Neler Yeni

Maaş alırken günlük para 30 günden mi hesaplanır?

Reves9

80+
Merhabalar, bir iş yerinde hafta sonları tatil ayda 19 bin Tl olacak şekilde işe başladım. Ayda 22 gün çalışıyordum. 12. gününde işten ayrılmam gerekti, paramı uzunca bir süre yatırmadılar. En sonunda 1 aydan uzun süre geçince yazdım, aradım zar zor paramı aldım. 19.000 ÷ 30 dan 633 bulup 12 ile çarpıp 7.600Tl yatırmışlar. Ben ayda 22 gün çalıştığım için günlüğümün 863Tl ye, 12 gününde 10.363Tl ye denk gelmesi gerekmiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum acaba bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

Nukroyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Muhammed Enes ÜNAL
Maaş hesaplamaları 30 gün üzerinden yapılıyor
Şirketin yaptığı hesap doğru

Reves9

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maaş hesaplamaları 30 gün üzerinden yapılıyor
Şirketin yaptığı hesap doğru
Hocam ben pazartesi günü işe başladım, pazartesi günü sigortamı yapamıyormuş sanırım. o günlük paramı elden verdiğinde de 683Tl vermişti. O zaman çok takmamıştım hesaplama gereği duymamıştım. Şimdi 12 gün için 7.600Tl atınca az geldi açıkçası. Peki o gün neden 683Tl vermiş olabilir acaba?

FurkanIIy

80+ Bronze
Hocam ben pazartesi günü işe başladım, pazartesi günü sigortamı yapamıyormuş sanırım. o günlük paramı elden verdiğinde de 683Tl vermişti. O zaman çok takmamıştım hesaplama gereği duymamıştım. Şimdi 12 gün için 7.600Tl atınca az geldi açıkçası. Peki o gün neden 683Tl vermiş olabilir acaba?
O gün yanlış vermiş hocam. Adamın parasını geri ver.

FurkanIIy

80+ Bronze
Hayır, sanmıyorum. Gözünün önünde parayı sayıp 683Tl doğru değil mi diye sordum. Evet doğru dedi o da.
Hocam biz burada seni tasdiklemedikçe senin için rahat etmez. En iyisi sen adamı arayıp sor.
De ki: Benim maaşım günlük kaç TL'den hesaplanıyor? 683 TL olması gerekmez mi? İlk gün öyle verdiniz.
Merak etme bu yüzsüzlük olmaz. Aksine kendi hakkını aradığın için mertlik olur. (zannımca)

Eğer "günlük 633'den hesaplanıyor" derse. "O zaman ilk gün neden 683 verdin?" diye sor. Sonra "fazla vermişim, paramı geri ver" derse. Bana söylediğin şeyi söyle. "Sayıp verdin yapram, doğru mu diye sordum, doğru dedin. Ağzını yüzünü giberim senin." de. Küfür etme de. Ben biraz sinirlendim yazarken. Öyle konuş yani.

Reves9

80+
Hocam biz burada seni tasdiklemedikçe senin için rahat etmez. En iyisi sen adamı arayıp sor.
De ki: Benim maaşım günlük kaç TL'den hesaplanıyor? 683 TL olması gerekmez mi? İlk gün öyle verdiniz.
Merak etme bu yüzsüzlük olmaz. Aksine kendi hakkını aradığın için mertlik olur. (zannımca)

Eğer "günlük 633'den hesaplanıyor" derse. "O zaman ilk gün neden 683 verdin?" diye sor. Sonra "fazla vermişim, paramı geri ver" derse. Bana söylediğin şeyi söyle. "Sayıp verdin yapram, doğru mu diye sordum, doğru dedin. Ağzını yüzünü giberim senin." de. Küfür etme de. Ben biraz sinirlendim yazarken. Öyle konuş yani.
Hocam iyi güzel diyorsunuz da paramı zaten zar zor aldım. İşletme sahibi evli çiftti ve ikisine de asla ulaşamıyorum. Zaten paramı istediğim zaman engellediler büyük ihtimalle. Gidip paramı isteyip zar zor aldım. Daha gidip uğraşmak istemiyorum. Eğer ki param eksik yatırıldıysa uğraşırım ki onu da gitmeden önce netleştirmek istiyorum.

FurkanIIy

80+ Bronze
Hocam anlaşırken aylık maaş olarak mı yoksa günlük maaş olarak mı anlaştınız? Eğer "aylık 19000 TL" olarak anlaştıysan, 30 günden hesaplanır. Günlük olarak anlaştıysan, dediğin geçerli olabilir.

Reves9

80+
Hocam anlaşırken aylık maaş olarak mı yoksa günlük maaş olarak mı anlaştınız? Eğer "aylık 19000 TL" olarak anlaştıysan, 30 günden hesaplanır. Günlük olarak anlaştıysan, dediğin geçerli olabilir.
Aylık 19 bin üzerinden anlaştık.

Nukroyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Muhammed Enes ÜNAL
O zaman bir sıkıntı yok knka kafan rahat olsun verdikleri para doğru , boşa uğraşırsın

Top Bottom