD yeterli.
Yine de fiyatlar yakınsa M.2 almakta fayda var.
oyun kurulumu yaparken m2 ssd ve sata 3 ssd nin arasındaki farkı anlarsın.

1 TB bir M2 MVMe veya SSD bakıyorum işte. Belirli markalar arasında bakıyorum ama. Eğer aralarında çok fazla bir fiyat farkı olmaz ise tabii ki M2 tercih ederim. Ufaktan bir göz gezdirdim bir fiyat farkı göremedim 500 GB larda. 1 TB lerde ne gibi bir fark var bilmiyorum ama.

Ne tür bir oyun kurulumundan bahsediyorsun?
Oyunun Steam gibi platformlardan indirileceğini düşünürsek diskin hızının pek bir önemi yok.
SATA SSD sadece oyun oynayan biri için fazlasıyla yeterli, arada çok fiyat farkı varsa bütçeyi zorlamaya değmez. Aradaki fiyat farkı azsa ben de M.2 alsın diyorum zaten :)

Kardeşim oyun kurulumu yapmak zaten 5-10 dk sürüyor normalde. M2 de ise hadi 2.5 dk sürsün. Günde 50 kere oyun yükleyip kaldırmıyoruz sonuçta. Verdiğin detay çok önemli bir durum değil.
Post automatically merged:

Senin dediğin olay korsan kurulumlarda geçerli. O yüzden oraya değindin :)
Post automatically merged:

@Fiery Var mı önerebileceğin M2 veya SSD bir karşılaştırma yapayım bari. En azından kafam da bazı şeyleri netlemiş olurum.

Ne tür bir oyun kurulumundan bahsediyorsun?
Oyunun Steam gibi platformlardan indirileceğini düşünürsek diskin hızının pek bir önemi yok.
SATA SSD sadece oyun oynayan biri için fazlasıyla yeterli, arada çok fiyat farkı varsa bütçeyi zorlamaya değmez. Aradaki fiyat farkı azsa ben de M.2 alsın diyorum zaten :)
Korsan kurulumdan bahsediyorum.

Mantıklı olan her bütçeye açığım. 1 TB' a kadar olabilir.

Baksana iki marka arasında 250 TL lik bir fiyat farkı var. SSD lerde uçmuş. 250 TL ve civarlarındaki fiyatlar için SSD almaya değmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,216
Üyeler
190,875
Son üye
Graverexx
Geri